25 - 30 roční chlapi oddiaľujú dieťa

23. apr 2021

Prečo ked sa spýtam chlapa otvorene ci chce mat dieťa tak odpovie ze ano, raz určite. Zaujímajú ma vaše skúsenosti ženy, aj vy ste uz mali/ mate chlapa s ktorým ste boli vo vzťahu uz nejaky ten cas a on vedel ze vy ako žena s nim chcete mat dieťa a on (z mojich skúsenosti bolo to viac mužov vo veku 25-30) sa vyjadri ze ano ale najbližšie roky nie, a teda to oddialuje na neurčitý cas? Ake ste z toho mali pocity? Ako sa ma správať žena v takomto dlhodobom vzťahu? Dajme tomu ze finančne, materiálne zabezpečenie potencialneho dieťaťa nie je problem.

ivangeline
23. apr 2021

Nie. Moj mal 27...ked premyslal,co so zivotom. 28,ked sme zacali spolu chodit,este obcas vahal... 30,ked sme mali svadbu a pocali. A chce vela detii. :D Ale je to asi take rozhodovacie obdobie pre niektorych muzov. Niektori to maju vyriesene uz skor. ;)

bavlnka92
23. apr 2021

kam sa ponáhľaš? keď bude chcieť tak ti to navrhne aj sám. či chceš radšej tlačiť a zostať s dieťaťom sama lebo nebude pripravený?

medeaa
23. apr 2021

@bavlnka92 keby som cakala, ze mi moj navrhne dieta sam, nemali by sme ho asi nikdy 😂. Proste on o takych veciach nikdy nehovoril a taketo temy neotvaral. Pricom ked som povedala, ze ideme do toho, tak sa tesil a teraz sa ide zblaznit z bruska a nevie sa maleho dockat. Proste niektorych chlapov v tomto treba usmernit, aspon teda z mojej skusenosti 🙂.

autor
23. apr 2021

@bavlnka92 a prečo ja mam čakať na jeho návrh? a prispôsobovať sa a riskovať svoju plodnosť? To je to iste v podstate.

777januska777
23. apr 2021

Nie len chlapi, aj ženy. Ono dieta sa teraz berie ako taká príťaž a aj veľká zodpovednosť a ludia sa toho boja. Preto nie sú až tak dôležité emócie, ale racionalizacia si svojich rozhodnutí. Vacsinou je to tak, ze ak sa partner bojí svadby, tak sa bojí mat aj dieta. A ak nevie ten krok urobiť a nevie prekonať svoje emócie, tak pre mňa to nie je vhodný partner, lebo ešte nie je mentálne zrelý. Ta mentálna zrelosť sa dnes posúva až tak vysoko, ze potom je už aj problém mat dieta.

petamich
23. apr 2021

asi uplne nerozumiem otazke 🙂 v prvom rade bez ohladu na vek je asi dolezite ako dlho su ti dvaja spolu, darmo ma 27, ked su spolu 3 mesiace - ak by som na neho vybalila, ze chcem dieta asi sa neda cudovat, ze povie, ze o par rokov
a to, ze nas zeny tlacia biologicke hodiny, tiez nie je dovod, obaja predsa musia byt pripraveni, v opacnom pripade je to najlepsia cesta k zakladaniu temy na MK - manzel sa o dieta nestara a nema on zaujem

kazdopadne ak uz par rokov spolu su, tak v zasade bud to partnerka akceptuje ak to ma rovnako, ak to rovnako nema, treba sa o tom konstruktivne porozpravat a ak sa nedohodnete, tak sa zamysliet, ci je to len oddalovacia taktika alebo fakt - uprimne poznam vo svojom okolo asi 2 chlapov, ktori sa do dietata "hrnuli", vsetci ostatni proste potrebovali cas a aj kusok "postrcit" (pozor nie dotlacit) a nevidim na tom nic zle, vacsinou my sme tie, ktore sme vzdy vedeli, ze chceme dieta a dovtedy...

