Zlé myšlienky na materskej

18. nov 2021

Baby snažím sa.. naozaj kôli babatku lenže v mojej hlave sú strašne zle myslienky . Ráno sa zobúdzam s nechuťou žiť ,no ale potom sa spamätam keď vidím že som tu pre niekoho

malinoismum
18. nov 2021

Smer- Psychológ, psychiater alebo najlepšie niekto blízky, komu sa môžeš zveriť a komu veríš . ❤️
Drz sa…

luciannka83
18. nov 2021

Kolko si po porode? Ja som tak mala niekolko tyzdnov po porode, ze ked som si predstavila, ze toto bude niekolko rokov som revala od zufalstva. Upravilo sa to ani neviem po akom case. Teraz ma mala 5 mesiacov a si neviem bez nej zivot predstavit .

autor
18. nov 2021

@luciannka83 presne 2mesiace. To je moje druhé bábo . Všetko je bez problémov až namňa.

deedol
18. nov 2021

mozes mat poprodnu depresiu, je to dost caste, len sa o tom nehovori. ako pise
@malinoismum, smer odbornik. drz sa.

any_soj
18. nov 2021

Prosím, nečakaj, kým sa to zhorší. Za 1.si dobrá mama! Najlepšia pre tvoje dieťa. Za 2.nemozes za tie myšlienky ty ani tvoje dieťa. Sú to hormóny, únava, kadečo. Za 3.psycholog či psychiater čo najskôr, čím skôr, tým viac si užiješ čas s bábätkom.

aneta129
19. nov 2021

A aké máš zle myšlienky? Ja myslím tiež na také hlúposti.... Mam 5m a proste mylsim na najhoršie, ze co ak umrem, čo ak niekto z rodiny umrie....

ketrin
19. nov 2021

Ja som to mala v tehotenstve prvý trimester - prešlo. Sú to hormóny, zmeny v tele, únava, stres. Utekaj za doktorom, netráp sa s tým sama. Lebo to naozaj nie sú tvoje pocity, aj toto uvedomenie mi dosť omohlo - že to nie sú veci, ktoré naozaj cítim. Lekár ti pomôže, niečo na toto obdobie predpíše a uvidíš tú úľavu. Proste sa s tým hlavne netráp sama.

iriska3
19. nov 2021

Môže to byť poporodna adaptácia, alebo aj horšie depresia, ale vsetko sa to dá napraviť, hlavne riešiť - čím skôr tým lepšie, určite smer odborník:psychológ, psychiater , netráp sa zbytočne, tieto stavy sú naozaj celkom bežné, tak ako píšu baby vyššie. Hormóny, menej spánku, a pod.. Neboj sa, bude dobre, prešla som si niečím podobným po 3.porode.
Drž sa

jordana111
19. nov 2021

@aneta129 ja mám to isté snažím sa to vypustiť z hlavy ale nie vždy sa to dá a veľa krát mám z toho takú zlú náladu až do plaču uvedomujem si svoju poruchu ja sa na tom aj zasmejem že mi šibe najviac ma hnevá to že si neviem užívať život bez strachu a roky utekajú

aneta129
19. nov 2021

@jordana111 ale ja už rok asi myslím. Na tele hluiposto, ze co ak zomrie sestra, mama, oco, krstna, krstný.... Ja... No hlúposti.... Ze aká truhla, potom mi už ľúto, plačem lebo si predstavím, ze ta osoba uz tu nie je a pritom tu je... To kvôli tej hlúpej korone asi.... Ale myslieť na smrť blízkych, ved to sa nemá a ja každý deň tie proste myšlienky, kocikujem malu hneď myšlienky tam...

simonecka2
19. nov 2021

Treba to riesit, presne ako pisu ostatne mozu za to hormony nie ty. Ja som to 3 roky znasala, myslela som si ze to jednoducho patri k tym starostiam okolo dietata domacnosti, vyvrcholilo to do tetanie. Skus si cosi precitat o hormone dopamin, serotonin. Treba kvalitne casto jest, magnezko, vitaminy skupiny B, doplnky vyzivy L-Tryptophan, tyrozin, mucuna pruriens a pod.

