Ahojte. Musím písať anonymne, nakoľko mám tu viac rodinných príslušníkov. Chcela by som vedieť Váš názor na moju situáciu. Mám po 30tke, 2 deti (5r, 7 mesačne) druhé dieťa sme planovali neskôr. Mala som v pláne po prvom dieťati nastúpiť do práce trošku sa socializovat aspoň na 2-3r a potom mať ďalšie...no takto som na Materskej uz 5rokov doma 🙈 Aj keď bývame v krásnej novostavbe, máme 2 auta, často chodievame na výlety, o peniaze núdzu nemáme, muž nepije, nefajci, nechodi po nociach.. ALE VELMI VELA PRACUJE. Má firmu, ráno chodí do práce na 6:00 a prichádza domov cca okolo 20tej niekedy aj neskôr. Za celý deň sa ani len neozve pretoze ,,ma toho vela,, Víkendy sa nám ale venuje na 100%... Všetko okolo domácnosti a starostlivosti o deti ostava LEN na mne... Niekedy sa stane že deti celý týždeň nevidí pretože o 20tej už spia.... Milion x som mu povedala, ci nemôže prísť z práce skôr aby ho deti videli aspoň hodinku predtym ako idú spať no vždy sa to vyhroti do takej hádky že koniec.....Tu v meste kde žijeme nemám rodinu, ani nijake extra kamošky.... čiže väčšinu času som naozaj sama s detmi...VADIL BY VÁM TAKÝTO MUŽ???ALEBO BY STE BOLI S TYM V POHODE?
To poznám.mas aspoň tie víkendy.ja s deťmi som veľakrát ani tie nemala 100percent.lebo ešte mal mamu s domom veľkou záhradou....zvykni si.rob si s deťmi svoj program.on robí čo považuje za potrebné a správne....ber to tak.ze nemôžeš mať aj slušne peniaze aj chlapa doma...workoholici sa nemenia.ale dá sa s nimi žiť.su oveľa horšie vlastnosti.Toto nestojí za hádky.Druhw dieťa podrastie.bude treba deťom svet ukázať.skor sa utrhnete na dovolenky či víkendy mimo domu...ty nastúpiš do práce medzi ludi...bude lepšie.treba vydržať .
Dobre ráno 😃vEd chodíte na výlety tak aj trávite čas spolu .. aj ja som od rána do večera sama 🤷
Možno ako kazda druhá na MD a tiež som šomrala ale čo narobím ..
Myslím, že je to realita v mnohých rodinách, niektorí ockovia sa nevenujú rodine ani cez víkend.
vadilo by mi to ze si nebuduje vztah s detmi navrhla by som mu vymenu on na MD ty do prace 😉
Mám takého muža doma a ešte menšie deti 😔 Mať vlastnú firmu je veľmi náročné a pohltí ich to veľmi. A rozhovor musí byť vedený cez víkend. Keď je v poriadku nálada, aby to nebral ako výčitku. Skôr konštatovanie, že deťom aj tebe chýba. A zapojiť ho do diskusie, či má nejaký nápad ako by mohol byť s vami. Napríklad aj uprostred týždňa. Vydržíme to všetky ale mňa najviac trápi ten vzťah detí k otcovi, ktorého poriadne nevidia 😔
Je mi luto aku mas situaciu, pre mna by to bol problem hlavne v cudzom meste, ale otazka skor je nakolko to vadi tebe, ty si s nim. Mozno by som sa skusala dohodnut napriklad aby prisiel jeden den skor aby si mohla robit nieco pre seba, napriklad si ist zaplavat, nejaký skupinovy sport alebo nejaký kurz co by ta bavil napriklad keramika. Ak by si mala rozvrh kedy to je mohol by si to lepsie zorganizovat v praci a raz za tyzden sa prekonat. Ak nie, skus niekoho najst, kto ti deti postrazi na 2-3 hodinky. Verim, ze to do re dopadne a budes spokojna
Ďakujem baby za váš názor...Ja viem a som si vedoma , že milion rodin sa má horšie..že musia riešiť aj to čo daju deťom na druhý deň jesť, že majú choré deti, alebo že ich muž bije, nadáva atd..To všetko som si prežila ja v detstve, nikdy sme nemali peniaze, boli sme 4 deti, otec bol gembler, nikdy nemal prácu, mamu bil a nadaval jej často....PRETO SI VÁŽIM TO, ŽE NIČ Z TOHO NEMUSIM ZAŽÍVAŤ TERAZ JA A MOJE DETI....len niekedy uz mám toho naozaj dosť, ze som na všetko naozaj sama.... Asi naozaj je to to najmenšie zlo a musim sa stym len zmieriť.....
@mamina7070 on mi to stale navrhuje v hádkach ..... že mam ist do práce ja a budeme sedieť doma....ja som zdravotná sestra plat max 1000€ on zarobí niekoľko nasobne viac ...
