19 ročný syn je zadržaný v cele predbežného zadržania

havedka
8. okt 2014

Pekny vecer a som tu zasa,dnes som sa dozvedela ze mi syna 19rokov vcera na obed zadrzala policia a dala do cely predbezneho zadrzania,za opakovanu kradez,neviet ako sa to riesi?ako tam bude dlho a co s nim mozu dalej?

katkasofi
8. okt 2014

@havedka určite mu pridelili exoffo právnika... Kontaktuj ho.. 😒

stano4000
8. okt 2014

moze tam stravit 48 hodin pred navrhom na vazbu, dalsich 48 po navrhu na vazbu ( v zavaznych pripadoch az 5 dni) nema narok na ziadny kontakt s vonkajsim svetom.

sissy27
8. okt 2014

@havedka nemáš čo riešiť, je plnoletý, svojprávny a teda zodpovedný za svoje činy... v cpz môže byť max 48hodín, potom ho buď prepustia na slobodu alebo pôjde do väzby, záleží na prokurátorovi... keďže sa ale jedná o opakovaný skutok, skôr to vidím na väzbu...

david1991
8. okt 2014

@havedka co ukradol?

havedka
autor
8. okt 2014

no neviem co ukradol to mi nepovedal policajt,a vraj ked ho nahodou daju aj hned do basy sa nemusim ja ako rodic ani dozvediet kde sedi

sue
8. okt 2014

@havedka ak si ta s niekym nepletiem,a tvoj synma problemy s drogami,modlila by som sa,aby mu nariadili ustavnu liecbu ako narkomanovi. Kontaktuj policiu kdebje a pytaj sa,ktorehopravnika ma...a byt tebou,netaham ho z basy von...moznoje to posledna sanca zachranit mu zivot...mozu mu totiz nariadit odvykacku... Bud 100% uprimna k pravnikovi !!!!

tajka1986
8. okt 2014

Ak si dobre pamatam mala si s nim kooopec problemov,tak si gratuluj ze je tam a dufaj ze aj ostane 😖

maznacik007
8. okt 2014

@havedka tak to je asi v justicaku tam bude kym ho neodsudia mozu ho aj pomerne rychlo v tzv superrychlom konani .... inak obdobie vazby sa mu zaratava do vykonu trestu teraz ked je vo vysetrovacke neurobis nic ziadne navstevy .. advokata mu pridelia ..

teba informovat nemusia absolutne o nicom ... je plnolety svojpravny ... tebe nemusia a ani nemozu poskytnut info bez jeho suhlasu ... ak by chcel zavolal by ti ...

mirkaelias
8. okt 2014

cpz je v ziline,,,,tam su ludia ktori su predbezne zadrzani a ktori cakaju na sud,,,,

pribinak
8. okt 2014

Ak je drogovo zavisly, tak toto je jeho sanca, sice nie dobrovolna abstinencia, ale predsa a bude mat cas prehodnotit svoj zivot
Inak, zrejme si na neho velmi naviazana, lebo pises: syna mi, nie syna zadrzali, to "mi" velmi vela vypoveda

maznacik007
8. okt 2014

doplnam zavolal by ti ak uz neni vo vysetrovacke ... ale naco ho riesis hadam mu to porataju a daju ho na odvykacku ...

irenkask
8. okt 2014

@havedka
Buď rada a dúfaj že mu súdom nariadia odvykačku a že sa vylieči z toho, lebo sám by to ťažko dokázal.

maznacik007
8. okt 2014

@mirkaelias urcite neni v ziline ... ved su z BA, istotne je v justicaku v BA ... tu je aj vysetrovacka aj vazba ... 😉

havedka
autor
8. okt 2014

teraz je v cela u nas v ba ,a zajtra ma ist k sudcovi ktory rozhodne,samozrejme ze mam syna stale rada,aj budem mat,aj ked ja aky je,urcitym sposobom ho mam stale rada,ale nezabudam,a aj prajem mu nech sa pouci,nebudem nikoho orodovat jedine co chcem vediet ak ho zavru kde,a volat mi nemoze teraz ani navstevy

mirkaelias
8. okt 2014

@maznacik007 ja som si nevsimla, ze je z ba 🙂

maznacik007
8. okt 2014

@havedka este raz ak bude chciet vediet ti da ... kde bude ... moze ostat aj v justicaku ...

