Zvýšenie rodičovského príspevku

afronikaa
24. nov 2014

Ahojte, neviem, ci je to pravda, alebo som to nepochopila spravne, dnes v telke hovorili, ze okrem zvysenia minimalky sa od Januara ma zvysit rodicovsky prispevok na cca 268 e. No ale ako poznam nasich oddanych politikov, ktori myslia na buducnost deti :D tak som to asi zle pochopila. Dakujem za info 🙂

mapa
24. nov 2014

Tak tu mi napada len jedno: "Nikto ti nedokáže dať viac, ako ti Fico dokáže sľúbiť." 😀 😀 😀

zalka
24. nov 2014

@afronikaa no kedže rodičovský príspevok je dávka naviazaná na životné minimum,
a životné minimum zmrazilo ... nakoľko nebola inflácia ... a aby nedošlo k zníženiu životného minima a tým aj vyplácaných dávok ... tak všetko ostane tak ako je teraz ... skús čítať http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/321093-zi...

fidorka7
24. nov 2014

@afronikaa určite sa žiadne štátne sociálne dávky od januára nezvýšia. Rozumela si tej informácii, ktorú si si vypočula, správne?

cannella
24. nov 2014

bolo tam uvadzane zvysenie danoveho bonusu a odpocitatelnej polozky na danovnika myslim. O rod. prispevku rec nebola

pribinak
24. nov 2014

Valorizácia dávok, nic viac, žiadne veľké peniaze nečakajte

fidorka7
24. nov 2014

@pribinak bohužiaľ ani tá tento rok nebude, život. minimum je zmrazené, lebo by naopak došlo k zníženiu dávok (nebola inflácia)

maslenka47
25. nov 2014

@hanney Rodicovsky prispevok nie je materska....

brumka
25. nov 2014

@mapa no nechcem sa fica zastavat ale ja ked som bola s prvou dcerou na MD tak ako pracujuca som mala narok do 2r dcery na 256e rodicak a potom 164e, nepracujuci bez banaroku MD mali 164e a prisli pani zo sasky a sdku a sup rodicak 190e bez rozdielu ci pracovala zena alebo nepracovala takze to k panovi ficovi vdaka nemu som pri prvej dcerke mala lepsi RD. takkze ak sa jednalo o rd fico dal vtedy viac. nebyt toho ze sa maminy spojili a bola pecicia tak by som o zvyseny rd prisla ale vdaka peticii tie co ho poberali ako som bola ja nam ho nechali do 20mesiaca veku dietata namiesto do 2r veku

nezastavam sa ziadneho politika oni nevedia co je to zit a starat sa o deti

mycuskaa
25. nov 2014

To je iba zvýšenie maximálnej výšky materskej..ale to platí len pre tie ktoré mali trošku väčšie príjmy 😀

zaza218
25. nov 2014

to sa netykalo rodicovskeho prispevku ale materskej a to je rozdiel

hanney
25. nov 2014

maslenka47 Ja viem, že RP nieje materská..

niky21
13. jún 2015

Baby a čo v roku 2015 ?