Buď rada že je dobrý muž môj tiež robievala od pondelka do piatku od 5.30 keď odchádzal do práce a chodil domov o 18.30 unavený ,ale naučila som sa ako s deťmi sa prispôsobiť a teraz je to už iné robí len do 17.00 a piatky máva voľné ale zasa chodíme na dom ,ktorý sme kúpili kde obaja makáme takže času je opäť menej
A ake stare mas deti? Keby si ich jeden den v tyzdni dala niekam do detskej skupinky alebo opatrovatelke a ty by si si oddychla? Masaz/wellness/kadernicka/kava s kamoskou? Nech nejsi stale v tom stereotype domacnost a deti. Pises, ze penazi mate dost tak by nemal byt toto problem 😉
@daska755 tak ako píšeš chýba hlavne DEŤOM..ten starší vždy večer ak ide spať vraví že chce počkať na ocka ....no musí ísť spať pretože ráno velmi skoro vstáva do škôlky....a ten mladší ho celý týždeň ani nevidi.... MILION X SOM MU POVEDALA nech si najde aspon 2 dni v týždni kedy príde aspon o 17:00-18:00 nie... proste nepríde lebo ma toho VEĽA..... čiže ja nemám ŽIADNY ČAS PRE SEBA....len dom, varenie, upratovanie, deti ... Cez vikend zasa nechcem odchádzať sama niekam, lebo by sme spolu uz vôbec neboli......
@lauriik jeden na 5r chodí do škôlky a druhý 7 mesiacov.... Len ten 5r je viac doma chorý ako v škôlke...🙈
@mamula20 pracuje mu v administrative 6 ludi +20 zamestnancov....aj kolegovia mi vraveli že on je ten typ, ze aj ked maju rozdelenu prácu, on musi mať prehľad O VŠETKOM....vsetko berie na seba....
To je to ,workoholizmus,,závislosť .Aj keby mal niekoho kto tu pracu 100% za neho vykoná ,domov nepríde .Chce mať všetko pod kontrolou.Je závislý od roboty a nebaví ho sedieť doma pri deťoch .Taká istá závislosť ako každá ina .Nezmení sa nikdy ,vekom sa to môže stupňovať ,že nebude tráviť s vami ani víkendy .Koľko je takých žien ,že sa im muž nevenuje vôbec .Zaplatila by som opatrovateľku raz v týždni ,však peňazí máte dost a išla by som si niekde i ja oddýchnuť .Jemu nerobila výčitky ,aj tak to nikde nepovedie ,o čom si sa už presvedčila .
Tak ale na to aby ste mali tu novostavbu, 2 auta, vylety atd niekto zarobit musi. Financna zodpovednost za celu rodinu pri takto nastavenom standarde je velka, ja by som na jeho miesto tiez chcela aby firma slapala ako hodinky. Plus teda ak ma aj zamestnancov, aj im musi davat vyplatu, na ktoru treba zarobit. Ved mate krasne rodinne vikendy, co este viac? To nie je, ze by sa vam vobec nevenoval.
Mne toto pride, ze bolo koze dobre, isla sa na lad smykat. Chlap sa snazi, vikendy sa vam venuje, mate vsetko, aj tak pride domov a hadky 🤷🏻♀️
Ahoj. Myslim, ze keby chcel, zariadi si to aspon 2x do týždňa tak, aby bol večer pri detoch, aspon aby ho videli pred spanim. A ked sa aj syn naňho pyta... V práci musi mať prehľad o všetkom, ale doma cez týždeň zjavne nie. Skoda. Deti mi vyrastu do puberty a potom sa nanho vecer uz pytat nebudu.
A pokial riesis cas pre seba, urcite mate financie na opatrovatelku. Aj do prace sa mozes vratit aspon na ciastocny uvazok, nie je povinnost byt doma dalsie 3 roky.
Mne by to vadilo určite, ale zas ja by som nemohla byť 5 rokov doma to by som bola na prášky z toho, ja som išla po dvoch rokoch späť do práce aspoň na ten rok a až potom druhé. Muž menil prácu a rozhodovali sme sa spolu ktorú vezme a to podľa toho aby nebol tak vyťažený žeby nebol s deťmi ale aby mal priestor na rodinu. ja ťa obdivujem ja by som to nedala na tvojom mieste
Ešte mu pridavaj starosti 🤦
Mna tu asi ukamenuju,ale mne by to extremne vadilo. Nevydrzala by som tak dlho fungovat. Urcite by som hucala do manzela, aby aspon 2x do tyzdna prichadzal o normalnom case. Ty predsa potrebujes manzela a deti otca..ale aj ho vidiet a byt s nim, nie len o nom pocuvat
Kopec žien to tak má 🤷. Slamené vdovy... Nuž, čo robiť? Buď dokopať muža k zmene, čo sa človeku môže aj vypomstiť (nervózny chlap, menej peňazí, hádky), alebo si prispôsobiť život, aby bol pre mňa znesiteľnejší. Dať na misky váh "za" a "proti". Ak máš 5r. a 7m., tak tam nebol medzi tehotenstvami priestor ísť do práce a socializovať sa? Argument "celá domácnosť je na mne" sa dá vyriešiť napríklad upratovačkou 1x - 2x týždenne, je to len o zmene nastavenia. Sociálna izolácia opatrovateľkou, nemusíš ísť nutne od detí prvé týždne, ale stačí napríklad len dohodnúť s kamoškou, že príde na kávu a pokecáte. S tým, že deti bude zatiaľ zabávať opatrovateľka, až kým sa jedného dňa neodvážiš ísť aj z domu, trebárs pravidelne do fitka. Neviem, ja som to mala doma ako "vzor", tak mne to nepríde taká katastrofa, skôr mi manžel občas doma prekáža 😄.
