Žiadosť o rodičovský príspevok mailom

evitka83
2. dec 2021

Ahojte kocky, prosim Vas v moznostiach ako poslat ziadost o rodicak je aj emailom na adresu upsvar.
1, viete mi poradit ktora email adresa je na to urcena, alebo sa to posiela konkretnemu pracovnikovi, ktory Vas ma na starosti?
2, tie dokumenty len vytlacim, podpisem oscanujem bez nejakeho overenia? Nenasla som instrukcie pre tento sposob dorucenia dokumentov
3, vyplacaju rodicak aj spatne? Alebo je nejaka lehota kolko spatne max vyplaca upsvar?
Dakujem za rady

migynka
2. dec 2021

@evitka83 Ahojky, ja som tak ziadala minuly tyzden o rodicak. Vsetky dokumenty (ja som ich mala v tlacenej forme este z poslednej navstevy upsvr pri ziadani o pridavok na dieta, ked nemas, kludne vytlac) som vyplnila, podpisala, oscanovala a prilozila ako prilohu do mailu. Na ich stranke som si nasla konkretnu pracovnicku, pod ktoru spadam, a tej som mailik odoslala. Na dalsi den mi prisla odpoved, ze dakuje a ze to posunula na oddelenie statnych socialnych davok na dalsie vybavenie. Takze zatial cakam 🙂 Rodicak vyplacaju aj spätne, myslim, ze on musis ale poziadat najneskor do 6 mesiacov od skoncenia materskej.

24erika05
2. dec 2021

@migynka zdravim, môžem sa opýtať či doklad o skončení materskej Vám prišiel automaticky alebo si ho musíte ísť osobne vyžiadať alebo ako ? Ďakujem za odpoveď.

migynka
2. dec 2021

@24erika05 Pamatam si, ze pri starsom synovi pred veeela rokmi som musela ist na socialku po papier o skonceni materskej a s nim na upsvr, no teraz su nastastie prepojene a socialka to automaticky posiela na upsvr, aspon u nas v KE to tak funguje, je mozne, ze v niektorych mensich mestach treba skocit aj na socialku.

migynka
2. dec 2021

@24erika05 Na vasom mieste by som zavolala na urad, ci treba ist po papier alebo to u nich funguje automaticky. Asi som mojou odpovedou velmi nepomohla 🤔🙄

iritka
2. dec 2021

@evitka83 staci poslat mailom, na stranke som nasla kontakt pod koho patrim. Potvrdenie o poberani materskeho si vyziadali sami.