Dobrý večer,
chcela by som poprosiť o radu. Aktuálne som na RD, pričom pracovný pomer mi stále trvá. Žiadosť o poskytnutie rodičovskej dovolenky som si podávala v práci s termínom do 31.08.2020. Syn ale bude mať 3 roky až vo februári 2021, len tú žiadosť nadriadenému som si postupne predlžovala, lebo som nevedela, či budem doma celé 3 roky. Teraz som opäť tehotná, ale som len v prvom trimestri a ešte mi príde skoro to v práci oznamovať. Moja otázka znie, čo sa teoreticky stane, ak by som si oficiálnu žiadosť o predĺženie RD podala v práci až v septembri so spätným dátumom, keď im oznámim aj druhé tehotenstvo. Je tam trochu časový nesúlad medzi mojím pôvodným plánovaným návratom do práce a koncom RD a nechcem teraz šaškovať, že si akože požiadam o predĺženie RD len do januára( vtedy som sa mala vrátiť do práce) a o mesiac neskôr prídem s novou verziou, že sa nevrátim, lebo som tehotná a zase budem meniť žiadosť.
Ide mi o to, čo mi hrozí, ak pár dni nebudem mať v práci schválenú tú žiadosť o predĺženie RD.
Vďaka.
@draik no nič, tak asi oznámim skutočnosť do konca augusta a zároveň predložím novú žiadosť. V mojej práci ide len o ten papier, lebo každý vie, že nenastúpim ešte a aj tie vzťahy sú tam úplne fajn a lojálne..
@lucinka1988
Za súčasného stavu by ste v septembri museli nastúpiť do zamestnania.