Prosim Vas skuseniejsie v tomto smere mohli by ste mi poradit?
Snazim sa prist nato ako sa mi bude pocitat materska resp. ako to mozem este zachranit, alebo co sa da urobit aby som ju mala co najlepsiu.
Momentalne som koli korone nezamestnana uz do 1.5.20 :( ... otehotnela som a termin mam v marci 2021. Splnam podmienku ze som bola poistena 270 dni pred porodom ale iba na tesno... z 24 mesiacov pred porodom som pracovala ako zamestnanec iba 9 a pol mesiaca:( Prosim vas ako sa z toho vypocita materska ked som teraz od maja a az do porodu bez prace? Alebo co by ste mi odporucili? Pomoze mi teraz si este dobrovolne platit nemocenske? Dakujem za kazdu radu 🙂
Ak nebudeš v čase nástupu na materskú mat aktívne NP tak ti nepomôže že máš dosť dni NP. Podmienkou je určitý počet dni NP plus aktívne poistenie.
Baby ja sa troša pripnem...podmienku aby som pracovala 270 dni pred pôrodom spĺňam..len minuly rok som bola pol roka na podpore...z čoho sa mi bude rátať materská ? z tohto platu ? do tejto práce som nastúpila v marci pred tým som 4 mesiace pracovala v inej firme...plat približne rovnaký na MD nastupujem na konci októbra
@sabiii preco by nemala narok na materske ked splna 270 dni ?
@olivia1425 lebo to je len 1 podmienka. Druhou je aktívne nemocenské 😀
@olivia1425 lebo nie je v ochrannej lehote ani nemá aktívne nemocenské poistenie, aspoň jedna z týchto dvoch vecí musí byť tiež splnená
@limetko najlepšie sa u niekoho zamestnať a odpracovať aspoň 90 dní bez PN, potom sa ti bude počítať materská z tohto zamestnania
Dakujem za vsetky odpovede🙂 samozrejme ze by som sa najradsej zamestnala :( .. nieje to take jednoduche ked uz mi je vidiet aj brusko plus svedomie mi neda zamestnat sa niekde len tak ,,z vypocitavosti” takze som si chcela zistit aj pripadny najhorsi scenar 🙂 dakujem este raz za odpovede 🙂
Ahojte, mam podobný problém ako limetko... som evidovaná na UP, bez nároku na dávku v nezamestnanosti a ani na materskú... 270 dni počas 2 rokov spĺňam, čiže ak sa zamestnám teraz napr. na dohodu (s najvyššou možnou mzdou) po dobu 90 dní, materská sa bude počítať z tohto príjmu?
Vopred ďakujem za rady
@limetko zamestnat sa nechces? To by bolo najlepsie, aby sa ti materska pocitala z platu, ktory budes mat.