mysicka36
8. okt 2014

Možno sa aj dobre stalo ak "zahučí" len za krádež. Bude mať pár mesiacov na rozmýšlanie. Možno aj super odvykačku. Mohlo sa stať aj ovela horšie. Napadnutie, ublíženie na zdraví....

blahowoman
8. okt 2014

@havedka ahoj.
Takze ja ti poviem nas pribeh, resp. pribeh mojho synovca....ktory je velmi cerstvy.
Moj synovec ma 22rokov, bohuzial rodicia ho nenaucili slusnemu zivotu, matka odisla od nich v nespravnom období, kedy matku najviac potrebovali, a otec? na 2 chalanov, proste nestacil.... skoncil skolu, a co, robit chvilku robil ,ale co taky mlady chalan, je lepsie cosi za chvili ukradnut, za to dostat viac, ako kazde rano chodit do roboty...k tomu ,,super" kamarati a neskor s polutovanim aj nejake drogy ku ktorym sa nam priznal az ked nedavno vysiel ☹ ☹ ☹ ☹ . Jedneho pekneho dna, som sa dozvedela, ze mojho synovca zadrzali a sedi vo vysetrovacke. Nastastie mam nejakych známych na PZ tak som sa opytala ci mu mozem nieco doniest...mohla som, ale nemohla som sa s nim stretnut- to znamena ze TY AK VIES KDE MAS SYNA, MOZES MU DO CELY PRED.ZADRZANIA DONIEST HYGIENICKE POTREBY A AJ JEDLO.... to som urobila aj ja. Mojho synovca tam drzali 48hodin a ak nestihne sudca rozhodnut, tak ho mozu drzat este dalsich 24h... ak sud rozhodne, ze tvoj syn pojde do vazenia, tak pojde. Nemusia ho hned odsudit, moze ist do vysetrovacky, co znamena, ze bude v cele cakat na sud, a potom ten rozhodne, ci ho pustaju, alebo odsudzuju na XY rokov, alebo mu udeluju podmienku....moznosti je viac. Mojho synovca zobrali do Zilinskeho justicaku a bol tam 6mesiacov. cely cas sedel v cele, z ktorej nemohol ist nikam, 1x do tyzna mal bufet, co znamenalo, ze si do neho mohol ist kupit nejake jedlo OVSEM ak sme mu poslali peniaze, ktore sme mu posielali . Jeho tam o vsetkom poucia ! posielali sme mu tyzdenne 20€. pocas tych 6m mal 3x sud, ani raz ho sudca nepustil a isiel naspat do cely. Ked sa na poslednom pojdnavaní priznal za skutok len aby ho pustili konecne, tak ho pustili. navstevy mohol mat 1x do mesiaca na 2 hodiny v presne urceny cas a len za plexisklom. Za 6mesiacov basy musi zaplatit statu 600€!!!!!!!!!!! prisiel mu sek. Teraz je doma skoro 3m....musim povedat, ze chalan sa zmenil o 360"!!! som z toho nesmierne stastna, ale co ma mrzi najviac, kedze kradol v case, ked mal uz podmienku, musi si zvysok tej podmienky este odsediet, takze teraz bohuzial cakame na den ☹ ☹ ☹ kedy pojde spat. sice uz nie do vysetrovacky, ale do klasicekj basy, kde dufam , uz nebude mat take drsne podmienky. Ja viem, ze keby nerobil to co nema, nemusel by tam ist, ale ked vidim, ze sa chalanisko po 6m pobyte v chladku maximalne zmenil, bolí ma, ze tam musi ist spat. Nechaj tvojho syna, nech tiez pride na to, ze robit blbosti sa nevyplaca!!!! nechaj ho, nech si to vyzerie.... viem sa vcitit do tvojej koze, viem ako sa citis. Ja som sa naplakala noci koli nemu, lebo je odomna len o 7r mladsi, takze je ako moj brat. Drzim palce

8pete9
9. okt 2014

@blahowoman Zmenil o 360° ? Matematicky to znamena ze sa vobec nezmenil. Asi si myslela 180 ° 🙂.
Drzim palce chalanovi.

romana19
9. okt 2014

@havedka

čítala som tvoje predošlé diskusie, a túto karieru si tvoj syn buduje od šesťnástich, tak už len čakám, kedy tu založíš diskusiu, s akou plnkou mu máš nosiť buchty do basy.

havedka
autor
9. okt 2014

@romana19 prosim taketo komenty si nechajte pre seba naozaj niesom zvedava na to dakujem

romana19
9. okt 2014

@havedka tak nezakladaj diskusie, a už dosť trápne ked nie si zvedavá na komenty.

