Zrušenie tehotenskej dávky

renata369
17. okt 2023

Ahojte, nemáte skúsenosť so zrušením tehotenskej davky? Bola mi priznaná, minulý mesiac aj prišla na ucet. Avšak tento mesiac som omylom neskôr uhradila odvody do sociálnej poisťovne. Je možné, že mi z tohto dôvodu zrušili priznanie tehotenskej davky? Ďakujem

srdeenko19
17. okt 2023

Nie som si istá, ale niekde som tu prednedávnom čítala, že s platbou do SP nesmieš meškať ani jeden deň.

petamich
17. okt 2023

podla mna kvoli tomu nepozastavia vyplatu, kedze sa pozeraju na obdobie predchadzajuce vzniku naroku (poslednych 5 rokov) 🤷‍♀️ ale mozem sa mylit

lilinka88
18. okt 2023

Ak ti už bola priznaná, kvôli neskorému zaplateniu ďalších odvodov, ktoré už nie sú v sledovanom období, ti dávku neodnímu

selena_luna
18. okt 2023

@renata369 ak ti uz bola priznana, tak narok ti zanika jedine ukoncenim tehotenstva ( porod alebo upt) alebo tvojou smrtou. Takze odnat ti ju uz nemozu,nemaju tu zakonnu moznost. Posudzuju len obdobie pred priznanim ako pise lilinka vyssie.

iduska13
18. okt 2023

Sociálna poisťovňa má 2 výplatné termíny. Jeden je okolo 15teho a druhy okolo 25teho. Mne vždy chodila materská 15 a 1x sa mi stalo, že prišla až v tom druhom vyplatnom termíne.

renata369
autor
18. okt 2023

Ďakujem 🙂 potešili ste ma 😄

selena_luna
18. okt 2023

Kazdopadne pozor na tie neskore platby, lebo pri schvalovani materskej by si nemala mat nedoplatok vyssi ako 5 e za poslednych 5 rokov