Zrakovo postihnuté dieťa a predĺžená rodičovská

jarmila1977
17. máj 2015

dobry den.chcem sa s vami poradit.moj syn mal uraz oka a oslepol.lekarka z ocneho nam poradila,ze mam narok na predlzenu platenu rodicovsku dovolenku.podali sme si ziadost a aj na preukaz ztp a kompenzacie.no vsetko nam zamietli,ze nemame na to narok.......a ako dovod udali.....ze je postihnuty len na jedno ocko....na druhe vidi a tak nie je plne odkazany na pomoc druhych !!!!!!
neviete mi poradit,ako sa pise odvolanie? co tam vsetko treba udat?dakujem.

zalka
17. máj 2015

@jarmila1977 no syn môže ak bude mať 18 rokov požiadať o invalidný dôchodok, ( zákon o sociálnom poistení príloha č. 4) dostane ho
7. Strata jedného oka (úrazového pôvodu) pri zachovaní zrakových funkcií na druhom oku 45%

no zťp sa posudzuje ináč, podla iného zákona .. ale mi je divné, že zamietli predlženú RP .. predsa aj dieťa si potrebuje zvyknúť, že vidí len na jedno očko .. no a mám pocit, že na ZTP nárok nie je .. práve som našla tabulku podľa čoho posudzujú lekári http://jaspi.justice.gov.sk/jaspidd/vzory/00844... a na to aby bol nárok na preukaz ZTP potrebuje minimálne 50% podla toho zákona a pozri sama na strane 8 toho dokumentu čo som dala link a tam nájdeš 8. Strata jedného oka 30%

príspevok na starostlivosť a ZTP preukaz mám pocit, že to dávajú deťom až od 6 rokov veku lebo do 6 rokov veku slúži tá predlžená RP ...

bonaqa2013
17. máj 2015

Prepáčte maminky čo tu napíšem ale tí v tej poisťovni sú poriadne hovadá.....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
17. máj 2015

@tanapeta až tak sa v tom nevyznám, ale v zákone jeho prílohe som našla posudok na 30% takže preukaz ŤZP dotyčná maminka na dieťa nezíska,
ale dieťa v dospelosti môže požiadať o ID ten dostane ...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
17. máj 2015

@tanapeta to súhlasím, s tým RP ... to predlžiť mohli
a pri ťzp naozaj je tak, strata jedného oka 30% .. a treba 50% aby bol nárok na kompenzácie, a na preukaz TZP.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matik1
17. máj 2015

@bonaqa2013 čo s tým má poisťovňa? Predĺžený rodičák schvaľuje posudkový lekár ÚPSVaR, na základe podkladov lekára malého pacienta.

matik1
17. máj 2015

@jarmila1977 Určite by som odvolanie skúsila, možno to vyjde. Čo na to povedala očná lekárka? Na to zamietnutie...

jarmila1977
autor
17. máj 2015

@tanapeta
@matik1 ocna lekarka sa tiez len cudovala,ze nam to zamietli a z usvar nam odpisali ako odovodnenie,ze SA NEJEDNA O DIETA S DLHODOBO NEPRIAZNIVYM ZDRAVOTNYM STAVOM !!!!!!! oni asi veria,ze akymsi zazrakom opat uvidi??????? no,ideme sa odvolat,tak uvidime...a prosim vas,ako sa pise take odvolabnie?je na to nejake tlacivo,ci sa pise vlastnymi slovami???

matik1
17. máj 2015

@jarmila1977 žiadne tlačivo, píšte vlastnými slovami, na rozhodnutí na spodku máte uvedené, kde sa treba odvolať a do koľkých dní. Bolo by dobré, keby Vám s tým niekto pomohol, aby ste do odvolania vedela popísať zdravotný stav dieťaťa, dôvod prečo nesúhlasíte s rozhodnutím a ako prílohu opäť priložiť vyšetrenie od lekára.

kaktusik007
17. máj 2015

@jarmila1977 kedze je postihnutie 30%, tak sa naozaj nejedna o dieta s dlhodobo nepriaznivym zdravotnym stavom...
ja beriem ze je to trosku z casti pritiahnute za vlasy, ale oci su dve, vdaka bohu stratil iba jedno a to jedno co ma mu umoznuje plnohodnotny zivot bez nejakych komplikacii...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matik1
17. máj 2015

@tanapeta tiež si myslím, že treba odvolanie skúsiť, pani s tým nič nestratí, môže len získať...