Ahojte,
mám 12 ročnú neter, ktorá sa vždy keď je u nás a začne sa na niečom smiať (je to taký smejko) pociká. Trošku jej vždy cvrkne a je to vidieť. Ona si to vždy maskuje buď tričkom alebo povie že sa obliala. Viem, že je teraz v takom citlivom veku ale trvá to už pár rokov a rada by tom jej pomohla. Možno si poviete, že to prejde samo a vyrastie z toho, ale naozaj by som jej s tym rada pomohla,aby nemala kvôli tomu ďalšie problémy🙂.
Čo si o tom myslíte?
Ako jej pomôcť?
Prosím, nevhodné komentáre si odpustite
Ďakujem🙏🙏🙏
@zaborakahana no riesila by som s detskym urologom a gynekologom. Neni to sranda, moze byt za tym vyvinova vada neodhalena, slabe svalstvo panvoveho dna. No kadeco. Je to stresova inkontinencia. Ako ked teraz neporiesite tak v 18tixh ci 25 to lepsie nebude. Ved musi jej to byt chudatku neprijemne, urcite vie co sa deje a nemoze tomu zabranit.
Určite má mobil.. najprv nech skúsi cviky na posilnenie panvového dna,na YouTube je toho veľa. Stačí 10-15 minút denne. Ak to nepomôže musí k lekárovi,možno sa dá pomôcť.
Ja som mala to isté ale u mňa to bolo preto,že som vždy zdržiavala ísť na záchod, lebo proste nebol čas a potom stačil menší smiech alebo čokoľvek a bolo. Celkovo som vždy chodila veľmi málo na wc aj keď som bola tehotná. Mne nepomohlo ani dohovaranie od mami ani od sestry
Takýto problém by mali riešiť rodičia. No myslím, že to je aj normálne, že sem-tam človeku újde. Treba si dať intímnu vložku a potom to nebude vidieť, skús jej to poradiť.
@janett_332 nepisala sem-tam, ale ze jej vždy ujde, to podľa mna nie je normálne
@s_a tak to rieš s rodičmi a nech to oni riešia s doktormi!
@janett_332 podľa mňa ani sem-tam ujde u zdravého mladého človeka nie je normálne
Ak jej vzdy ujde treba to riesit s lekarom, moznobude stacit fyzio a posilnenie panvoveho dna, mozno bude treba nefrologa...
@zaborakahana porozpravať sa s matkou slečny, či to máva aj doma, ak ano- riešenie je v rukách urologa a detského gynekologa, žiadne cviky na pevne panvove dno v tomto veku nie sú riešením - nemá mať prečo oslabené - v prvom rade treba vylúčiť funkčné a anat.poruchy lekárom !
@zaborakahana čo ti na to povedali jej rodičia?
rodičia to ešte neriešili? nepomohla by jej intímka?