Ahojte, zacinam riesit prispevok pri narodeni dietata a z vyhlasenia o bydlisku mi tak trochu rozum stoji. Co ma zamestnanie a davky, ktore poberame s bydliskom jedna vec... Ale prosim vas v casti E. Stat, v ktorom je uhradzane zdravotne poistienie - SR ale aky datum tam uviest? Odkedy? A este v casti G. deti tam uz pisem aj nasu malu princeznu co sa nam narodila? Byva s nami tak predpokladam, ze hej 😃 len ci tam nahodou nepatria len pripadne starsie deti ak by sme uz mali...
Dakujem za pomoc
lebo ak mas centrum zaujomv bydlisko v zahranici nebudes mat narok na prispevok pri narodeni a priplatok k nemu
no ty kokos...tak z toho stojí rozum aj mne.
Čaká ma to zachvíľu a keď sa na to pozerám nemám šajnu ako by som to vyplnila.... sme manželia bývame spolu v byte ale TP som si nechala u rodičov kvôli škôlke lebo v meste kde bývam by mi dieťa nezobrali do škôlky až do predškolskej.. dieťa ma automaticky TP po mame.. tak ako teraz čo ? ja som z toho jelen
ak si na slovensku a tu poberas materske atd tak neni problem
@jaroe príspevok pri narodení dieťaťa
Ja som to robila elektronicky minuly rok, takze to mam este ulozene a bolo to schvalene na prvy krat.
Co sa tyka poistenia som dala od narodenia a zakruzkovala “trvá”.
A v casti G, ano. Uviest tam aj vase novorodene.
To kolko je to kocikovne a komu sa vyplaca? Ma to zas nieco spolocne s pandemiou?
@kate211 cca 830e.
Existuje to uz milion rokov a nema to nic spolocne s pandemiou.
@alexandra2468 Tak snad to ma potom kazda rodina.
@alexandra2468 super, ďakujem 🙂
čo je to kočíkovné? Pod akým názvom sa to dá prosím ta násjt na stránke ministerstva? dakujem