Zvýšenie rodičovského príspevku v roku 2020

nina562018
8. jan 2020

Ahojte mamičky prosím vás ako to je so zvýšením materskej, pred materskou som pracovala takže o 150€
Neviem však či to príde od januára na účet automaticky alebo či treba podať ziadost.
A keďže je to od januára tak to príde až vo februári ?
Ďakujem za každú infosku

mima1
8. jan 2020

🙈

luciab19
8. jan 2020

Materská sa nezvyšuje, príde Ti len jedno rozhodnutie, kde mas podľa platu materskú vypočítanú

luciab19
8. jan 2020

A tá sa počas poberania nezvyšuje ani nijako nemení. Odoslalo mi skôr ako som dopisala, pardon

ivkazba
8. jan 2020

Asi myslíš rodičovský príspevok, nie materský. Materskú si dostávala len prvé mesiace a jej výška závisela od tvojho predcádzajúceho príjmu. Rodičovský je zvýšený od januára, t.j. zvýšený RP dostaneš až vo februári, keďže v januári dostaneš RP za december. Dostaneš ho navýšený automaticky.

mogaa
8. jan 2020

@nina562018 materská je vyrátaná z platu, po materskej nasleduje rodičovský príspevok - zvyšuje sa ten, ak si poberala materskú tak o 150 a ak si nepoberala materskú tak o 50eur....a rodičovský prspevok sa zvyšuje o januára, ale keďže je vypávaný spätne tak za január príde zvýšený vo februári

nina562018
autor
8. jan 2020

Áno myslela som šok rodičovský prispevok
Stále si to pletiem ďakujem veľmi pekne za informáciu 🙂

luciauksk
8. jan 2020

ahojte, ako je to so zvysenim rod.prispevku, ked som matersku poberala v zahranici? teraz sme uz na Slovensku a poberam rod.prispevok zo Slovenska. nemate niekto blizsie info? dakujem

mogaa
8. jan 2020

@luciauksk mala by sa počítať aj materská čo bola vyplácaná v zahraničí, takže RP 370,-...nie je tam špecifikované že poberanie materskej zo Slovenska