nucky
19. nov 2021

Určite smer klinicky psychológ a psychoterapeut, prípadne psychiater. Neviem odkiaľ ste, ale prepláca aj poisťovňa sedenia. Netreba ani výmenný lístok. Výživové doplnky vám moc nepomôžu.

senta_sofia
19. nov 2021

Zaklad riesenia problemu je priznat si, ze ho mas. Moze to byt kludne poporodna depresia alebo kombinacia hormonov, unavy, navalu povinnosti, je to zmena v zivote, nemas cas na seba. Ano, mas dovod zit, to male ta potrebuje, tymto sa riad a zazen vsetky zle myslienky.

sim_icek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jordana111
19. nov 2021

@aneta129 ja to mam už asi 6 rokov naučila som sa s tým žiť a ovládať to... obsedantno kompulzivna porucha nútené myšlienky niekedy mám potrebu niečo spraviť aby sa nestalo niečo zlé a bla bla hlúposti

mamalaskam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ouwecka
19. nov 2021

Vela sil a určite nienje na tom nic vyhladat odbornu pomoc, identifikovať problem a odstranit ho..vsetko dobre ♥️♥️♥️

jolikaa
19. nov 2021

Uplne ti rozumiem, som priblizne tak dlho ako ty po druhom porode a neprichadza taka ta euforia ako prvom, ale to je normalne, zrazu nemame tolko casu na to dietatko, to iste aj s energiou,uz ju musime delit a na seba nam uz vobec neostava cas...Ja si hovorim,ze bude lepsie, len toto depresivne obdobie tomu nepomaha (covid, pocasie) Vcera to na mna dolahlo,ked obe deti hucali naraz a ja som sa nemala ani kedy napit...

autor
19. nov 2021

@jolikaa najhoršie je že ani muž nejako pri mne nestojí. On mi povie že si namyslam a neviem čo ..že sú všetko beriem k sebe . No taká opora čo ti poviem ..musím sama so sebou bojovať

luccija
19. nov 2021

Keď to nezažil nevie aké máš pocity.Zena, keď porodí začne mať rôzne strachy o dieťa, seba.Muzi zväčša nemajú také emócie.Ale ma to veľa žien bolo by fajn chodiť k psychologicke nech Ťa naučí s tým pracovať.Alebo zatiaľ aspoň lieky na úzkosť väčšinou to robí únava.Clovek má denne milión myšlienok aj zle, ale uzkostny človek sa ich zľakne a čím viac s nimi bojuje, tým viac mu prichádzajú na myseľ.Ale môže to byť aj poprodna depresia. .kojis?

eskop
19. nov 2021

Toto som mávala aj ja, mala mi nespavala hádam aj prvé 2mesiace, dokopy spala 4hodiny v noci, stále plakala, nevedela som co mam robiť, ako jej pomôcť myslela som už na kadejaké veci. Muz mi neveril, alebo ma vysmial keď som sa mu posťažovala.. moja rodina býva ďaleko, svokra prišla väčšinou na kavu len alebo vybehli prádlo.. takže na všetko som bola sama..potom sa to nejak upravilo a zas prišlo zle obdobie keď mala 6mesiacov, zas asi 3 týždne absolútne nespavala ani v noci ani cez deň. A mňa čakalo prádlo,domácnosť.. miliónkrát som chcela sadnúť do auta a ujsť aj s malou..ale nestalo sa, isla som k mame na par dni a akoby zázrakom sa to upravilo .. viem si predstaviť co prežívaš, a najhoršie je keď blízky človek ti nepomôže.. nebodaj sa ti posmieva..posielam veľa síl, myslí na to, že je to len obdobie ktoré prejde 🍀🙂🥰❤

