Zmluva na dobu určitú a nástup na materskú

dvnz
1. jan 2017

Ahojte 🙂..poradte! od 1.12.2016 som sa dala na PN do 31.12. 2016 lebo dovtedy som mala prac.zmluvu (na dobu urcitu ku dnu 31.12.) a 1.1.2017 nastup na matersku..Ukoncenie pn a nastup na MD a ziadost o narok na materske som zaniesla do Socialky. Potrebujem este niekde ist? Urad prace alebo zdravotna?

delmondo
2. jan 2017

Radšej sa chod na úrad práce opýtať teraz, kým si ešte 2 v 1

majusqa77
2. jan 2017

@delmondo naco na UP?

@dvnz kopiu ziadosti o materske na zdravotku. po narodeni dietata sa nezabudni prihlasit na socialke na dochodkove (s kopiou rodneho listu)

delmondo
2. jan 2017

@majusqa77 lebo jej skončil pracovný pomer? Ja neviem, či treba, ale pre istotu by som isla

majusqa77
2. jan 2017

@delmondo ale uz ju nezaeviduju, kedze je na materskej. takze tam pojde zbytocne

maciatkolulu
2. jan 2017

@delmondo vsak nastupuje na matersku, co by robila na urade prace...

dvnz
autor
2. jan 2017

Dakujem za info baby!! Uz som sa dozvedela, ze netreba na ÚP ani do zdravotnej, staci ked po narodeni donesiem do socialky kopiu rod.listu na nemocenske 🙂

monnika37
17. jan 2017

Ahojte 🙂 Prosím Vás o radu .
dúfam že ma pochopíte :D takže : som tehotná - v práci mám zmluvu na dobu určitú do 31.1.2017 . Ochorela som takže som na PN a do práce sa do konca mesiaca nevrátim určite. otázka znie : ak som začala PN v čase ešte ked som zamestnaná a skončím PN ked už zamestnaná nebudem, čo mám robiť ? netreba odniesť nejaký papier že pokračujem v PN zamestnávatelovi? nástup na materskú mám 11.2.2017 - tým pádom mi vznikne 11 dní čo budem nezamestnaná. Musím sa hlásiť na úrade prace ? kde všade sa musím hlásiť ? potrebovala by som nejaký ,, návod´´ ako mám postupovať 🙂
Ďakujem Vám moc za rady 🙂

majusqa77
17. jan 2017

@monnika37 predpokladam, ze budes PN az do nastupu na MD.. ..k 31.1.2017 budes este stale zamestnanec, takze tzv.prechodku = poukaz na penazne davky davas stale do prace (mozes spravit tak, ze im das kopiu a original si zanesies priamo na socialku). je dobre si ofotit aj zaciatok PN a potom na zdravotku zaniest aj zaciatok aj koniec. tym padom budes mat pokryte vsetko a nemusis riesit nic. ziadost o materske potom zase odfotit (pre istotu 2krat), original si zanesies na socialku, kopiu na zdravotku

monnika37
17. jan 2017

@majusqa77 Ďakujem veľmi pekne 🙂 už tomu konečne chápem . 🙂

monnika37
17. jan 2017

@majusqa77 takže ak som správne pochopila tých 11 dní čo budem nezamestnaná ale budem na PN sa teda nemusím hlásiť na úrade práce?

majusqa77
17. jan 2017

@monnika37 nemusis