Zníženie materskej po polroku

ivver
25. aug 2021

Ahojte, chcem sa opýtať, ak žena poberá materskú cca 1600 eur, na koľko sa zníži po polroku vie mi niekto vysvetliť?
Ďakujem

tehotna40
25. aug 2021

Materskú poberas pol roka, je úplne jedno koľko , potom poberas po pol roku rodičovský príspevok 370 e

lucka_ke
25. aug 2021

nie polroka ale spravidla 34 týždňov ak nejde o osamelú matku

julie19
25. aug 2021

@ivver materská po tom cca polroku končí (je jedno aká bola vysoká) a nastupuje rodičovský príspevok, ten je pre všetkých rovnaký 378,10€ ... no čo si budeme hovoriť.. žiadna sláva :D .. ale výhodou je ak máš možnosť popri dieťati aj pracovať alebo aspoň brigádovať, tak rodičovský príspevok môžeš poberať do 3 rokov dieťaťa aj popri zamestnaní, takže máš výplatu aj rodičák

ivver
autor
25. aug 2021

Ďakujem dievčatá 😊

leuska1991
25. aug 2021

@julie19 volakedy bolo 190eu,uz teraz je to aspon vyssi o dost🙏

sense
25. aug 2021

@julie19 tak ono je to prispevpevok nie náhrada platu 😉 a môžeš popritom pracovať a budeš mat aj plat aj príspevok

lilinka88
25. aug 2021

@julie19 nie je rovnaký pre všetkých. Matky, ktoré nemali nárok na materskú majú o cca 100€ nižší

1katus1
25. aug 2021

@ivver neznizi sa ti materská ale prechádzame na rodičovskú a budeš dostávať rodičovský príspevok a keďže si mala nárok na materské z poistenia čiže si pred nástupom pracovala bude dostávať 378,10€

julie19
26. aug 2021

@lilinka88 to viem, ale pre účely tejto konkrétnej otázky kedy sa pani pýta na akú sumu sa jej zníži "materská" po pol roku tak jej na to odpovedám - keďže mala (krásnu) materskú tak nižší rodičák ju zrejme nezaujíma lebo sa jej netýka

julie19
26. aug 2021

@leuska1991 však áno, ale volakedy boli aj náklady na život nižšie... veď len nájmy, potraviny a benzín napríklad.. ja sa akože nesťažujem a napríklad som rada že vôbec niečo také existuje u nás, lebo nie všade je možné ostať s dieťaťom doma a ešte popri tom dostávať od štátu nejaké príspevky... ide len o to že kopec žien ktorím napr muži robia na smeny a bávajú ďaleko od svojich rodín nemajú moc príležitosť niekde len tak to dieťa nechať a ísť do práce, tie potom naozaj existujú len z tohto príspevku a z výplaty manžela, a to nevravím o slobodných matkách