Ahoj dievčatá , prišla som si po radu a možno nejaké napady ako to zvládať. Mám prácu od 9-21 dlhy krátky týždeň deti mám 3 a 6 dcérky. Druha ide od septembra do školy a ja sa veľmi obávam ako to budem zvládať, či zmeniť zamestnanie no to by som nerada pretože tuto prácu robím rada. Dá sa to vlastne skĺbiť dorhomady všetko ??? Nie som nejak extra na poriadok poupratujem keď sa dá poperem keď mám čas no zatiaľ to robím tak že keď mám cez týždeň voľno dievčatá si nechávam doma nedávam ich do škôlky no keď už bude dcérka chodiť do školy bude to už iné. Je tu niekto kto takto funguje ??? Muž pracuje do pol piatej ale zas nechávať mu všetko na pleciach keď budem v práci viem že by som sa nad tým nemala ani zamýšľať veď sú to aj jeho deti no predsa zvládnu to ??? Ten prvý rok bude pre dcérku všetko nové bude ma potrebovať neviem naozaj ďakujem za všetky názory, rady 🙂
@barborusinka kamoška tak robí a zvládajú. Musia 🙂 proste si tie 2-3 dni v pracovnom týždni tvoj muž poradí. Dcéra po škole pôjde do školského klubu, o piatej ju muž vyzdvihne tak ako iné deti. Keď budeš mať voľno, tak si doobeda porobíš čo treba, poobede pôjdeš pre baby do škôlky, školy a máte dosť času na seba, neskôr sa k vám pripojí manžel. Od rána budeš mať navarené, upratané, takže môžete mať už len spoločný program. Všetko má svoje plusy aj mínusy, keby ste obaja robili 8-16.30 tak máte menej času na seba, lebo treba nakúpiť, trošku upratať, navariť, úlohy, večera, spať. Takto síce tie 2-3 dni nebudeš s deťmi, ale zas si to vynahradíte cez voľno a strávite ten čas kvalitnejšie.
Akurát by som mladšiu nenechávala úplne doma zo škôlky kým bude staršia v škole, nech sa necíti ukrátená, nech pekne ráno ide a potom ich naraz vyzdvihneš. Prípadne zo školy skôr, spraviť spolu úlohy a až potom ísť pre mladšiu a už sa len baviť.
presne tak všetko sa dá keď sa chce a ešte lepšie to ide keď vie niekto z rodiny pomôcť a ešte keď manžel by vedel pomôcť s domácimi prácami a s deťmi tak dá sa to zvládnuť v pohode, len je to na vás ako sa dohodnete ... chce to len čas a zvyk potom to už pôjde ... moja švagrina tiež pracuje na smeny a deti idú do školy, keď nemôže manžel, tak mi jej s detičkami veľmi radi pomáhame, vyberáme zo škôlky, učíme sa, hráme sa a chodíme na výlety, ja viem nie každý má takú pomoc ... ale je to len o zvyku a systéme ... veľa šťastia ...
do 9tej porobíš kopu roboty,ak vstaneš o 6tej😉 manžel cestou domov vyzdvihne deti ,úlohy sa píšu v družine v škole,dá im jesť a postráži....dá sa to,len nech má vždy čo na jedenie dať....
@barborusinka Moja sestra tak funguje už roky a má 4 deti. určite sa to dá zvládnuť, ked sa musí, dá sa všetko.
My mamy to mame tazke. Zvládat robotu, domácnost, ucit sa s detmi.
Musís pocitat s tym,ze to nebude jednoduche. A porobit veci o 6? No, neviem, ako by si potom vyzerala o 22 vecer. Je to na zvazenie. Deti alebo práca.
Ďakujem dievčatá vidím že sa to dá skĺbiť všetko dorhomady bohužiaľ žijeme v takom state kde si moc nenavyberáme a keď chceme aby sa naše deti mali dobre musíme proste makať no aj tak si budem hľadať prácu s normálnym časom nech sme s mužom aj s deckami po práci v klude doma a vikendy nemusím riešiť 🙂
Povedala by som, že to nebude o toľko odlišné od toho ako ste fungovali doteraz 🙂 keď budeš mať voľné dni tak sa jej môžeš venovať koľko bude treba a keď budeš v práci tak sa môže vybaviť družina a môže byť tam kým po ňu prídem manžel. Čo ja viem od kamarátok, ktoré majú už staršie deti, tak keď požiadaš vychovávateľku tak ona jej pomôže aj s úlohami keď bude treba 🙂 netreba sa toho báť, určite prídete na nejaký systém aby to vyhovovalo všetkým 🙂