18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

ivaa_
11. apr 2021

počkaj kým budeš mať 18 🙂
zbal si veci a chodte spolu bývať

hipuska
11. apr 2021

A on je stále slobodný a bez záväzkov?

dzulli1980
11. apr 2021

Za mňa moc veľký vekový rozdiel ... teraz to tak nevnímaš, no časom bude tento vekový rozdiel medzi vami problém ... celý život máš pred sebou, môžeš študovať, môžeš cestovať, spoznávať nových ľudí ... Ty budeš v najlepších rokoch, on bude "dedek", možno ho bude treba prebaľovať, kŕmiť ... v podstate už teraz je pre Teba "dedek", veď by Ti mohol byť otcom.
@leonika838

21oktober
11. apr 2021

@ivaa_ myslím že tvoja mama je rozumný človek , a robí čo môže aby ťa uchránila od problémov. 35 ročný chlap ktorému mentálne stačí 17 ročné dievča .. je povedzme čo? Za 5 rokov bude mať 40 a ty 22 , panebože to sa chceš zakopať s tak starým chlapom ? Čo si vo svojom mladom živote užiješ ?

lubkavargova1
11. apr 2021

35 ročny muž už je chlap, takže to tvoje "bojuje za mňa"...trošku smiešne vyznieva, keby mal normalne "gule", tak sa postavy pred tvojich rodičov a normalne im povie, že to mysli s tebou važne...dievča ak ma nejake zavazky, tak ruky preč od neho, pokiaľ ma aj dieťa s nejakou inou ženou, tak duplom ruky preč. Ty ako taká mladá to sama nedáš...al eteraz su vsetko len prazdne rady, ty si proste zalubena a vidis len tie pozitiva...mlada a naivna...a ver, ze ti nezaidim, aby to nebol tak....a len tak mimochodom, co budes robit po 18? Ked ta fakt rodicia vyhodia? Pojdes k nemu? Mate tam kde byvat? Len nam nehovor, ze jeho rodicia, mama ta ma rada a prijme s otvorenou narucou..take story tu uz bolo ajajaaaaaj...mas pracu potom, aby ste financovali dalsi zivot? Nebodaj ked sa zadari dieta, ako sa o to dieta postarate? Lebo teda matersku budes mat biednu, na to sa nespoliehaj...

ruzovakrava
11. apr 2021

Baby zbytočne jej tú píšete že je to veľký vekový rozdiel, v 17 má dievča iné premýšľanie ako dospelé ženy. Nič v zlom autorka ale prídeš na to sama. My nevieme aký problém má tvoja mama s tvojím priateľom.

bikarbona
11. apr 2021

@leonika838 ak by toto urobila moja dcéra, ktorú ľúbim, tak sa zbláznim od strachu a tiež ju radšej strieskam, ako ju len tak podhodím starému chlapovi. Počkaj do 18ky, prevezmi za seba zodpovednosť a choď kam chceš. Dovtedy rešpektuj rodičov. Neverím, že tvojmu otcovi je to jedno. Pokojne sa ho to opýtaj.

bmuller
11. apr 2021

@leonika838 no myslim, ze to, ako sa k tebe sprava tvoja mama, nie je v poriadku. A uz si sa rodicov vlastne pytala, preco nechcu, aby si s nim chodila? Akoze vekovy rozdiel mate objektivne velky, tak rozumiem, ze to sa im nepaci urcite. Ale dalsia vec moze byt spro medzi vasimi rodinami. A dalsia vec, ze ty si este nebola na svete, ked on uz mal frajerky a pod, mozno bol "za mlada" prelietavy alebo divoky...
Tvoji rodicia asi ludia v dedine registruju dlhsie nez ty, takze ich obraz o tvojom priatelovi je dlhodobejsi. Skus sa ich popytat, co im na nom vadi - ci nieco z jeho minulosti, ci len ten vekovy rozdiel, atd. Mozno sa len boja, aby ti nezamotal hlavu a nepriviedol do hanby - no ale to sa da predsa z ich strany s tebou vykomunikovat normalne, nie bitim a vyhrazkami. Ale aj ty otvor oci a skus byt co najobjektivnejsia... zamilovanost je pekna vec, ale aby si na to nedoplatila.

