23-ročná minulosť

5. jan 2023

Ahojte začali vy ste si z niekým kto mal toľkú minulosť v manželstve aj keď vy ste takú nemali ešte z nikým 🙂..Rysuje sa mi vzťah len neviem či ísť do toho naplno keďže priateľ je aj starší on 48 a ja 34 🙂 Čo myslíte bude to fungovať?po rozvode je ževraj 2 roky a už mal predomnou aj vzťah ktorý trval 8 mes.. Mám také divné myšlienkové pochody že budem len náplasť za jeho dlhý vzťah keďže som taktiež mala starších priateľov s ktorými to boli tiež len krátkodobé vzťahy kde spomínali stále natoľko na svoje ex manželky že mi potom už aj mne chýbali 😅

zmrzlinka2021
5. jan 2023

Vsetko je individuálne a kazda ti tu napise jedine svoj pohlad. Bud na zaklade vlastnej skusenosti alebo ako predpokladá, ze by sa zachovala na tvojom mieste.

Za mna:
- pre mna 48 ročný ujo je proste starý chlap
- nechcela by som rozvedeného, tam moze byt vsetko a proste títu ludia radi hrajú "vlastnú verziu príbehu". A vobec ak sú tam deti, som toho názoru, ze nevstupujem do druhých rodín a zároveň neuznávam "výmenu rodiny" ako keby clovek bol na "pouzitie", a vtedy som mala rodinu 1, teraz mam rodinu 2...
- 8 mesačný vztah - prečo skoncil? Ja celkovo by som nevedela doverovať cloveku do vztahu, ktorý si uz presiel x vztahmi...

nnnuuunnn
5. jan 2023

Tak pre mňa je 14r dosť veľa, ale všetko je individuálne. Však skús. 😊 Ľudia sa rozchádzajú a schádzajú, môžte aj vy skúsiť čo to spraví. 😁

nnnuuunnn
5. jan 2023

To, či vzťah bude fungovať Ti na základe veku nevieme predpovedat. Ide skôr o to aké povahy sa stretnú.

teleskop
5. jan 2023

???

nnnuuunnn
5. jan 2023

Počúvať stále o exkách, budeš sa s nimi porovnávať. Máš 34, kľudne si môžeš nájsť ešte muža s čistým štítom, ktorý nebude spomínať stále svoje ex. Ja by som volila radšej to.

luccija
5. jan 2023

To, že sa po toľkých rokoch rozviedol by som neriešila vychovali deti a zistili, že ešte možno chcú zažiť niečo iné, nerozumejú si a pod...
Skôr by som sa odpichla od toho či chces deti možno teraz nie o 2,3 r on už nemá zrovna vek na malé dieťa.Ak je to dobrý chlap prečo nie, ale skôr by som si našla vekovo seberovneho plus 5 r max, ale to som ja🙂
@zmrzlinka2021 akými x vzťahmi?

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. jan 2023

@zmrzlinka2021 Jeho manželstvo skočilo lebo jeho ex už posledný rok tajila mladšieho nápadníka s ktorým chodila po rozvode ďalší rok už oficiálne,po ňom mala ročný vzťah a teraz je ževraj sama.. Priateľ povedal že ju nechcel opustiť keďže majú spolu aj 4 dcery a z toho 2x dvojčatá jednovaječné a ďalší vzťah skrachoval preto, pretože dotyčná mala unho All inclusive a nechcela ísť do práce keďže stále bola na PN

zmrzlinka2021
5. jan 2023

@autorka To si nespominala, ze má 4 deti.
Si ochotná v podstate "rátat s nimi"?

autor
5. jan 2023

@zmrzlinka2021 Ako to myslíš nevstupovanie do druhých rodín a výmena rodiny 🙂🤔

autor
5. jan 2023

@zmrzlinka2021 Vieš čo ja so zvyknem hádam na každého,aj predošlé 3 deti bývalého som si obľúbila 😀 Takže neviem no...Jeho deti chodia k nemu 1 z do mesiaca pretože si priateľ kúpil byt 25 km od ich bydliska lenže nič na Tom nemení keďže nechcú chodiť lebo sa unho nudia a to povedali aj predomnou keď som bola unho

dievcacitajucelist
5. jan 2023

Ja som mala svoju prvú lásku (ako 19-ročná) bol o 15rokov starší...bolo to super ako ohňostroj 😂😂 milovali sa vadili smiali..bolo v tom všetko po 4 rokoch som to ja vzdala...boli sme myšlienkovo celkom na inej úrovni...nájdi si rovesníka, alebo o pár rokov staršieho...

ckocka
5. jan 2023

Ja osobne si myslím že vzťah s vačším vekovým rozdielom má viac šancí ak ten mladší má už po tridsiatke. Nefiguruje tam naivita a romantika mladosti, obaja majú predstavu čo od života chcú, vedia si presadiť svoj názor. To platí ak sa stretnú dvaja kompaktibilný jedinci. A neznamená to že žiadny vzťah 20 + 45 nemože vydržať.
Edit: 4 deti by pre mňa boli podstatne vačší problém.

zmrzlinka2021
5. jan 2023

@autorka Ako vsetko moze vyjst, a naozaj, moze to byt laska po zvysok zivota.
Preto pisem, ze toto su dost individualne veci a kazda z nas tu ma rozne zmyslanie. Mne napr. by sa nechcelo riesit rozvedeneho muza so 4 detmi.

Inak, poznas verziu o konci vztahov toho muza, ale nepoznas verziu tych zien... a zo skusenosti aj mojich kamaratok ti mozem povedat, ze nikto nechce vyzerat ako pako...

panelacikova
5. jan 2023

náplasťou môžeš/nemusíš byť. podľa toho, že nechcel opustiť deti súdim, že tam bude často "zabiehať", no kvôli deťom, nie kvôli nej. otázka znie, či by ju opustil aj v prípade, ak by tam nebol ten jej nápadník? ja si myslím, že nie. že ho držala pri nej rodina (deti) a to je silná motivácia pre zodpovedného muža. očakávaj, že ten čas, ktorý by mohol venovať tebe, bude venovať minimálne z polovice deťom.
inak by som vôbec nevidela vekový rozdiel ako problém, skôr ako výhodu. my máme s mužom 13 rokov a zoznámili sme sa, keď ja som mala 38 a on 51. a v pohode. len iná situácia. on už dospelé deti a ja tiež jedno svoje. síce vtedy ešte len 7-ročné, ale už bolo vypiplané a vedeli sme, že spoločné už nechceme. ty si asi v situácii, že dieťa nemáš. on má 4. najprv sa vážne porozprávajte, čo vlastne očakávate od spoločného života a hlavne, koľko času bude venovať tebe a svojim deťom. lebo darmo mu porodíš aj ty 1 alebo 2, môže sa stať, že akosi bude uprednostňovať stále tie "prvé"... môže/nemusí. hoď s ním reč...

panelacikova
5. jan 2023

@dievcacitajucelist trošku ťa vyvediem z omylu. ani rovesník nezaručuje, že budete myšlienkovo rovní... toto nie je o veku, ale o prioritách, záľubách, hodnotách...

zuzzinka
5. jan 2023

Kedze som tiez rozvedena s detmi, tak u mna ma plus. Kedze ty si pisala, ze sa ti rysuje vztah, ale deti uz pred tebou povedali, ze sa tam nudia. Znamena, ze ta neskryva, netaji a asi mysli vztah vazne. Este zalezi, ako stare su jeho deti..ale pocet 4 je dost 🙂
Ja razim verziu, ak sa chce, tak sa da vsetko... ale chce sa??

luccija
5. jan 2023

Každý má nejakú minulosť skôr by mi vadil počet detí a 25 km je nič, ak by chcel byť s nimi a mali dobrý vzťah nevidia sa raz mesacne

zuzanaam
5. jan 2023

"nechcela ísť do práce keďže stále bola na PN". Ty chodíš počas PN do práce? Takže ju odkopol kvôli zdravotným problémom? To znie ako partner do života.

autor
5. jan 2023

@zuzanaam Predtým roky pracovala na VPP takže preto bola na PN až má viacej ako je 66€? Neviem koľko presné sa dostáva za aktivačné práce 🙂

autor
5. jan 2023

@luccija Vzťah mali ževraj súper až na to že sa hnevali na to keď jeho mama ich babka vždy im dohovárala že prečo nechodia častejšie , keďže ich otec (priateľ) býval u mami po rozvode

autor
5. jan 2023

@zmrzlinka2021 Viem len to že jeho staršie dcéry 25-21 neraz povedali že ich matka všetko čo mohla pokazila a že si ich otec nezaslúžil takú ženu a ani to že sa vracal keď ho vyhadzovala z jej rodičovskeho domu ktorý nadstavil za pôžičku ktorú vzal a splatil a kde nič nebolo naňho napísané 😅

dievcacitajucelist
5. jan 2023

@panelacikova Môže byť...u nás to bolo o vekovom rozdiele...jeho "myšlienkové pochody" boli na celkom inej urovni ako moje...

0silvia0
5. jan 2023

Zalezalo by na tom, ci chces mat deti ci nie. Pochybujem, ze 48 rocny 4 detny chlap bude chciet dalsie dieta. Ak chces este deti, skus mladsieho menej detneho/bezdetneho chlapa.

mimka2019
5. jan 2023

@0silvia0 aj keby nechcel dieťa a "náhodou" sa zadarí...tak si neviem predstaviť ako 60 ročný muž sa plnohodnotne venuje svojmu 10 ročnému dieťaťu...a ako ako 70 ročný sa zabáva na stužkovej vlastného dieťaťa 🤷‍♀️ môj manžel je tiež o 10 rokov starší ale my už máme 3 detí...takže asi tak ako si napísala...treba sa porozprávať o budúcnosti...deťoch...ako to vníma on....a potom sa rozhodnúť

0silvia0
5. jan 2023

@mimka2019 tak ano, pritrafit sa vzdy moze. Nasim susedom sa pritrafilo stvrte minuly rok, ked mal muz patdesiatku.

zmrzlinka2021
5. jan 2023

@mimka2019 A kde je problem sa v 70tke zabavat na stuzkovej? Dnes sme uz niekde inde, ako volakedy ludia - velka cast ludi sportuje, cestuje, je aktivnych.
Mam 38 a viem to porovnat s x rovesnickami - je to vzdy o povahe cloveka. My s rodinou ideme na celodenny bajk, ci turistiku, kopec nasich rovesnikov, aj mladsich si proste nezdvihne prdel, radsej "krochnia" doma.
Tiez nie je dovod sa hanbit za starsieho rodica - nechapem, preco na slovensku sme v tomto smere este tak - 100 rokov. Vek neurcuje hodnotu cloveka. Mam a mala som kopec kamosiek, co mali podstatne starsich rodicov, a vsetko su to skveli, vychovani ludia.

dilino
5. jan 2023

34 ročná si ideš dobrovoľne na krk zavesiť o 14 rokov staršieho chlapa. A ako bonus 4 deti. TY vieš čo je to 4 deti. Aj ked dospelé ale pokiaľ bude žiť vždy bude ich otcom. Koľko peňazí mu bude treba len na 4 deti. S tebou už nebude podľa mňa plánovať deti. Never. Niektoré ženy majú problémy ked má muž zo vzťahu 1 dieťa nie to 4. To fakt myslíš vážne. Si slobodna bezdetná nájdi si takého ako TY. Aby deti nemal a aby bol slobodný a založte si rodinu. A nie 48 roční zo 4 deťmi a navyše rozvedení. Načo TI bude. Nájdi si takého ako TY sama bezdetného. Jeho 4 deti budú vždy u neho na 1 mieste a to aj keby si sa pretrhla. Vždy ked bude problém vždy da za pravdu svojmu dieťaťu ako tebe. Nenič si život. Aj ked ma deti dospelé vždy bude pri nich stať a TY budeš ako 2. Ked sa niečo pokazí tak vždy budú oni dobre a TY zlá. Možno si mu zaimponovala tým že si mlada ON chlap v rokoch. Vieš dcéra má 25 rokov a priateľka 34 . Za mňa nie ale TY si musíš urobiť čo TY uznáš za vhodne.

toskanka
5. jan 2023

Za seba ti poviem, nechoď do toho. Je dosť nezadaných mužov po 30, slobodných, bezdetných a citovo nevyhorených.

deti95060810
5. jan 2023

no ja neviem...ty si mladá ešte - on už ani nie.