Ahojte, nemáte skúsenosť so zrušením tehotenskej davky? Bola mi priznaná, minulý mesiac aj prišla na ucet. Avšak tento mesiac som omylom neskôr uhradila odvody do sociálnej poisťovne. Je možné, že mi z tohto dôvodu zrušili priznanie tehotenskej davky? Ďakujem
podla mna kvoli tomu nepozastavia vyplatu, kedze sa pozeraju na obdobie predchadzajuce vzniku naroku (poslednych 5 rokov) 🤷♀️ ale mozem sa mylit
Ak ti už bola priznaná, kvôli neskorému zaplateniu ďalších odvodov, ktoré už nie sú v sledovanom období, ti dávku neodnímu
@renata369 ak ti uz bola priznana, tak narok ti zanika jedine ukoncenim tehotenstva ( porod alebo upt) alebo tvojou smrtou. Takze odnat ti ju uz nemozu,nemaju tu zakonnu moznost. Posudzuju len obdobie pred priznanim ako pise lilinka vyssie.
Sociálna poisťovňa má 2 výplatné termíny. Jeden je okolo 15teho a druhy okolo 25teho. Mne vždy chodila materská 15 a 1x sa mi stalo, že prišla až v tom druhom vyplatnom termíne.
Ďakujem 🙂 potešili ste ma 😄
Kazdopadne pozor na tie neskore platby, lebo pri schvalovani materskej by si nemala mat nedoplatok vyssi ako 5 e za poslednych 5 rokov
Nie som si istá, ale niekde som tu prednedávnom čítala, že s platbou do SP nesmieš meškať ani jeden deň.