Ahojte. 3 roky žijem v psychickom tyrani. Sme spolu 8 rokov z toho 3 ročná dcéra. Cele týranie začalo keď som otehotnela. Dovtedy sa veci mali tak, že som z veľa vecí upustila a vychádzala mu v ústreti. Keď som ale začala riešiť spoločnú budúcnosť ako rodina a už som tak neustupovala tak bol problém. Citové vydieranie, keď spravíš toto, tak bude toto. Keď som to spravila zas žiadal niečo iné a takto sa to tocilo dookola. Čokoľvek som spravila, ústupky, kompromisy, nič nebolo dobre. Chodili sme každý týždeň ku svokrovcom, on chcel 2x do týždňa, ja ze dobre, potom 3x,ja ze dobre a napokon skoro každý deň. Prispievala som z materskej na byt, jedlo, všetko šlo pol na pol. Keď som začala dostávať RD 220eur tak som s nim snažila dohodnúť nech mi dá nejaké peniaze navyše alebo spoločný účet. Povedal ze mi stačí 220eur. Dcére však nič nekupoval a do domácnosti možno 2x mesačne. Navrhla som ze po pol roku sa vrátim do prace a on nech pôjde na materskú. Zas nebolo dobre. Hádzal do mňa špinavé ponožky, drgal ma keď sme sa míňali v byte, cele roky nič nepočúvam len ze ma každý muž bude chcieť len na sex a bez neho si v živote neporadím. Sama neviem ako, najprv v psychických mukach, ale odolavala somTeraz už pol roka ho ignorujem, prišli stadium, že ma nezaujíma a plánujem odchod a vrátiť sa do práce. Baby co ste to zažili. Je ešte normálny život s dieťaťom? Ci musím rátať s tým ze ostanem fajt sama v strachu že moje dieťa iný muž neprijme. Ďakujem za reálne skúsenosti.
zacni zit sama s dietatom a potom uvidis. Hlavne sa nauc vazit si samu seba a ked sa to naucis, taketo praktiky si k tebe uz nikto viac nedovoli...
Neries teraz absolutne cudzieho muza, ci prijme alebo neprijme tvoje dieta. Ries to dieta!!! Uz si mu ublizila dost, ked si ho nechala tri roky zit v takomto ovzdusi plnom nenavisti. Ries sama seba!!! Dufam, ze uz pracujes, ze mas kam ist, aj ked to budu rodicia, izba v byte s inou zenou v najhorsom pripade azylovy dom. Nie si uz po rokoch psychickeho tyrania realne uvazovat, potrebujes odbornu pomoc, to ries a nie, ci ta bude alebo nebude mat raz niekto len na sex. Potrebujes najst stratenu psychicku rovnovahu, zacat si vazit sama seba.
Určite sa dá nájsť láska aj s dieťaťom, keď má prísť príde. Moja mamina si našla skvelého muža, keď sme boli s bratom deti. To len pre upokojenie.
Ale isto ži najprv sama, aby si našla späť sebavedomie, vedela fungovať sama s dieťaťom, bývaním, účtami, časovou logistikou a pod. Zameraj sa hlavne na seba a dieťa a dopraj si nejaký čas život vo dvojici. A nenechaj sa zdeptať, že to nepôjde, lebo pôjde.
A tiež nečítaj blbé komentáre, že si sprostá a pod... Niektoré sú tu premúdre ako rádio. Je pochopiteľné, že po rozvode ženu napadne, či už bude sama, alebo sa ešte niekto objaví...je to normálne. Hlavne to nesiliť a dopriať si čas, dať si život do poriadku sama.
