Ahojte maminy, chcem sa opýtať konkrétne k tomuto článku http://aktualne.atlas.sk/ekonomika/financie/kra...
Účtovníčka mi povedala, že živnosť môže ostať bežat (samozrejme odvody sú platené viac ako 270 dní pred pôrodom) a ráta sa potom aj tak materská zo zamestnania, ak je príjem 1300 Eur aspoň 90 dní do nástupu na materskú.
Na socialke neochotne... mi povedali v žiadnom prípade, lebo zo zamestnania je to len 90 dní a nesčítavajú sa počty dní so živnostou, jedine sa to zráta, ak sa živnosť uzavrie, preruší.
Na nete je k tomu máličko info.. Máte s tým skúsenosť ako to je, každý hovorí inak, ďakujem za každý názor a skúsenosť 🙂
@evittam zalozila som tuto diskusiu az potom som nasla existujucu, lebo som najprv nevedela najst podobnu temu, az teraz som opat, na nete, idem citat tam a tuto zrusim, aby neboli dve 🙂...
@miskahryzka8 Už som ti odpovedala v jednej diskusii - na čo zakladáš duplicitné........Proste to nie je také jednoduché ako napísal pán Mihál - najskôr pred rokmi niečo pos..l a teraz si to "žehlí".....
Ešte raz a dúfam naposledy - nie - ide o dva druhy NP a všade musí byť dodržaná hlavná podmienka - 270 dní NP.....viac som ti napísala v inej diskusii.