ivaa_
11. apr 2021

@21oktober hm , myslím si že 17 rončé dievčatá niektoré vedia byť vyspelé dostatočne už v dnešnej dobe a dokážu veľmi rozumne uvažovať ... a bohužial mylsím si že naši mladí muži okolo 25 rokov su ešte naozaj deti a nedokážu sa postarať o rodinu ani nič podobné a ženy okolo 18-20 roku po takýchto veciach už túžia a bohužial preto si hladajú starších partnerov :/

sissy27
11. apr 2021

@leonika838 ako matka 17 ročnej slečny ti rovno poviem, že by som jej 35 ročného frajera ťažko predýchala a nebola by som úplne stotožnená s tým vzťahom. Ale určite by som to neriešila ako tvoja mama, bitkou a zákazmi, povedala by som vám obom svoj názor a potom už padni na hubu sama 🤷‍♀️ Alebo možno aj nie, možno by vám to vyšlo...
Ty budeš o chvíľu plnoletá, on už isto má v jeho veku vlastné bývanie, stabilný príjem, tak nebude problém, aby si sa k nemu v deň svojich 18.narodenín presťahovala a určite rád prevezme za teba zodpovednosť, aby si mohla v kľude vyštudovať, po vš si nájsť prácu, trošku pocestujete po svete a potom si založíte rodinku. On už síce bude mať po 40, ale iste to nebude problém a nebude ťa oberať o radosti mladej dámy, práve naopak - dopraje ti to, čo on už má dávno odžité... alebo?

vevesh
11. apr 2021

Stretla som rovnaky par az na to, ze si zacali, ked ona mala 16 a on 35 a na dovazok to bol najlepsi "kamos" otca.....tak dakujem za takehoto kamosa. A vdaka tomu to pred jej rodicmi tajili do 24ky. Ci su spolu neviem, stratili sme kontakt.
Co mna vtedy zarazilo, ze ten chlap bol absolutne nezrely na vztah (a to je jedno, aka stara bola baba) a ten vekovy rozdiel dost irituje, ze je na mladsie rocniky a casom vymeni znova za mladsi rocnik- to je zo skusenosti okolia. Ak ta tak miluje, pocka toho pol roka a nastahuje si ta k tebe, alebo aj par rokov, dokym si das dokopy svoj zivot. Este nemas skolu skoncenu, nic zazite, ziadne uspory na pripadne babo ci samostatne zitie. Daj si naporiadok svoj zivot a potom mozes blaznit v tom milostnom podla lubovole. I ked som uz "stara rachetla" este stale u nas plati, rodicovsky dom=dodrziam pravidla rodicov. Robit, co chcem, som si mohla, ked som sa odstahovala a dovtedy som ani svoj milostny zivot domov netahala....

21oktober
11. apr 2021

@ivaa_ 17 ročné dievča aj keby bolo akokoľvek vyspelé , nikdy nebude vyspelé na to aby viedlo život s 35 ročným mužom . A ak on nie je vyzretý ani v 35 na to aby si našiel rovnocennú partnerku tak je asi naozaj mentálne riadne pozadu . Ale tak 18 sa blíži , nech teda ukáže tu svoju vyzretosť viesť samostatný život a ten 35 ročný duplovite. Stačí odísť z domu a nech sa ten 35 ročný stará , keď zvládne s ňou sexovať mal by zvláda´taj iné veci nie ?

ivaa_
11. apr 2021

@21oktober v tomto máš úplnu pravdu 🙂

natyreggae
11. apr 2021

No poviem ti že túto tému si sem nemala radšej písať.. písala som tu niečo podobné pred pol rokom a celkom dosť sa tu do mňa pustili😀 držkám palčeky🙂 môžem ti len toľko poradiť že vydrž do 18 a potom sa odsťahuj k nemu😉ja mám 16 a môj má 33 a po škole idem bývať k nemu aj keď rodičia sú s tým v pohode ☺

janinah
11. apr 2021

Som zvedavá na chlapa,ktorý potajme "miluje" 17tku a má 35...prečo je stále nezadaný? deti?majetok?/áno,aj to je dôležité/,predchádzajúce ženy sú kde a prečo odišli?.....napíš o ňom viac.A súhlasím s tvojou mamou,isto má dôvod prečo to robí,ak ty nemáš rozum.Predstav si ,že otehotnieš teraz,čo budeš robiť?

