Ahojte. Chcem sa spýtať, som v 14tt , žiadala som o tehotensky príspevok ale zamietli mi ho. Ale nechápem prečo, som síce na úrade práce ale výpoveď som dostala vo februári tohto roka a vychádza mi, ze by som ešte malá byť v tej ochrannej lehote 8m? Alebo ako to je?
Lebo si nebola v čase výpovede tehotná, na tehotenské sa bežna ochranná lehota PN nevzťahuje
@mim987 v akej ochrannej lehote? Tá sa vzťahuje na ženy, ktoré otehotnejú počas trvania PP resp. počas posledného PP boli tehotné a z prech. obdobia spĺňajú podmienku NP...a odvtedy sa počíta 8 mesiacov - nie 8 mesiacov spätne od otehotnenia. SI v 14tt - čiže v čase výpovede - vo februári sa tehotná nebola = žiadna OL = žiadne tehotenské.
Ok, ďakujem pekne za odpoveď. Je to tak komplikovane pre mňa vysvetlene na tých stránkach oficialnych tak som to zle pochopila.
koľko si bola zamestnaná?
@klarissa25 ona si to pomýlila - myslela si, že OL sa počíta od otehotnenia 8 mesiacov dozadu.
@alenah31 hej jasne
@mim987 len pozor lebo nebude ani materska, aj tam sonate 270dni NP za posledne 2 roky tak by som obnovila nemocenske poistenie aby vznikol narok na matersku
@andula1988 ďakujem, to už asi ale tiež nestíham keď som už v 4tom mesiaci asi
@mim987 ak mas tych 270dni za posledne 2 roky tak v pohode ….. len nebude materska ratana z dnp
@andula1988 no mala som pracovný pomer do 1.2. Ale bola som na rodičovskom. A co je dnp?
@mim987 a na rodicovskom pocas zamestnania …. ?
Dnp je dobrovolne nemocenske poistenie
@andula1988 áno počas zamestnania, to mi skončilo až 1.2. Tohoto roku. Tak sa pôjdem poinformovať na to dnp na poisťovňu. Ďakujem pekne
@andula1988 Smiem sa opýtať všimla som si že sa tomu rozumieš.Ak som pracovala na pracovnú zmluvu a teraz dohoda mala by som nárok na teh. dávku ? Ďakujem
@maja12345678910 ak je odvadzane nemocenske poistenie tak ano, ale zalezi kolko dni pred narokom ….. musi byt 270dni za posledne 2 roky …. A aktivne k 13tt
@andula1988 mohla by som Vám napísať správu a popýtať sa pár veci? Nakoľko vidím že v tom máte prehľad ak by ste sa teda nenahnevali .. ďakujem
@predavajucakatka samozrejme 😊 hned ako sa k tomu dostanem odpoviem, samozrejme ak budem vediet