my sme sa s manzelom zacali stretavat, ked sme mali 31, nuz a hodiny, nehodiny, chapala som, ze asi sa do dietata nehrnie, tiez mi povedal o par rokov, v 33 uz som citila potrebu sa o tom porozpravat, dohodli sa, ze po velkom projekte v zahranici sa zacneme snazit, on mal cas sa to "stravit" a ja som bola spokojna, tak aj bolo, cakame dieta, obaja sa tesime a obaja sa citime pripraveni

lucia147852
23. apr 2021

To neni len o chlapoch. Aj ženy v 30 povedia že sa má dieťa necítia. Môj mal 28 keď sme mali dieťa. Kamoš 25. Poznám viacerych otcov pred 30tkou

autor
23. apr 2021

@petamich ďakujem za tvoj príspevok 🙂 každopádne si myslím ze by takáto situácia bola vyriesitelna len kompromisom, co je pre mna stanovenie jasného dátumu, času KEDY dieťa (aj to snaženie sa on zaberie istý Čas), a ak nie tak koniec vzťahu. Nemôžem predsa ja najlepšie roky stráviť v neistote “co možno niekedy bude” ☹

medeaa
23. apr 2021

U nas to bolo tak, ze som po 30ke tuto temu musela otvorit ja a v podstate urcit spravny cas na dieta, ale ja som dostala pozitivnu odozvu a nie odpoved typu "raz urcite". Ale ja som s tym prisla v case, kedy som sama po tom zatuzila, tiez to na mna neprislo pred 30kou... Keby mam po 30ke, mame uz spolu odzite nejake roky, spolocnu domacnost, financnu pohodu a muz to odsuva, tak by mi odsuvanie vadilo :/. Ale osobne som nemala problem byt v tomto smere ja ta iniciativna. Skor je problem, ked jeden dieta este vyslovene nechce a druhy hej. Nie je problem, ked sa zena ozve, ze je ten spravny cas. Ale to je potom asi o nacasovani a tam bud jeden alebo druhy ustupi, aj ked to moze vyvolat aj nejaky neprijemny blok vo vztahu 🤷🏻‍♀️.

poopsie
23. apr 2021

Moj muž mal 25 keď sa mala narodila a 24, keď sa podarila.... Niekto čaká ešte 10 rokov ale rodičovstvo sa nezmení, sú to také isté situácie, obdobia..

zuzkapap
23. apr 2021

My mame ja 26 a manžel 27 a akurát čakáme prvé. On s tým nemal problém, ale viem ze je to skôr výnimka. Ale sme úplne prvý z nášho okruhu rovesníkov.. niektorí nasi kamaráti sa ešte ani neodstahovali od mamky, nie to žena a dieťa 😂 taka je doba ze chlapi sa moc nechcú viazať lebo majú čas.. Lebo oni ten čas naozaj majú oproti ženám.

autor
23. apr 2021

@zuzkapap úprimne, možno si myslia ze cas maju ale zas na druhej strane, koľkí z nich možno ani nevedia ze su neplodní? Ze ich spermie maju nejaky problem. A nad tým sa chlap sám od seba nezamýšľa. V skutočnosti aj vek u mužov moze byt rizikový faktor zdravia ich spermií.

petamich
23. apr 2021

chapem ta a suhlasim

my sme to tiez tak vyriesili - moj manzel mal "o rok" to bola jeho fraza, az som si uvedomila, ze ten rok je "floating" a nejako nefixnuty v case, takze som sla na neho racionalne (a nebudem klamat, ze par scen, kedze som celkom emotivny typ sme mali uz za sebou) - ale teda sadli sme si, zhodli sme sa na tom, ze sa mame radi, chceme spolu byt a mat dieta, on potreboval kus casu a ja kus istoty a preto sme sa dohodli - ze toto bude start, zrazu prisiel ten den a on bol v pohode :D

zaroven ale s manzelom sa proste neda inak, on je typ, ktory sa tazko rozhoduje o vsetkom a zasadne v podmienkach istoty, takze som vedela, ze ani toto nebude inak, cize som vedela, ze to jeho "o rok" nie je vyckavacia taktika, pri ktorej ja stracam cas ale ze to skratka je on

ale ano ten aspekt casu a pocit ze ho stracam, tiez som to tak brala, takze uplne chapem

a ano mas pravdu i v tom, ze nie vsetci zazracne a bez problemov pocnu

katulienkax
23. apr 2021

Treba si ale uvedomiť že keď budete nasilu do toho chlapa tlačiť tak skončite ako ostatne tuna na mk že chlap behá za koníčkami , za kamošmi a žena sama doma s Deckom, chlapi nemusia mat tu túžbu za dieťaťom niektorí nikdy

liljana
23. apr 2021

Preto si vela zien hlada o 5-10 rokov starsieho partnera. Vtedy su rovnako casovo nastaveni na dieta. 25-30 rocny muz si chce este uzivat, odlozit, zarobit na byvanie, postavit, prerobit byt,...

amelie2017
23. apr 2021

Neviem, ale mne 25-30 rocni chlapi pridu este chlapci. Aspon podla tych, ktorych som ja poznala v tom case. Niektori z nich sa zacali zenit okolo tej 29-30 a nasledne dieta, ale z mojho okruhu ich je presne 6. Ostatni kamarati, spoluziaci (mam 32) su bud este slobodni, alebo par zadanych, bezdetnych.
Ja mam muza o 9 rokoc starsieho a ked som mala 27, bol prave on, ktory uz chcel. Ja by som este aj rocik pockala, ale zas ked som si to premietla v hlave, vlastne nebolo na co cakat. Vlastne ano, na svadbu. Vzali sme sa a sli sme do toho. Do roka po svadbe som porodila.

diewcatqoo
23. apr 2021

Moj mal 33r, ked sa zadarilo prve. Boli sme vtedy spolu uz 10 rokov vo vztahu, 7 rokov sme spolu byvali. Od zaciatku hovoril, ze ak dieta, tak az po 30tke.
Ja si nemozem pomoct, ale samej mi pridu chlapi pred 30tkou taki nevybureni, proste decka. Urcite nie vsetci su taki, ani moj nebol z tych nezodpovednych frackov a viem, ze ak by sa zadarilo kedykolvek, tak by sa o nas zodpovedne postaral. Ale som rada, ze aj on, aj ja sme si vyskusali, ake je to zit sami, bez dietata, stihli sme sa karierne vypracovat, usetrit peniaze, pocestovat, vyburit sa.. uzit si zivot len vo dvojici.

Myslim, ze vacsina chlapov to tak berie, ze 30tka je pre nich taky pomyselny milnik, dokedy si chcu vychutnat zivot bez otcovskej zodpovednosti. Obzvlast teraz, ked vacsina pred 25kou konci VS. Malokto z nich sa chce hned vrhnut na otcovstvo.

A ak by som bola na mieste chlapa a frajerka by mi otlkala o hlavu, nech jej konecne odpoviem, kedy asi by som chcel dieta, aby sa ona vedela zariadit (ak teda nema okolo 40tky, co chapem, ze biologicke hodiny tikaju hlasnejsie a cas je neuprosny), tak by mi to islo brutalne na nervy a neviem, ci by som taky natlak ustala.

lavienocka
23. apr 2021

Ahoj, môj priateľ mal 30, chodili sme spolu 2,5r a dieťa chcel, aj ja veľmi, ale až po svadbe. Tak som navrhla svadbu, chcela som to posunúť ďalej a musela som ho ukecat aby sme sa už vzali, lebo on ze niekedy neskor. Tak sme sa vzali a dieťa sa nám zatial nedarí. Tak ale túžime po tom obaja. 🌹🌹🌹Podľa mna tvoj priateľ môže zmeniť názor, mala by si mu povedať o svojich túžbach a obavách. Ja si myslím ze, nie je na tom nič zlé keď túžiš po dieťati aj som túžila od 23r a teraz mam 26r. Tak je to už 3 roky umárania a čakania. 😘

