Ahojte baby vedeli by sme mi poradit od 3.2 2022 si platim odvody aby som mala vysoku matersku kedze to je uz 3 mesiace chcela by som ist na PN. Na kontrolu mam ist v pondelok co bude 23.5. 2022 budem nat vetdy 110 dni zaplatených. Účtovníčka mi tvrdy ze mozem ist na PN az 1.6. Pretoze jej to v systeme ukazuje ze musim mat cely mesiac. Viete mi pradit ak to je ci musim mat cely mesiac alebo mozem ist uz skor???
nastúpila si do novej práce kvôli vyššej materskej?
@drevenakova ach tu ta ukameňujú za to 🙈 musíš mat odrobených 90 dni bez PN OČR.. ale tak potiahni viac lebo presne 90 je napadne..
@lucka_ke ano musela som sa prezamestnat do inej firmy
@drevenakova ale od 23.5 do 1.6 máš už len týždeň tak by som to potiahla
stačí aj 90, ale radšej mať viac dní, aby to nevyhodnotili ako účelové, nemusí byť celý mesiac uzavretý
@ninka99865 prečo by sme ju mali ukameňovať ?
Potrebuješ min 90 dni bez PN a OčR, doporučujem viac dni, kvôli účelovosti (ty píšeš že už máš 110 dni 👍)
@drevenakova
@drevenakova vôbec nemusíš dokončiť mesiac....kľudne choď od 23.5.2022 na PN. Ak máš 110 dní bez PN a OČR - už to nebude ani pozdržané na preverenie či nejde o účelové konanie - materské bude automaticky počítané z nového príjmu.
@daniela1911 lebo už som raz takto niečo radila v inej debate a sa tam domna pustili, aké je to zneužívanie systému atd…
@ninka99865 však je...no a čo. Raz je tak zákon postavený tak neriešim, poradím a reči okolo toho ako "radím zneužívať systém" vypustím....že ťa toto dokáže rozhodiť...kašli na to🙂
@alenah31 nerozhodilo, skôr ma to pobavilo
@ninka99865 na MK je toho dosť na pobavenie ;)
Ty by si CHCELA si ísť na PN?Zaujímavé 🤔
@drevenakova ak treba dokoncit mesiac, tak "zdravotne tazkosti" pockaju? ;)