bmuller
11. apr 2021

@janinah ale asi by viac zabralo, keby si mama posadila dceru k sebe a povedala - vies co, mate velky vekovy rozdiel, ma divoku minulost (ak), myslime, ze sa k tebe nehodi, davaj pozor, aby ta len nevodil za nos, mas zivot pred sebou.... lebo bitkou a vyhrazkami bez vysvetlenia ju prave mozu dohnat jemu do narucia, cize docielit pravy opak

andri7
11. apr 2021

Myslím, že tvoja mama má problém sama so sebou, je nezrelá a svojim správaním to dokazuje. Ty sama si ešte malé dievčatko a natrafila si na rovnako nezrelého chlapčeka, hoci má 35 rokov. Pretože inak by, ako tu píšu baby vyššie, už dávno bol zašiel k vám domov, porozprával sa s tvojimi rodičmi a ty by si už bývala s ním. Alebo v deň tvojej 18.
Prečo tvoj otec iba sedí a tvári sa že vlastne nič, neviem. Aj on si už dávno mohol zájsť za tvojim frajerom a chlapsky si pohovoriť. Si jeho dcéra, či už matka doma robí cirkus, alebo nie.
Polož si otázku - Zabezpečí ma môj frajer, ak by som sa k nemu v 18 odsťahovala? Má svoj byt, alebo akékoľvek samostatné bývanie? Predpokladám, že si ešte študentka, takže otázky sú na mieste.
Alebo iba hrá hrdinu, že zbalil mladú kočku a jej problémy sú mu cudzie?

jvasenka
11. apr 2021

@natyreggae prepac ale divis sa ze sa pustili? 16 a 33???? Ved to je vyslovene nechutne... nepoviem keby mas 22+ ...zo strany chlapa mi to pride uchylne byt s takou mladou..fuj🤮🤮🤮

andri7
11. apr 2021

@bmuller áno, toto je pravda. Takto by to malo vypadať v ideálnom prípade. preto usudzujem, že matka má sama problém so sebou a nedochádza jej, že môže svojim konaním dosiahnuť odcudzenie z dcérou.

janinah
11. apr 2021

@bmuller asi si tá matka dcéru pozná a vie,čo by zabralo či nezabralo....

@andri7 máš dcéru?chceš,aby takto dopadla?prvá láska,prvý sex s takým,čo by jej mohol byť skoro otcom? a jeho správanie tiež svedčí o jeho zrelosti či skôr nezrelosti....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bmuller
11. apr 2021

@janinah a zda sa ti, ze toto zabera? otvori oci zaslepenemu (zalubenej) skor vyhrazka, alebo snaha o ukazanie dovodov? 😉 ci by ich dcera akceptovala, je sice ina vec, ale takto sa jej zda akurat, ze rodicia jej "bezdovodne" nepraju
(ako zrely a "normalny" je ten chlap, to asi vidime, zenieco v uplnom poriadku nebude, lenze 17-rocna zalubena to vidiet nemusi, ved skusenosti minimalne... tu ide o ten pristup rodicov, aby skusila rozmyslat nielen hormonmi, ale aj rozumom)

andri7
11. apr 2021

@janinah Vresk, bitka a ponižovanie nie je žiaden argument. Akurát bude dcéra hľadať "ochranu" niekde inde.
Čítala si, čo som napísala vyššie? (14:05)

zuzanockamt
11. apr 2021

@natyreggae zlaté, aká si naivná 😂

21oktober
11. apr 2021

@natyreggae tak ja by som považovala svoju dcéru za riadne hlúpu aby v 18-19 viedla domácnosť 35 ročnému chlapovi , varila , prala mu a poskytovala sex, namiesto toho aby užívala život plnými dúškami .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
11. apr 2021

@21oktober a hlavne sa vykašle na ďalšie vzdelávanie, lebo sa bude starať o lásku svojho života 😂 a tiež ako budúca svokra by som bola "nadšená", keby mi syn v strednom veku dovliekol domov neplnoleté decko

leonika838
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
21oktober
11. apr 2021

@bmuller žiadne argumetny ani v kľude ani v hneve nepomôžu , ak si decko nevidí na koniec svojho nosa . Akokeby si hrach o stenu hádzala. Ja sa teda nečudujem že jej mama je na konci s nervami a hnevá sa . Veď čomu má dať svoje nedospelé dieťa na tanieri , len tak , na tu máš sexuj si koľko vládzeš ? Ja by som po 18 tke jej tiež zbalila veci a moja by musela preč k nemu , nech si to teda užijú vo dvojici , nie je nad reálnu skúsensť.