Nie všetci muži sú ako ten tvoj hrdina .Nájdeš ešte v živote tú pravú lásku ,len už musíš ukončiť vzťah s tým tyranom.
urcite odid, a chápem, ze ta napadla aj tato otazka... tak uvediem príklad, kamoska mala syna, rozisla sa s alkoholikom a mala par docasnych partnerov, az si nasla manzela a pridali este dve deticky, je to teraz otec všetkým, z oboch stran je to ok, aj jej syn ho vola ocko (teraz uz 16)
Jeho správanie nie je považované za normálne. Potrebuješ si nájsť sebaúctu a tiež úctu ku dieťaťu. Poobzeraj sa po možnostiach práce, aby si mala z čoho bývať sama s dieťaťom. Nájsť škôlku, venovať sa zmysluplnej činnosti. Odísť od toho tyrana skôr, ako Ti zničí Tvoju dôstojnosť, nedovolí mu ubližovať Tebe ani dieťaťu. Ver si, že to spolu s dieťaťom dokážete. To jeho vyjadrenie o sexe je len jeho obraz. Sex či milovanie ku životu patrí, bez toho sa len málo vzťahov udrží, u tých, čo tomu neprikladajú význam, či majú iné hodnoty. Niekde začať musíš, postaviť sa na vlastné nohy. Nepôjde to hneď, no časom si na túto etapu života budeš spomínať ako ja niečo dávno za Tebou, čo si prekonala.
ja neviem v com mas dilemu, zazivas ekonomicke , psychicke aj fyzicke tyranie ... a jedina tvoja dilema je ci budes mat normaly zivot s muzom co prijme tvoje dieta, alebo zivot s dietatom v strachu ze vas uz nik nebude chciet.
Myslim ze sa da zit a treba to prijat , aj uplne normalny, dokonca krasny a spokojny zivot s dietatom BEZ muza. Kazdy pokojny den bez tyrania je krásny ... s chlapom ci bez.
hlavne ti treba nabrat sebavedomie - aby si si vyhnala z hlavy, ze podstatne a pravdive je to, co ti navravi nejaky zakomplexovany ch*j , ktory ma zapotreby ekonomicky tyrat matku svojho dietata a strkat ju a ponizovat.
Určite tu mnoho žien písalo aby si nebola sprostá a to ti hovorím aj ja- vzchop sa, osem rokov si niekoho na seba nechala srať a on sa k tebe chová ako totálny psychopatický maniacky kktko?! Po tých rkkoch plus mate dieťa si vážne necháš robiť TOTO?! Zbal seba, malú a odídte od neho kadw ľahšie. Nenechaj sa zničiť slovami že iní by ťa chceli len na sex, blbosť! Pokiaľ samozrejme ty nebudeš hľadať také typy debilov, nestane sa! Daj na rady mňa a iných odid od neho, v prvom rade si ty mama a verím že sa dokážeš vzchopiť, len musíš chcieť... Buď silná a odíď, nenechaj na sebe vybíjať stereotypného Slováka čo len nadáva svojej žene a psychicky ju ničí, ak nie aj niečo horšie. Viem o com hovorím
Zažila som podobného dementa, urazal ma, bol vulgárny,ponizoval ma, že som k ničomu a jedine co mam je, že som pekná a aj to už dlho nepotrva 🙂 že ma zničí, vezme mi dieťa....
Ale ja som konala, nie ze tri roky trpieť. Začala som chodiť k psychologičke, zavolala na neho políciu, keď sa mi vyhrážal, že mi obucha hlavu o stenu a aj horšie veci.... Poradila sa s právnikom. Odišla s od neho s 9mes.synom do rodného mesta.
Predstava, že bude vulgárny a ponizovat ma bude pred synom, bola dostatočná a silná motivácia. Nasledoval rozvod. O inom mužovi som ani nesnivala, potrebuješ sa zahojiť. Partnera som si našla po 4rokoch, ale som si dobre vyberala. Je to úžasný muž, ideme teraz stavať náš domček.
Takže radím určite odísť.
Ešte si sa nezbavila jedného dementa a už rozmýšľaš nad druhým, Po všetkom, čo si napísala, iba to vidíš ako problém, či neostaneš sama s dieťaťom? Kriste ženy, prečo ste len takéto sprosté???