Ahojte, chcem sa opýtať, ak žena poberá materskú cca 1600 eur, na koľko sa zníži po polroku vie mi niekto vysvetliť?
Ďakujem
nie polroka ale spravidla 34 týždňov ak nejde o osamelú matku
@ivver materská po tom cca polroku končí (je jedno aká bola vysoká) a nastupuje rodičovský príspevok, ten je pre všetkých rovnaký 378,10€ ... no čo si budeme hovoriť.. žiadna sláva :D .. ale výhodou je ak máš možnosť popri dieťati aj pracovať alebo aspoň brigádovať, tak rodičovský príspevok môžeš poberať do 3 rokov dieťaťa aj popri zamestnaní, takže máš výplatu aj rodičák
Ďakujem dievčatá 😊
@julie19 volakedy bolo 190eu,uz teraz je to aspon vyssi o dost🙏
@leuska1991 však áno, ale volakedy boli aj náklady na život nižšie... veď len nájmy, potraviny a benzín napríklad.. ja sa akože nesťažujem a napríklad som rada že vôbec niečo také existuje u nás, lebo nie všade je možné ostať s dieťaťom doma a ešte popri tom dostávať od štátu nejaké príspevky... ide len o to že kopec žien ktorím napr muži robia na smeny a bávajú ďaleko od svojich rodín nemajú moc príležitosť niekde len tak to dieťa nechať a ísť do práce, tie potom naozaj existujú len z tohto príspevku a z výplaty manžela, a to nevravím o slobodných matkách
Materskú poberas pol roka, je úplne jedno koľko , potom poberas po pol roku rodičovský príspevok 370 e