Ahojte mamičky prosím vás ako to je so zvýšením materskej, pred materskou som pracovala takže o 150€
Neviem však či to príde od januára na účet automaticky alebo či treba podať ziadost.
A keďže je to od januára tak to príde až vo februári ?
Ďakujem za každú infosku
Materská sa nezvyšuje, príde Ti len jedno rozhodnutie, kde mas podľa platu materskú vypočítanú
A tá sa počas poberania nezvyšuje ani nijako nemení. Odoslalo mi skôr ako som dopisala, pardon
Asi myslíš rodičovský príspevok, nie materský. Materskú si dostávala len prvé mesiace a jej výška závisela od tvojho predcádzajúceho príjmu. Rodičovský je zvýšený od januára, t.j. zvýšený RP dostaneš až vo februári, keďže v januári dostaneš RP za december. Dostaneš ho navýšený automaticky.
@nina562018 materská je vyrátaná z platu, po materskej nasleduje rodičovský príspevok - zvyšuje sa ten, ak si poberala materskú tak o 150 a ak si nepoberala materskú tak o 50eur....a rodičovský prspevok sa zvyšuje o januára, ale keďže je vypávaný spätne tak za január príde zvýšený vo februári
Áno myslela som šok rodičovský prispevok
Stále si to pletiem ďakujem veľmi pekne za informáciu 🙂
ahojte, ako je to so zvysenim rod.prispevku, ked som matersku poberala v zahranici? teraz sme uz na Slovensku a poberam rod.prispevok zo Slovenska. nemate niekto blizsie info? dakujem
🙈