Zvýšenie materskej

1. apr 2024

Ahojte zeny, ako ste si zvysili matersku? Som zamestnama riadne na zmluvu 2 roky s hrubou mzdou 1000€. Jedna znama mi spominala ze sa popri praci kde mala zmluvu zamestnala este na dohodu u svojho priatela aby si takto prilepsila matersku. Tejto znamej sa pytat nechcem kedze to o sebe este tajim lebo som len v 2. mes. Zaujima ma len tento pripad moja praca na zmluvu+ dohoda niekde inde, ako to funguje, kedze urcite nebudem davat vypoved aby mi iny zamestnavatel dal max. Vyplatu. Dakujem za rady a pripadne komentare ze som dalsia ktora ide okradat stat si mechajte pre seba, su tu aj vacsi zlodeji ako buduce mamicky ktore sa snazia co najviac zabezpecit buducu rodinu.

petamich
1. apr 2024

Zvysit si matersku vies aktualne tak, ze sa zamestnas u noveho zamestnavatela, kde ak odrobis minimalne 90 dni bez PN/OCR bude sa pocitat materska z tohto PP - co pises ze nechces.

Tak potom este jeden subezny pomer - napr. na dohodu ale ak chces, aby sa vymeriavaci zaklad spocital (zo starej prace a novek) tak musis aj z tejto dohody splnit podmienku 270 dni a samozrejme z dohody riadne platit odvody atd. aby sa pocitala a brala do uvahy. Treba si to ale vypocitat, aby sa ti to oplatilo kolko zaplatite na odvodoch vs. o kolko ti to navysi matersku.

mogaa
2. apr 2024

ak neukončíš PP v terajšom zamestnaní, tak materskú si už nezvýšiš....aby bola materská počítaná z oboch PP, musíš v oboch splniť podmienku 270dní nem.poistenia čo nesplníš, keďže si už v 2.mesiaci.....

wejuska7910
2. apr 2024

Zamestnaj sa na min.3mesiace neprerusene s vysokymi odvodami a z toho sa ti bude ratat materska.