Žiadosť o posúdenie zdravotného stavu dieťaťa

mopypopy
15. okt 2018

Ahojte,

ja dufam, ze tu s tym niekto mate skusenosti. Je to komplikovany a odradzajuci proces, ale stoji za to pochopitelne, nerobime to kvoli sebe.

1. Takze existuje ziadost o posudene zdravotneho stavu dietata, ktore sa podava kam? Viem, ze na Urad prace, ale na Oddelenie posudkovych cinnosti alebo nieco take? Niekto hovori v bydlisku, teda v mojom okrsku Bratislava IV. niekto hovori na centralu na Vazovovu, no zaujimave hned na zaciatku. Asi pojdem na obe.

2. Druhy problem vznika pri vypisovani ziadosti. Mam 5 lekarskych sprav (starsich menej ako 6 mesiacov), prvu stranu ziadosti vyplnam ja, cast 1 osetrujuci lekar = pediater a cast 2 necham prazdnu pre posudkoveho lekara v komisii? Mylim sa?

3. Co treba k samotnej ziadosti LEN o posudenie prilozit? Viem, ze ak by bola schvalena treba tisic dalsich dokumentov k ziadosti o prispevok = predlzenu rodicovsku. Ale cisto k posudeniu co treba, tuto "polo"vyplnenu ziadost o posudenie, lekarske spravy a co este?

Baby pomozte, toto je sodoma gomora, co je na uradoch a dovolat sa niekam! Este ze mame doma tolko casu....Dakujem moc za akukolvek pomoc.

andrejka1974
15. okt 2018

A akú máte diagnózu pretože ak neurologická tak treba aj po novom psychiatricke vyšetrenie nestačí psychológ a dáva sa to všetko na vazovovu 7 pri predĺženej môžeš žiadať aj mesiac skôr ako bude mať 3 roky pri opatrovaku až keď dovŕši 6 rokov

mopypopy
autor
15. okt 2018

@andrejka1974 Ahoj, dakujem za reakciu. Ona ma ortopedicky problem - vrodena displazia bedroveho klbu, ploche nohy a nezhubny nador panvovej kosti. Takze v nasom pripade staci vyplnit prvu cast pediatrom a dolozit orto spravy? Ale co je druha cast posudkovy lekar?

moja dcera ma 4,5 roka, takze ja nepoberam aj tak nic uz vyse 2 rokov. Ale myslim si, ze ma na to pravo...

andrejka1974
15. okt 2018

@mopypopy skus a uvidíš čo ti povedia a zároveň by som požiadala aj o kompenzaciea ztps preukaz všetko naraz a uvidíš ci ti to schvalia áno stačí vyplnit tu prvú stranu a co najviac lekárskych nalezov

mopypopy
autor
15. okt 2018

@andrejka1974 dakujem pekne! Idem na to...

evka64
15. okt 2018

@mopypopy ahoj, ja som to nedavno riesila...bola som na oddeleni posudkovych cinnosti a odtial ma poslali na klasicky urad prace, tam to treba podat...prvu stranu som vypisala ja, potom dalsiu pediatricka a ako priloho som dala lekarsku spravu od specialistu..nasa dcera ma cukrovku, takze len od diabetokogicky...uradnicka mi to bez reci zobrala a teraz cakam...mala by som plynule prejst z rodicaku na predlzeny rodicak..

evka64
15. okt 2018

@mopypopy ano, aj ZTP a kompenzacie, ale to uz na oddeleni posudkovych cinnosti

mopypopy
autor
16. okt 2018

@evka64 Dakujem! Aj ja som to bez slov podala, tak teraz idem cakat...tfuj tfuj!

mopypopy
autor
17. nov 2018

Baby a ako dlho ste cakali na posudok? Akoze mne povedali 1-1.5 LEN na posudok, no uz je to mesiac a nic....Neviem, akoze ci mam niekoho kontaktovat alebo len slepo cakat. Je to na palicu, ani neviem, ci to schvalia a pak este podat ziadost a zase cakat?

evka64
17. nov 2018

@mopypopy ja som ho mala za 3tyzdne hotovy...diagnoza je v zakone, takze nemali nad cim rozmyslat...mozno preto

mopypopy
autor
17. nov 2018

@evka64 Tak nase diagnozy su tiez v zakone, no statna sprava je nevyspytatelna...Dakujem.

evka64
17. nov 2018

@mopypopy tak uz hadam kazdu chvilu...alebo si zavolajte na urad na oddelenie penaznych prispevkov...ja som tam volala

haaj
23. jún 2019

@andrejka1974 prosim vas a prikladaju sa originaly sprav alebo stacia kopie?

mopypopy
autor
23. jún 2019

@haaj No urcite maj kopie, tusim chcela nahliadnut do originalov, tie asi nezoberie, sak tie by si mala mat ty....alebo ti ich potom poslu postou s tou spravou a vyrozumenim, nepamatam si 🙂 Drzim palce!

andrejka1974
23. jún 2019

@haaj stačia kópie overujú si od originálov tie ti zostavaju

naomi2019
1. jan 2020

ahojte može obvodný lekar poslať priamo do bratislavy žiadosť o predlženie aj s
nálezmi od lekarov či musime cez upsv ?