http://www.info.sk/sprava/122086/mamicky-sa-pot...
a tak ma napadlo,AK to bude platne od 1.1.17 co my, co nastupime na MD pred tymto datumom?
@majka99999 ...nepovazujte ma pls za blbuuu,ale nechapem...😯😯😯
Inak sa mi "páči" to uvažovanie - mamičky dostanú "skoro" 100% - čiže 75% je skoro 100% 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@evittam mysli to, ze materska sa pocita z hrubeho prijmu, je jasne, ze ked niekto zaraba 1000 eur, na ucet mu chodi menej 😉
Druha vec je, ze pre baby s vyssim prijmom je to aj tak nespravodlive, kedze odvody platia z vyssieho zakladu nez z akeho sa im rata materske.
zarobis 1000 v hrubom, z toho odvedies 13,4% do soc. a zdr. poistovne a dan... a v cistom ti ostane cca 760 eur cistej mzdy co oni prirovnavaju k tej materskej
@bernusha co nechapes?
presne tak keby to bolo 100% cisteho,materska by bola 85%
@majka99999 No veď však to je jasné, že ak zarábaš 1000Eur v čistom,tak nemôžeš čakať, že aj MD dostaneš 1000Eur......dosť logické a normálne.
@veaaa takze sa blizia, nie? Ja som dostavala 65 % tusim. A uz je to 75 %.
@evittam hovorim, ze ak niekto zaraba vhrubom 1000, tak na ucet mu nechodi 1000 eur.
@majka99999 Veď to je jasné. 😉
Ked pisu v clanku aj o zvysovani rodicovskeho, tak preco nenapisu o kolko? Co tam po materskej, ktora je par mesiacov, dolezity je rodicovsky...
@veaaa budete dostavat 70 % a od 1.1. potom 75 %.