2 deti v 3-izbovom byte

10. mar 2024

Ahojte, cakam 2. dietatko a ked sa to dozvedela nasa rodina a znami, zacali riesit, ci sa ideme stahovat do vacsieho, ze by sa nam zisiel domcek, ze ako to bude, ci nebude mat izbu kazdy sam. Mne je az smiesno z toho, to ozaj dnes kazda rodina musi zit v dome, kde musi mat kazdy svoju izbu, aby mali deti sukromie? Deti su rovnakeho pohlavia a detska izba ma 16m2, takze si myslim, ze sa tam v pohodicke pomestia a zariadena moze byt v rovnakych farbach a style. Nam mestske byvanie vyhovuje, mame blizko do prace, do skolky, velky vyber skol na skok, proste nas by nebavilo odist na dedinu, pripadne dalej od mesta. Nikto to nechape. Alebo sme uz my s muzom divni, ze dopustime, aby nase ubohe deti mali len jednu spolocnu izbu?

minenkak
10. mar 2024

Ja som tak vyrastala,muž boli dokonca traja v jednej izbe

zitaje
10. mar 2024

Nerieš. Je to váš život, vy máte byť spokojní, nie susedia alebo príbuzní.

kat_
10. mar 2024

to je taka slovenska mentalita toto, kazdy aby mal velky dom... uplne ti rozumiem a ked ste vy spokojni, nikoho do toho nic...

teddustok
10. mar 2024

My mame tiez dve deti v jednej izbe a bývame v byte... Ziadny problem. Dokonca ja som vyrastala tak, ze sme boli 3 v jednej izbe.

syslik81
10. mar 2024

my sme boli 3ja v jednej izbe .. mali sme 3izbak ale su rodiny co su 5ti v jednoizbaku a ziju .. potrebujes nutne pocut nazory druhych ? ak ti povedia kupit zamok - kupis ho lebo ludia povedali? ved mas muza a viete sa rozpravat .. ak to vam ako rodine vyhovuje tak ti moze byt u ehm co hovoria iny .. poviem nie nestahujem staci nam koniec debaty

paris1813
10. mar 2024

Kedysi to bolo uplne bezne... takmer kazdy,koho poznam,mal izbu so surodencom ,ak nie dvomi ... teraz je doba, kedy takmer kazdy tuzi po dome, a samozrejme prinasa to vacsi komfort a aj priestor. Ja by som tiez isla radsej na dom ,aby mal kazdy svoju izbu. Ale nie je to nutnost, mame tiez 3 izbovy byt a nemyslim si,ze sa tu tlacime.

morusha
10. mar 2024

2 deti v trojizbovom byte je úplný štandard väčšiny rodín na Slovensku.

deti95060810
10. mar 2024

my bývame v dome a dve dcéry majú spoločnú izbu - najväčšiu izbu v dome... Bože koľko hádok - čosi neskutočné...
keby sa dalo tak by som hneď dala aby mali každá izbu sama... asi sme to nedomysleli s manž.

nika23t
10. mar 2024

Nezáleží na ostatných, ale na tom, aby to vyhovovalo Vám. Ja som vyrastala v izbe so súrodencami, boli sme traja, tiež naši mali trojizbový byt. Teraz mam tri deti, bývame v dome a dve staršie majú vlastné izby, najmladšia je zatiaľ s nami, tiež bude mať svoju izbu. Tým, že som mala izbu so súrodencami, som chcela dopriať deťom to, čo som nemala, a to súkromie. Ale určite by som nič nemenila len preto, že mi to hovorí okolie. A osobne si myslím, že trojizbak pre 4clennu rodinu je paráda.

tehotna40
10. mar 2024

My sme mali dvojizbak a boli sme 3. V jednej izbe sme boli, potom sme išli do väčšieho a my dve mladšie spolu a len najstaršia mala sama. A napr teraz bývam v dome a mame 3izb dom, a čakám už tretie dieťa takže aj tak nebude mať každý sam izbu. Nechápem čo je toto za dobu, čo tých ludi baví riešiť. Ak ste vy spokojný na reči sa vy.....

muchacici
10. mar 2024

My sme si s tým kupovali 3-izbový byt, že ak sa nám podaria dve detičky, tak budú mať izbu 😃 že budeme mať dosť miesta. A ako tu už mnohé spomenuli, my sme taktiež vyrastali tri detičky v trojizbáku, ako aj manžel so svojimi dvomi súrodencami 🙂

dzulik_
10. mar 2024

Ja pochádzam z domu, každý zo súrodencov mal svoju izbu. Máme 3i byt, detičky sú dve, budú spolu, nevidím v tom zatial problém. Máme viacero známych, čo bývajú v dome a majú 3 deti a len 2 detské izby, takže nie sú po samom v izbe. Inak v našej bytovke bývali 2 rodiny, kde každá mala 4 deti a tie boli v 1 izbe spolu 🤷‍♀️

andrea_82
10. mar 2024

Svagor byva v dome, kopa miesta a aj tak maju tri netere spolocnu izbu. Ja som vyrastala v izbe s bratom. Ano, hadali sme sa, chcela som svoju izbu. Ale ako rodic by som sa kvoli tomu isto nestahovala.

