neviete mi niektora poradit??zivotne minimum pre matku a nezaopatrene dieta je okolo 280 eur...rodicovsky prispevok+pridavok na dieta vychadza okolo 210 eur...som zamestana na materskej,ktora mi za tri tyzdne konci...mozem si niekde o ten zbytok poziadat,ked som sama s malou a nemam iny prijem???
@diabolico zatial nie..papiere su na sude,ale zatial sa nic nedeje☹
@diabliq6666 tak sa bude diat rychlo, ked sa jedna o vyzivne sudy /vacsinou/ konaju velmi rychlo. vyzivne si daj doplatit spatne a poziadaj aj na seba.
@zajo79 ndeje sa..papiere som podala 9.juna a doteraz mi len dosiel papier,ze som oslobodena od poplatkov☹a inak vobec nic
@diabliq6666 mas cislo pojednavania?
@zajo79 mam
nieje vytyceny datum pojednavania?
ked som ho este nemala doma, volala som na sud, a tam mi povedali...
mne sud o vyzivne trval 4,5 roka. ☹ 😠 Vela stastia prajem
@zajo79 este nnie je..v pondelok budem volat,ale mam pocit,ze otec malej uz nie je na adrese,ktoru som im dala☹
@ngeliksk nestras ☹
skús na príslušnom úrade práce, soc.vecí a rodiny. niekedy máme nárok na všeličo o čom ani nevieme, za pokus to stojí. a viem že tam sa vybavujú takéto príspevky ako je doplatok k život.minimu, príp.doplatok na lieky a pod.
@diabliq6666
@gabriellka skusim...len cakam na potvrdenie zo socialky nech si aj rodicovsky vybavim,lebo musi ist sestra somnou nech mi malu postrazi
sice islo uz o zanedbanie vyzivneho ale aj tak, klasika na Slovensku
@ngeliksk u mna sa riesi otcovstvo a vyzivne
@diabliq6666 snad to bude ovela rychlejsie, pekny vecer
@diabliq6666 tak ak riešite aj otcovstvo tak najprv musí prebehnúť sud ohľadom otcovstva , až potom bude súd o výživnom teda predpokladám že najprv treba určit otca .A ohľadom otcovstva ak ho on zapiera tak súd nariadi testy DNA a to je dosť zdlhavé ☹ .Ale zameškané výživné Vam musí doplatit.
@diabolico my to mame vsetko v jednom konani..tak mi poradili na sude..on ju v podstate nezaprel,ze je jeho,len o nu nema zaujem..mam vela dokazov,kde sam pise,ze vie,ze je to jeho dcera,ale ze on ju nechcel
@diabliq6666 aha 😉 tak teraz Vam naozaj nič iné neostáva ako počkat na pojednávanie veľa štastia prajem 😉
@diabolico ahojky...je tu este jedna moznost a uz som ju vyuzila🙂))
@diabliq6666 Ahoj,ako si dopadla? Ja mám toto už vyriešené,výživné mi začal platiť keď mala malá 7 mesiacov.
@zzzz128 tak to moja ma za dva tyzdne a este ani datum pojednavania neurcili..tak mi poradii,ze mam dat navrh na predbezne opatrenie kvoli vyzivnemu
@diabliq6666 Hej.my sme to mali tak,že najprv nás zavolali na potvrdenie otcovstva,čo vyvrátil,takže sa robili DNA testy,ale nie súdne,ale súkromne.Potom priznal otcovstvo,vytýčilo sa pojednávanie..
@zzzz128 ten moj otcovstvo nezaprel nikdy..len nema zaujem o svoje dieta
a výživné na dieta nedostávate??