dobre rano
pocula som ze od 1.8 ma byt zvyseny RP.
to znamena ze 15.8 mozem ocakavat uz zvyseny za JUL ci v septembri za August?
@alenah31 dakujem pekne. je to sila inac ze v priebehu roka 2 x navysenie.
a mamickam stale bude malo...🙈
no v r. 2024 sa zvyšovať nebude...čiže zvýšili skôr, ale znovu budú až v 2025 - pokiaľ sa novou vládou niečo nezmení.
@alenah31 myslim ze aj tak je to uz luxusne, krasne DB aj pridavok, toto navysenie...kde su casy ked DB bol 20 euro a pridavok 20 euro, Rodicak 225 :D ....ale ano chapem, inflacia....dakujem za info,pekny den
Ja len k poslednemu komentu ze danovy bonus je zvyseny len na 2 roky do volieb. potom klesne na povodnu sumu
Áno je to luxusné fakt😃 hlavne zvýšenie poplatkov za škôlku, zvýšenie miestnych daní... Nám len smeti zvýšili zo 17 na 30 eur, dane z nehnuteľností ani nehovorím... A to je len kvapka v mori, tie super luxusné ceny potravín...
@domiklik je lebo stat zobral obciam, logika nepusti. na to aby si mala vyssie pridavky, DB musel stat dakde ubrat. rozpocet nepusti.
@moni106 na dva roky sa mozeme tesit, ci nie? nemuselo byt ani to. treba si dovidiet na koniec nosa.
@moni106 odkial vies ze DB klesne na Povodnu sumu?
V novele zakona je pisane na prechodne obdobie od 1.1.2023 do 31.12.2024 ze je to schvalene. Aj v tv to bolo ale velmi to nepropagovali.
@moni106 ale kde mas pisane ze bude vratene na predoslu sumu...
Vsak v tej novele zakona
To bola irónia na to luxusné zvýšenie
@moni106 tak dovtedy ktovie co bude. mozno aj koniec sveta
Ano zobral obciam a obce tak zvysili dane poplatky za smeti ze sme tam kde sme boli. A zvysil to vsetkym aj tym co danovy bonus neberu. A po 2 rokoch bonus pojde dolu ale pollatky uz neznizia to necakaj...a mzno aj pridavky pojdu dolu aby si este neplakala ked sa teraz tesis.
@slavomira236 nastastie som jedna z tych co predvida, ale dakujem ,a plakat nebudem ;) lebo sa nespolieham len na statne davky 🙈
@slavomira236 aj ked mozno moj prispevok vyznel ze som ''davkarka'' a cakam o 60 Ecok naviac, pravdou je opak , to co som sa pytala bolo len info.
@alenah31 Ja som čítala že od 1. Augusta zvýšili ale viplatene to má byť pozadočne v sektembri....
@sofiahudyova111 áno od augusta - keď si všimneš kedy sme si tu o tom písali zistíš, že zmena (posunuli to o mesiac) sa vykonala PO tomto dátume.
Vďaka mimoriadnej valorizácii - pri príležitosti úpravy súm životného minima - sa mimoriadne zvýši rodičovský príspevok nie až od januára 2024, ale od 1.7.2023 (vyplatený bude v mesiaci august). V priebehu roka 2024 by sa už suma nemala upravovať.
Nižší rodičovský príspevok (ak sa nevyplácalo materské) bude vo výške 345,20 eur (od 1.7.2023).
Vyšší rodičovský príspevok (ak sa vyplácalo materské) bude vo výške: 473,30 eur (od 1.7.2023).