Žiadosť a trvanie rodičovskej dovolenky

miroslava1511
30. apr 2013

Ahojte, mam taky problem. 4.6. mi konci materska a nastupujem na RD. Zamestnavatelovi to oznamujem, alebo ho ziadam? a taktiez to vyzera, ze by som mala uviest dobu na RD, lenze ja neviem, ci budem do troch rokov veku dietata, alebo budem chciet skor nastupit do prace. Musim uviest tuto dobu? a ak dam do troch rokov, mozem potom poslat oznamenie o predcasnom ukonceni? Dakujem.

denca76
30. apr 2013

ahoj ja som tiež išla na MD ako zamestnana a žiadny papier som zamestnavatelovi neposielala .Zamestnavatel my poslal týždeň pred skončeným RD oznam že musim nastúpiť do práce hned na druhy deň,ako dieťa dovršilo 3 roky,ak nenastúpim tak mam absenciu.Ale ja som išla na dalšiu MD a tak som mu to len oznámila a ked sa my babatko narodilo tak som tam odniesla len kopiu rodného listu a bolo .

liz_lemon
30. apr 2013

@miroslava1511 zamestnavatela treba pisomne poziadat min. mesiac vopred, prikazuje to ZP § 166 odsek 2, to je jedno do kedy budes na RD, uved, ze budes do 3 rokov veku dietata, hocikedy mozes zamestnavatelovi oznamit, ze sa vracias, treba mesiac vopred
@denca76

miroslava1511
autor
30. apr 2013

dakujem.