Žiadosť o materské - otec

29. okt 2023

Ahojte, máte skúsenosť, že na obrázku zmienené prílohy už reálne netreba do SP odovzdávať? A teda odovzdáva sa už len žiadosť o materské iného poistenca, nič viac?
Dočítala som sa, že je to tak, ale zaujímali by ma reálne skúsenosti, nakoľko "spoluprácu" upsvar a sp som mala možnosť už vidieť a musela som v inom prípade spätne dokladať potvrdenia, ktoré tiež už oficiálne dokladat nebolo treba.
+ V akom časovom predstihu ste podávali žiadosť? Myslím tým napr. muž žiadal o materské od marca a žiadosť ste podávali mesiac vopred vo februári a pod.
Ďakujem

autor
29. okt 2023
petamich
29. okt 2023

netreba

petamich
29. okt 2023

este doplnim, ja som ziadala o odnatie RP k 3.9.2023 a manzel ziadal o materske k 4.9.2023, ziadost podaval zaciatkom augusta, schvalenie mu prislo niekedy v polovici septembra a potom v oktobri uz standardne dostal materske a teda samozrejme, ze sa tvarili, ze chcu to potvrdenie o odnati RP, manzel im povedal, ze ved maju uvedene, ze uz netreba 😅😵‍💫

lilinka88
29. okt 2023

Dohodu o prevzatí netreba už cez dva roky 🙈 podáva sa len aktuálna žiadosť o materské iného poistenca, nič viac netreba. Ak dolozis žiadosť o odňatie RP, urychlite si rozhodnutie o materskom.
Čo sa týka žiadosti, skôr ako pár dní pred nástupom by sa odovzdávať nemala,aj to skôr pri SZČO, nakoľko pri zamestnancoch má zamestnávateľ potvrdiť posledný odpracovaný deň. SP má na rozhodnutie 60 dní a skôr ako po reálnom dátume od kedy žiada mu ani nerozhodnú