marcellka32
23. apr 2021

Fakt záleží od zrelosti chlapa, poznám chlapa čo má 25 rokov, má byt, prácu, po práci si nakúpi, navarí, operie, ozehli....a poznám chlapov čo majú 30-35 rokov a bývajú buď doma s rodičmi alebo keď bývajú sami nemajú ani frajerku, lebo každá ich tlačí do svadby a detí, tak si vyber

siska53
23. apr 2021

Suhlasim.s @medea My sme mali 30, ked sme sa zoznamili a hoci mal.rad deti, sam nikdy nic. Mali sme 34, ked uz aj mne doplo, ze halo, ved si chcela deti, on sa sam k nicomu nema. V maji som sa s nim.o tom vazne porozpravala, kedy, co a ako.. no .a v juni ( skor, ako som mala v plane) sme pocali. Ja som.s tym bola aj u dr., Lebo uz som bola z toho hotova, ze on nic. A psychologicka mi povedala, ze nie, ze nechcu, chlapom to nedochadza, treba im.to.povedat! A tak som.sa.teda zariadila podla jej slov.

sszuzu8
23. apr 2021

Môj ma 42 a povedal ze už dieťa nechce lebo už je neskoro.. A on by rád stihol aj stužkovú vysokú a podobne 🙂 dohodli sme sa tak a chápem ho

julie19
23. apr 2021

Môj manžel mal 29 keď sa nám narodila mala, ja mám 28 a do mojej 30-tky by sme chceli stihnúť druhé... manžel má viac kamarátov čo už majú deti, niektorí nechtiac, niektorí plánované 😅 :.. osobne to vidím tak že sme ale do tohto bodu museli dospieť, pár rokov sme spolu chodili, potom sme sa zobrali a teraz už sme rodina, trvalo to 6 rokov...

lesana25
23. apr 2021

To koľkým si už navrhovala spoločné dieťa? Skôr by som hľadala problém tam a nie v chlapoch.

nistika
23. apr 2021

ako povedala siska53, chlapom to nedochadza...im biologicke hodiny netykaju.

amelie2017
23. apr 2021

@nistika ale tykaju, ale vacsinou neskor ako zenam.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mattkapd
23. apr 2021

My sme boli spolu 3 roky z toho 2 sme spolu bývali keď sme sa začali snažiť o bábätko.. Trvalo to rok.. My sme boli ale obaja finančne zabezpečený a mali vlastne bývanie..

stanulienkat
23. apr 2021

Preboha,preco by som nutila nevybureneho 25 chlapca do dietata? V tom veku by som sa aj ja branila. Branila som sa aj v 30. Mala som dieta po 30, ked som bola psychicky, fyzicky, emocne aj financne pripravena. A nic nelutujem. Aj 30 rocny chlap je este mlady,ak sa na to neciti. Ked bude mat dieta v 35 o nic nepride. Preco sa snazite kazdeho chlapa ustvat?

girlspower
23. apr 2021

Ja som mala 27 on asi 30 .... ja som otravovala za dieťa, on najprv jemným spôsobom, potom dosť jasne dával najavo, že dieťa nie teraz. Že keď ja budem mat 30 sa o tom môžme baviť.... rozišli sme sa. Ja mám 3 deti, som vydatá , on má 40 rokov a stále nemá dieťa. Proste chlapi sa posunuli. Sú sebeckí, mnohym by dieťa znemožňovalo ich plány. Ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku , tak to tak bude.

queen_mary
23. apr 2021

Ja som mala dieta pred 30tkou. Muz mal 32? Ale ja by som skor nechcela. Nakopla som karieru, uzili sme si s muzom. Nasetrili peniaze ( ale realne ze nasetrili, nie nejake frcky). Neviem si predstavit, ze by sme mali dieta skor. Ked si to teraz porovnam, som rada, ze sme si uzili aj cas len vo dvojici.