Prosím Vás,vedel by mi niekto poradiť?Mám rok zmluvu na minimálnu mzdu 405EUR.Môžu mi založiť ešte jednu zmluvu teraz na 4mesiace na napr. 800EUR a budu mi materskú vyrátavať ako súčet obidvoch(bojím sa,že mi to vyrátajú len z tej prvej,ktorú mám dlhšie).Alebo túto aktuálnu úplne zrušiť a vytvoriť novú napr. 1205EUR,ktorú by som mala 4mesiace a potom už na PN...Ďakujem za každú radu,neviem už ako si pomôcť 😔
@beika333 Aj tu sa o tom diskutuje:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/materska-z-dohody/
Este sa opytam.A potom mi budu matersku vyratavat len z tej novej zmluvy?Nie priemer aj s tou starou?
@evittam Ešte ak má pracovnú zmluvu a ďalej dohodu u ďalšieho zamestnávateľa a je to pravidelný príjem, tak by jej stačilo, tam kde má dohodu, ukončiť dohodu a spraviť novú pracovnú zmluvu a mohla by jej ísť materská z dvoch pracovných pomerov. Samozrejme musí mať aj u toho druhého zamestnávateľa 270 dní (dohoda + nový pracovný pomer).
kocky a musi to byt TPP u noveho zamestnavatela? lebo niekde som citala, ze staci zmenit pracovnu zmluvu u toho isteho zamestnavatela. teda ukoncit staru pracovnu zmluvu, spravit novu na novu pracovnu poziciu, zvysit mzdu a pocitaju uz len z tych novych 90 dni
@beika333 Ak chces mat vyssiu MD tak musis mat novu pracovnu zmluvu u noveho zamestnavatela na minimalne 90 dni bez PN a OCR. Nepomoze ti nejaka nova zmluva v subehu so starou,nakolko ak by si chcela mat narok na MD z oboch tak musis mat z oboch splnenu podmienku 270 dni NP za posledne 2roky pred porodom. Taktiez ti nepomoze zrusit aktualnu zmluvu a zalozit inu u toho isteho zamestnavatela.
Cize v tvojom pripade ak nemas moznost zrusit aktualny PP a zalozit novy u noveho zamestnavatela aspon na tych 90dni bez PN a OCR tak ti bude vypocitana MD z prijmu za rok 2016-ak si ho odpracovala cely.