ptvw
10. mar 2024

@syslik81 môj bio otec žije v sociálnom byte a tam v bytovke v garsónke žije 5 dospelých ľudí a 3 psy a celkovo tam žijú viacpocetne domácnosti v mini priestoroch

cacianka
10. mar 2024

A zase to staranie sa druhých ľudí do života iných...
Ako v teme kúsok dole, že prečo je ci neje to či ono.
Holt ľudská trápnosť nepozná medze.
PS. Keby len bežná debata, ale takéto vnucovanie je cez hlavu

alandra
10. mar 2024

No bože ja som vyrastala v 3izbáku a 4ria súrodenci. To boli zvady sme 3 sestry a jeden brat 😆 a medzi mnou a najmladšou je 10rocny rozdiel. A prežili sme.

dzejny656
10. mar 2024

Ja by som pre svoje deti chcela aby malo každé svoju vlastnú izbu, ale ako to majú druhí mi je fuk. 2 deti v 3 izbovom byte nie je žiadna katastrofa.

zuzi0911
10. mar 2024

My sme boli tri deti v 2_izbovom byte ....sme tu,vzťahy super ...dokonca teraz ja už mám dom ,no dcéry majú izby spolu ...

hradnapani
10. mar 2024

no ja neviem, vacsina panelakov na starsich sidliskach je 3 a 2 izbovych a zili a ziju v nich rodiny aj s viac ako 1 dietatom. Tiez mame dve deti v troch izbach a zijeme uplne normalne. Ano, prijala by som izbu navyse, ale kvoli tomu si nebude navysovat hypoteku pomaly o niekolko desiatok tisic.

aaadkaaa
10. mar 2024

Ano, dnes je to moderne postavit si bungalov s velkou garazou a bazenom a potom plakat, ze je zena na vsetko sama, lebo muz sa zodiera v Nemecku, lebo tu zle zarobi...
Za mna uplne v pohode to mate, my sme vyrastali 2 surodenci v 2izbovom byte a nemam traumu...

nikpa
10. mar 2024

My sme vyrastali 3 v 1 izbe a sme tu 😃 Moji majú každý sám izbu a starší vždy večer plače, že je tam sam 🤷 Tak co je dobre?? Sama neviem. Ale viem, že dnes ľuďom hrabe a musia mať veľmi nudný život, že toto riešia.

zuzanaete
10. mar 2024

Za mna uplne ok mat 2 deti v 3izb. byte. A rodine a znamym, co si idu hlava nehlava svoj nazor, by som povedala, ze ked budeme citit potrebu zmenit byvanie, tak to budeme riesit.

ivik4
10. mar 2024

Mna by museli traktorom hnat aby som sla byvat do domu, nedajboh dom dalej od mesta. Nie samozrejme ze nemusi byt kazdy v dome a 2deti v 3izbaku ,tak zije väcsina ludi.
Kopec ludi ma 2deti aj v 1izbaku . Nevravim ze je to ok, ale neda sa to s 3izbakom porovnat

domkakvet
10. mar 2024

Ved je to uplne normalne, povec ze sa nejdete stahovat nikde.

katica06
10. mar 2024

Bývam v rodinnom dome, moje deti v spoločnej detskej izbe. Teraz v puberte síce frfle jedna na druhú, že sa navzájom rušia ale staršia pôjde čochvíľa na vš potom aj druhá, ani nás s mužom riešiť ďalšiu izbu. Ani v RD nemajú všetky deti vlastnú izbu.
Rada pre teba:jedným uchom dnu , druhým von

betulinka1
10. mar 2024

To je uplne v pohode aby mali spolu izbu ak jeden nema 15 a druhy 2 roky 😉. Nasi chalani maju kazdy svoju izbu a aj tak su stale v jednej, iba vecer sa rozdelia na spanok. Cize podla mojich chalanov, by im stačila jedna izba.

marianarem
10. mar 2024

Je to uplne v pohode, uplne slusne, dobre byvanie. Tiez sa niekedy nestacim divit, kam az tie naroky budu stupat. Ja som mala izbu so sestrou a pravdu povediac som nikdy ani nerozmyslala nad tym, ze by som chcela mat svoju vlastnu. Aspon to potom bolo lahsie na intraku, kde sme boli na izbe 3-4.

nafka0483
10. mar 2024

Je to uplny standard.

Len mi neda nereagovat na to ze vam vyjovuje mestske byvanie a nebavilo by vas odist na dedinu - aj v mestach su domy a aj v dedinach su byty. Takze neplati ze mesto=byt a dedina=dom.

maryetta
10. mar 2024

Poznam rodinu ktora tak bola so 6deťmi.
My sme zas 3surodenci a dlho sme boli v jednej izbe hoc maju rodicia velky dom. Ozaj az casom mal kazdy svoju izbu.

tianna
10. mar 2024

Nerieš 😆 my máme 3 deti v 3 izbovom byte 😊