Áno, málo sa tu o tom vie a väčšinou sú ženy prekvapené keď sa to dozvedia. Domnievajú sa, že je to nejaké "tajomstvo" alebo diera v zákone. Ale normálne: najprv matka, potom otec. Horšie je, že matka musí ísť naspäť do zamestnania, čo u nás nie je úplne bežné, aby matka začala pracovať pred 3. rokom dieťaťa. Prípadne pôjde na tých 28 týždňov do práce a potom zase na rodičovskú? Už vidím nadšenie zamestnávateľov.
@aha1
@havana_frost Len tak pre zaujímavosť sa pýtam, že či náhodou neviete ako to je pri dvoch deťoch do 3 rokov. Nejak som z toho všetkého nepochopila, či je možné aby napr matka brala materskú na jedno a zároveň otec čerpal materskú na druhé dieťa. Alebo jeden na rodičáku s jedným a druhý na materskej s druhým deckom. Snáď ste ma pochopili 😀
@havana_frost no, hlavne zamestnavatel manzela sa urcite nevie dockat, kedy pojde jeho zamestnanec na matersku. 😀 dalo by sa to tak, ze ked bude mat dieta 2,5 roka, tak matka pojde do prace a otec nastupi na matersku do 3 rokov...
@havana_frost pokial zena sa nechysta po materskej namiesto rodicovskej do prace a chce byt dlho doma, moze byt 2,5 roka doma a zvysom manzel matersku...
@majka99999 to sa asi neda..ci nemusia tie materske na seba priamo nadvazovat? to som z toho clanku nepochopila, priznam sa..
@klincek @mima4 @majka99999 jedine ak tak.
Klincek dá sa to hocikedy do 3 rokov dieťaťa, nemusí to nadväzovať. V tom to majú muži výhodnejšie, matka musí nastúpiť najneskôr pôrodom (ale zase môže prerušiť najskôr po 6 týždňoch a neskôr sa zase vrátiť), muž hocikedy do 3 rokov.
@havana_frost no pekne! zas to ti chlapi vychytali 😅. ale je fajn, ze ta moznost vobec je.
Neviem či to už sem niekto dával, ale možno to niekomu pomôže. 🙂