kitty147
19. nov 2021

Ahoj. Tiež som mala takéto stavy. A je to možné, že sa tých odborníkov bojíš, teda že im to nebudeš vedieť vysvetliť, že ťa nebudú chápať, že možno nezažili to, čo ty (ako napr.aj tvoj manžel), tak ti nepomôžu. Presne toho som sa bála ja.
A preto. Som tu pre teba. Pre hociktorú z vás, ktorá sa potrebuje vyrozprávať a dostať naspäť pochopenie, s láskou a pokorou. Som cudzia osoba, takže mi môžeš povedať hocičo, čo ťa trápi i mimo túto tému.
Nechcem Ti radiť, nechcem ťa nikam posielať. Chcem tu byť pre teba, pomôcť ti, aby si ty sama prišla na to, čo chceš a potrebuješ. Či to bude odborník, rozhovor s manželom, mamou, alebo 25 hodín spánku. Ty sama na to musíš prísť.

Teda.. som tu pre teba, neboj, nie si v tom sama. ♡

gabriellle
19. nov 2021

@kitty147 to je veľmi krásne gesto ❤️

martinabuch
19. nov 2021

Ahoj, tak v prvom rade viem, čo si prežívaš...
Podobne myšlienky som mala aj ja v tehotenstve a teraz aj po pôrode. Dôležite je si uvedomiť, že aj v tehotenstve aj po pôrode žena dostane neskutočnú hormonálnu nálož, ktorá spôsobuje aj tieto zle myšlienky.
Si neskutočne silná žena. A vieš prečo? Lebo si dokázala na svet priviesť svoje dieťa a teraz máš strach o neho a o seba. Veľa v živote sa zmení. Už nič nie je ako predtým. A hlavne je ťažké si zvyknúť na všetko čo materstvo obnáša. A je to o to ťažšie že nemáš oporu v mužovi. Ale vidíš takisto aj ja ti ponúkam pomoc. Skús ju hľadať v rodine, u psychoterapeuta alebo tu. Sú tu ženy ktoré sú ti ochotné pomôcť, keď aj len tá vypočujú 🙂
Strach o svoje dieťa už budeš mať navždy. Ale vždy sa za tým strachom skrýva neskutočná láska ktorú dokáže cítiť iba matka k svojmu dieťaťu. A tomu verím že to cítiš, a to je ten dôvod prečo každé ráno vstaneš a žiješ. ❤️

tianna
19. nov 2021

V tejto chorej Covid dobe sa ani nečudujem.. stačí zapnúť správy a človek nemá chuť už na nič.

whitebubble
19. nov 2021

Skus si najst nieco na co sa budes tesit, este okrem babatka... Pusti si dobru hudbu..
Vela vitaminov... Ale ak je to poporodna depresia tak asi to skor riesit u psychologa ❤️ drzim palce...

jolikaa
19. nov 2021

Ako cez kopirak co si napisala s tym muzom. Necakaj,ze ta pochopi kazda zena a uz vobec necakaj,ze ta pochopi muz,ktory ani netusi co je to porodit a potom tie hormonalne vykyvy co sa so zenou deju..

biba2014
19. nov 2021

@jordana111 prosim ta napisala by si o tom viacej

jordana111
19. nov 2021

@biba2014 kludne mi napíš správu

andreatytler
21. nov 2021

Pozri kolko sa tu naslo zien, kore povedali ze mali take iste stavy po porode. Ja som o poporodnej depresii pred niekolkymi rokmi vobec nevedela. Nerozpravalo sa o tom. Psychicke problemy mali hroznu stigmu, ale vela sa zmenilo v spolocnosti.
Ak mas depresiu, tak lieky ti mozu uzasne jednoducho a rychlo pomoct, lebo to moze byt len jednoducha nerovnovaha latok v organizme koli tehotenstvu. Nedkladaj navstevu psychologa. Urcite ti pomoze.