Zopár rokov chlapcovi robí matku Ignorácia a otca mu robí Fet a ty sa pýtaš ako dlho tam bude?

Dúfam, čo najdlhšie, pretože je len otázka času, kedy vo svojich nepríčetných stavoch niekoho podreže za 10 eur.

havedka
autor
9. okt 2014

@romana19 nechajme to tadsej tak ak si si aj vsimla nikdy som nepisala ze syna lutujem alebo take daco ,jedine som chcela vediet aky je úostup pri zadrzani to je vsetko,syna som sa nikdy nezastavala,nech si odpyka svoje tak tu nepistze take veci

arabeska
9. okt 2014

@havedka sledujem tvoh pribeh uz roky a priznam sa ze presne takyto koniec som cakala,teraz sa na mna nenahnevaj,ale je to aj vysledok toho aka si bola makka na neho,ja som ti este pred rokmi ponukla pre syna pomoc,terapeutku,kedy bol este neplnolety a vedela si ho prinutit riesit,zial si sa neozvala. Potom uz len prisla seria dalsich a dalsich takychto tvojich tem,rozumiem,potrebovala si sa vykecat,ale dostala si vela naozaj dobrych rad,skusila si aspon nieco z nich? a uprimne pre tvojho syna je toto nomentalne asi to najlepsie co sa mu mohlo stat a snad sa uvedomi,mozno si v base aj skonci skolu a zacne sa snazit zit normalnym zivotom,ale je to aj o tebe,vtedy uz nesmies byt tak makka ale prisna a stat si za svojim. Tak sa drz

romana19
9. okt 2014

@havedka Ľutuješ ho a aj si ho vždy ľutovala, inak by si trochu pritvrdila už dávno, možno ešte ked sa dalo niečo s chlapcom robiť a bolo by to menej bolestivejšie.

Nechápem prečo sa pýtaš ako dlho tam bude, čo Ti doma chýba? Robil niekedy, pomáha Ti, podporuje Vás ako rodinu, alebo Ti nemá kto nadávať doma, okrádať Ťa, ponižovať pred deťmi čo máš ešte doma a práve preto Ti chýba. Osobne by som sa hanbila opisovať kriminálnu dráhu môjho syna na verejnom fore a radšej by som to nechala tak, ako si poradila Ty mne.

maznacik007
9. okt 2014

podla mna je este celkom ok ze ho zadrzali za opakovane kradeze .... a nie za prepad, vrazdu, ublizenie na zdravi .. a pod.. hadam ho basa pouci ... v tom spravnom slova zmysle ... a nie ze ho nauci aj to co nevedel ... ale takýchto frajerickov tam nemaju radi ... stari mazaci si s nim poradia ...

henikav
9. okt 2014

@havedka Vela sil Ti prajem, viem si predstavit ako velmi trpis, ved nech su tie nase deti ake su, vzdy su to nase deti, ked sa im nedari, kazda mamina sa trapi, kazdy pre svoje deti chce len to najlepsie. Zostava dufat, ze sa chlapec pouci a nepokazi si zvysok zivota hned na zaciatku. Drzim palce nech sa to zmeni k lepsiemu 😉

22beba
9. okt 2014

toto som tuším dnes aj na fp v priznaniach čítala

sandrasofia
9. okt 2014

@havedka ahoj,tak ja a tym nam skusenoat..v CPZke mozw byt 48hodin..potom pojde pred sudcu a ten rozhodne ci ho bude stihat vazobne alebo na slobode...pokial uz bol sudne trestany a ma napr.podmienku tak je velka pravdepodobnost ze ho zobeerie do vazby..do CPZ mu mozes doniest jedlo,vodu,hyg.potreby..nejaky casopis..ak mas pravnika,kontaktuj ho!a nas pustili na 10minut ale len cez okienko..zalezi id stalej sluzby..skus sa sputat na okr.sude maku by ti povedat kedy bude pijednavanie a tam ho aj uvidis a dizvies sa kam hi daju prip.na vykon vazby...neviem kde v BA je ustav na vykon vazby...drzim palce!daj vediet ako to dopadlo

sandrasofia
9. okt 2014

Ospravedlnujem sa za chyby,som cez mobil a skace
mi to ako.chce 🙂