Zastavenie rodičovského príspevku

cica8
25. júl 2024

Susede pozastavila sociálka rodičovský príspevok nakoľko ju stále niekto nahlasuje že sa nestará o svoje deti... Počula som ze na to sociálka nemá nárok... Neviete o tom niečo prosím?

kacena4
25. júl 2024

moze jej pozastavit 1/2 rodicaku a prevedie ho na mesto a mesto robi nakup pre "neprisposobivu" matku. moze byt rada ze jej len zastavili rodicak a nie rovno zobrat deti do decaka

cica8
autor
26. júl 2024

@kacena4 hm? To vážne a ona ma z čoho žiť platiť nájom... Ona sa stará o deti ale niekomu je v tŕňom oku... Jej zastavili celý rodičak teraz ma zápal okostice nemôže k zubárovi lebo nemá peniaze,

zojanka
27. júl 2024

@cica8 ak úrad práce a kuratela pristúpia k takýmto opatreniam, NIKDY to nie je preto, lebo jedna pani povedala, ani to že je niekomu "tŕňom v oku" nieje dôvod.... Možno určili osobitného príjemcu, možno zastavili výplatu z nejakého iného dôvodu, alebo je jedno z detí záškolák, ťažko sa o tom debatiť keď nevieš dôvod, ale určite v tom tá známa nieje tak nevinne ako to popisuješ. Známa musí kontaktovať úrad a riešiť s nimi.

cica8
autor
27. júl 2024

@zojanka ma deti 4,2 a 9 mesiacov, takže za školák ziadny, osobitný príjemca ťažko keďže je na deti teraz sama. A iný dôvod tam neni inak by som sem asi nepísala 🤔a bola aj na sociálnom a ta pani jej povedala ze bohužiaľ stalo sa, a ona s a môže ísť pásť aj s deťmi

zojanka
27. júl 2024

@cica8 Muselo jej byť doručené rozhodnutie s odôvodnením. Tam sa čo píše?

palicka
27. júl 2024

@cica8 nikdy sa to nerobí len pre nahlásenie. Socialka si vyžiada charakteristiky alebo zo škôlky, školy, šetrí v teréne (susedia…). Čo sa týka rodinami, ten sa neteri len tak. Zvyčajne sa pozastaví vyplácanie prídavkov a tie sa vyplácajú cez osobitného príjemcu, čo je obecný alebo mestský urad