Žienky poraďte pracujem vo firme od roku 2007 v roku 2016 som si dala žiadosť na lepší flek ale len ako zástup do návratu kolegyne z RD alebo MD..kolegyna sa vrátila ešte v čase RD ale na iné miesto a skrátený úväzok.A ja som stále bola na jej mieste a poberala plat ..otázka znie mám na jej flek keďže zamestnávateľ má nechal na jej mieste a pracovala som tam s jeho vedomím??Mení sa tento vzťah z doby určitej na dobu neurčitú v tomto prípade dňom jej návratu ale na iné miesto?dakujem
@jljz911 tu veľmi záleží ako presne je to definované v zmluve a ako sa k tomu stavia zamestnávateľ. A tiež ako je postavená jej zmluva resp. dodatok - veď sa jej normálne opýtaj. Malo už jej dieťa 3 roky? U nás je to to isté - máme pozície, ktoré nejde vykonávať na skrátený úväzok a také kde to možné je. Pokiaľ zamestnankyňa odchádza na MD a následne RD na jej miesto je braný záskok. Dosť často sa nám stane, že zamestnankyňa z RD ide do práce skôr, ale kvôli dieťaťu sa jej nedá ísť hneď na plný úväzok - dočasne ide inam a na svoje miesto sa vracia až keď dieťa dovŕši 3 roky. Ona síce nie je na RD, len poberá RP, ale zástup má v zmluve napísané, že je zástup zamestnanca a jej/jeho pomere končí nástupom pôvodného zamestnanca späť na jeho prac. miesto, najviac však na 3 roky. Niektoré nezvládnu ani ten skrátený úväzok a vracajú sa späť na RD - kým dieťa nedovŕši 3 roky tak môže...a po ukončení už ide späť tam odkiaľ na MD,RD išla. Ak už dieťa malo 3 roky a ty stále pracuješ na jej mieste s vedomím zamestnávateľa tak to miesto je už tvoje a tvoj PP sa automaticky zmenil na dobu neurčitú - nepotrebuješ novú zmluvu, zvyčajne sa toto rieši dodatkom.
@alenah31 nevrátila sa tam ostala na tom mieste kde robila na skrátený úväzok...ja som myslela právne či sa n auto môžem odvolať že v dodatku je do návratu keďže sa vrátila skorej ako po 3 rokoch či mne miesto ako zástupcovi ostáva ak mi za to zamestnávateľ platil mzdu aj naďalej...
@konikkon vážne? Som personalistka, máme materskú aj dcérske spoločnosti. Bežne to takto funguje. Mnohé sa vracajú späť - hlavne samoživiteľky na skrátený úväzok - iná pozícia, od troch rokov si už väčšina vie dieťa umiestniť v škôlke - vracia sa na pôvodné miesto, zástup odchádza. Veľmi záleží ako má postavenú zmluvu.
@jljz911 ty sa máš riadiť tým co máš v zmluve. Keď si menila pracovnú pozíciu a plat, podpisovala si predsa dodatok k pracovnej zmluve a tam máš uvedené, do kedy ti táto zmena prináleží. Nie?