podla mna je to starostlivy manzel co sa snazi zabezpecit rodinu a vela ludi proste takto funguje ( kopec muzov napr robi na smeny v automobilke, a tiez nie su moc s detmi).... chapem ze praca je na ukor casu s detmi ale ked vam to potom vynahradi...a ked ma vlastny biznis, toboz sa musi obracat...taky je hold zivot.
horsie je ked muz nevie rodinu zabezpecit alebo ze namiesto workholik napisem alkoholik, ....
mate male deti, este si tatinka uziju az az....
ty si najdi svoju rutinu a bud rada ze mas muza akeho mas.
mozno pomoze najst daku kamosku na travenie casu vonku ci na kocikovanie....myslim ze ti chyba socializacia
Tak prečítala som všetko, podľa mňa otec potrebuje aj vidieť svoje deti vyrastať, peniaze nie sú všetko a tie víkendy to nepokryjú, volila by som voľnejšie zamestnanie pre muža (aby bol o 17-18 doma), samozrejme tým pádom uskromnenie vo financiách, ale budeš mať doma muža a otca detí...a inak dá sa nájsť aj dobre zamestnanie s dobrým platom a byť o 17 už doma (záleží od šikovnosti človeka)...takže tvoj je workoholik a ja by som netolerovala, pomaly deti nebudú vedieť kto je otec
Tak moj muz 7-19/20 robil cely zivot, ja to ani inak nepoznam...az teraz posledne dva-tri roky vozi deti rano do skoly a aj na kruzky, proste konecne to ide... ale roky neslo, vsetko som si okolo deti, ked boli male, odbehala sama... vsetko zavisi od pozicie a prace, ktoru muz robi.
Ono vzdy by mohlo byt "lepsie", ale treba sa sustredit na to, co clovek ma - mate sa radi, mate financnu stabilitu, pekny dom, dve krasne deti, nic vam nechyba. Vikendy ste spolu na sto percent.
Ten cas medzi tym si zariad, ale prakticky jedno dieta v skolke a jedno doma sa tiez da rezim nadherne zladit, najst si kamosky a kruzky pomimo s babatkom a stretka, proste mat aj vlastny zivot a nie cakat vecer ako na spasenie, kym muz (aj tak unaveny ako kon) prejde domov dverami...
Ked chces ist niekam sama, bez nejakych vycitiek zavolaj k detom babysitting. Treba si pomoct a nie riesit veci, ktore sa zmenit nedaju, alebo len velmi tazko. Zmeni pracu, bude doma o 18tej, ale ty budes musiet naplno pracovat, aby ste financne tu stratu v prijme pokryli a pomoze ti to ako? Jasle, skolka, full time praca a budes este o hodne hodne unavenejsia a frustrovanejsia ako teraz. Vecer varit, upratovat, chystat na dalsi den, neskor sa ucit s malou do skoly, chodit na kruzky, nesadnes si a ver mi, muza rovnako ani neuvidis, lebo povinnosti.
Poriadne si to zvaz, ci skutocne vies, co chces. Uzi si deti a to, ze si nemusis robit nijake starosti. Na drobne "rada by som obcas aj nieco sama" sa daju najst aj ine riesenia, ako manzela...
@kris_tin257 ja som sa do práce po 3r chystala...presne v den nastúpu som zistila ze som tehotná....aj napirek tomu ze som používala antikoncepciu.🙈 Bol to pre mna riadny šok ale baabo by som si vziať nedala. Takže do práce som ani nenastupila..... 🫣
Ak chodí o 20.00 domov tak 5 rocnr dieťa keď pôjde spat o deviatej nič sa nestane . A tak isto niekedy ho zobuď o pol šiestej nech vychysta otecka do práce
Autorka veď sú užívaj deti .chces aby chodil domov o tretej a doniesol 900 eur a ty na nočných v práci ? Potom ako fungovať ráno pri deťoch . Veď si trochu väz ,čo máš doma a nie hľadať problém tam kde nie je
Mas vsetko. Dobreho manzela, krasne zdrave deti, prachov ze robit nemusis ani pozerat do penazenky, ci mas ma mlieko ci sunku a v dnesnej dobe. Krasne byvanie a zazemie. Len...chyba manzel, lebo na to vsetko a ten komfort zaraba. No zmier sa s tym, ze nemozes mat vsetko, alebo ries a vyriesis samu seba. Co chces? Rozvod?
Ked sa medvedovi dobre dari, ide na lad tancovat.
Na tvojom mieste sa zameriam pozitivne na ten cas, ktory spolu mate a nie ten, ktory nemate. A najdi si ine mozno aj ine zaujmy, najmi opatrovatelku a nadych, vydych. Nekonaj unahlene poseries si to.