Žiadosť o tehotenský príspevok

mess123
24. máj 2022

Zdravím.
-síce som 22tg ale až dnes mi sestrička dala tú žiadanku na tehotenský príspevok. Prikladám foto žiadanky zadnej strany ktorú treba vyplniť a tým žiadam o menšiu pomoc čo ďalej, tam kde som zaznačila červeným netuším čo mám vyplniť.. Prišla som zo zahraničia kde som ukončila pracovný pomer kvôli tehotenstvu proste detaily nie sú dôležité. Od vtedy som zaevidovaná na úrade práce a nepoberám nič. Takže potrebujem pomôcť ktoré z tých troch možností mám označiť v tomto prípade?
A ešte ďalšia vec keďže to nemám naštudované, bude mi nejaká čiastka podľa tohoto keďže som neni zamestnaná od februára vyrátaná alebo skôr zamietnutá? Ďakujem vopred každej ochotnej žienke.

petamich
24. máj 2022

mozem sa mylit ale podla mna nemas narok na tehotensky prispevok - aby si mala narok, tak uz k 13. tyzdnu tehotenstva bolo potrebne splnat 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky a tiez mat aktivne nemocenske poistenie (cize zamestnanie, SZCO alebo si platit dobrovolne nemocenske) a obavam sa, ze v tejto chvili nemas ani narok na matersku

denisa1284
24. máj 2022

@mess123 asi na to nebudes mat narok, lebo je tam podmienka aktivne nemocenske poistenie

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
24. máj 2022

@marietaaaa11 a nežiadala si preto, že v 13tt si ešte nespĺňala podmienky a spĺňaš ich až k 18tt? Pretože v takom prípade nemáš nárok. Ak si podmienky k 13tt spĺňala, dostaneš vyplatené aj spätne.

loginexistuje
24. máj 2022

@mess123 ty nepatris do ziadnej kolonky narok na tejotenske ti nevznikne ani na materske

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilinka88
24. máj 2022

@marietaaaa11 pokiaľ splnas podmienky k 13tt, k tomu dátumu sa žiadosť posúdi a bude ti vyplatené spätne

moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka88
26. okt 2022

@moncici_7 pokiaľ máš viac pracovných pomerov a chceš si uplatniť tehotenské zo všetkých,na každý pracovný pomer musíš spĺňať podmienky a podať si na každý zvlášť žiadosť

moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka88
26. okt 2022

@moncici_7 dostávala by si toľko,koľko by ti vyšlo zo súbehu oboch zamestnaní, nie však viac ako je max. výška

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
26. okt 2022

@mamula20 aktualne maju vraj prepojeny system s matrikou a sami pozastavia vyplacanie aspon tak mi povedala, ked som to ja zistovala uz vyse rok dozadu

lilinka88
26. okt 2022

@mamula20 pokiaľ je tehotenstvo ukončené pôrodom a dieťa narodené na Slovensku, nie je nutnosť ukončovať, z registra fyzických osôb sa dotiahne informácia o narodení dieťaťa.
Ak je dieťa narodené v zahraničí, stačí doniesť kópiu rodného listu alebo ukončenie tehotenstva z nemocnice/od gynekológa

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iramka
26. okt 2022

@mess123 tak neviem, ci si to s niecom nemyslim, ale na tehotenske ma narok kazda, aj ta co nepracivala, Len pre tie nepracujuce to volaju stipendium a davka je o nieco nizsia..na matersku uz pravo nemas, ak nesplnas pocket cca 270 dni, ale to sa tusim berie za posledne 2 Roky, nie za rok

petamich
26. okt 2022

@iramka nie nemas pravdu a pleties rozne veci - stipendium je tehotenske stipendium, ktore prinalezi tehotnym studentkam a tehotenske je davka vyplacana od 1.4.2021 a musis na nu splnat rovnake podmienky ako na matersku a dokonca este prisnejsie, lebo ich musis splnat ku dnu vzniku naroku = 13. tyzden tehotenstva (na matersku mozes zbierat dni nemocenskeho poistenia az do porodu), takze ta co nepracovala a nesplna podmienky narok nema, teda ak nie je tehotna studentka

moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka88
28. okt 2022

@moncici_7 zamestnávateľovi sa k tvojmu pusomnemu oznámení o tehotenstve prikladá kópia prvej strany tehotenskej knižky

moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moncici_7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz