Ahojte mamičky, žienky. Chcela by som sa spýtať a zároveň poprosiť o radu, keďže som v júli 2017 ukončila VŠ, potom som bola polroka na úrade a aktuálne mám živnosť od decembra 2017.Bábätko čakáme v septembri 2018, či mám nárok na vyššiu materskú? Keďže som prvý rok platcom len zdravotnej? Ďakujem vopred za všetky odpovede 🙂 Pekný deň.
a aku radu chces?
Predpokladanám, že ti nevychádza ani tých 270 dní NEMOCENSKÉHO POISTENIA pred nástupom na materskú a ešte si ani neplatiš odvody NP. Nevzniká ti žiadny nárok na materskú žiadnou náhodou.
VS a nevies si zistit zaklady? 😉 ved ked neplatis odvody, nemas mat z coho matersku. Jednoduche ☺
Ďakujem Vám teda, že ste boli ochotné mi poradiť 🙂
A čo si mi poradila? ničím sa nechválim, iba som sem napísala čo robím, a či nááááhodou nieje malá nádej na nejakú MD, nestačilo napísať: napr. Bohužiaľ, živnosť máš ešte len krátky čas, neplatíš si odvody, a teda nemáš narok na MD ?! musíš tu mať múdre reči na to že proste nič nedostanem, lebo si nič neplatím? OK?! Ďakujem za odpoveď, dozvedela som sa len to čo som tušila. ĎAKUJEM ?!
@katii6 Ak to bolo mne je slusne ma oznacit. Ani pouzivanie internetu ti nejak nejde. A co som ti poradila?! Všetko co si potrebovala vedieť. A priemerne inteligentný clovek aj bez VS ci dokonca maturity vie,ze ak neodvadza odvody dostane "prd". Cize ja a ani nikto iny za tvoju nevedomosť nemôžeme.😉
Btw.pomaly čítaj este raz co som napísala-staci prvy príspevok. Ostatné su len reakcia na tvoje rozhorcovanie sa.
A posledne-na čo sa pytas ked nepotrebujes "mudre reci"?!🤔
No vidíš a predsa si prišla na to, že je to venované Tebe :D Svoje ostatné ,, rozhorčovanie sa,, si nechám radšej pre seba ;) Prajem Ti pekný deň 🙂
boze co to je, neviete je slusne odpisat? to co ste za zeny plne zloby, ach jaj smutne 🤭🤭🤭
@barborkakr Smutne je to,ze VS vzdelana žena, ktora nic neodviedla na odvodoch caka od štátu este aj "vyssiu" MD.
A slušnú odpoved dostala, ostatné bola reakcia na jej pripomienky.
@evittam len sa opytala, je mlada, to nie je o VS, nerobi si narok, len zistovala. 🙏
@barborkakr Súhlasím, je to o logickom zmyslani.😉
@katii6 Nemás vôbec narok na MD. Z coho by si chcela mat a ešte vyššiu?! Neplatis odvody na NP.