Ahojte,bola som žiadať rodičovský príspevok ktorý mi zamietli . Situácia je taká že mám dvojičky, s manželom sme obidvaja na materskej. On s jednou ja s druhou dcérou. Mne materská skončila 15 juna, manželovi skončí 15 augusta. Išiel neskôr na materskú . Ale vec sa má tak že som bola žiadať rodicak ktorý mi zamietli lebo že nemôžeme poberat naraz materskú a RP. O rodičovský môžem požiadať az keď manželovy skončí materská . tak sa chcem opýtať ako vykryť tie 2 mesiace ? Nebudem teraz nič dostávať, odvody kto bude akože za mňa platiť ? Neviete čo mám teraz robiť ,? Ďakujem
Mozes sa prihlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6r. a 2 mes.bude za teba odvadzat stat odvody,ale nebudes dostavat nic,ak trvas na tom,ze muz bude na materskej do augusta.
Ale ved ty budeš a rodičovskej dovolenke, len bez poberania rodičovského príspevku to je cele...
@katus87 no to by musela dat vypoved ak je zamestnana ale na materskej.
Tak ako pise iwesska. Len nebudes dostavat ziadne peniaze. A po tych dvoch mesiacoch ked muz pojde do prace si poziadas o RP
Ako je to veľmi smutné lebo tie úradníčky fakt ho* vedia . Zisťovala som si to ešte pred tým tak mi bolo povedané že sa len nedá súčasne poberať materská a Rp na jedno dieťa. A minulé čo som bola si ten rodicak vyberať tak pani úradníčka ešte nemala taký prípad volala ďalším 3 koegynam že ako to teraz vyriešime. A mi nevedia ani povedat že čo vlastne s tými dvoma mesiacmi
No podľa mňa, buď sa evidovať na úrad práce ako nezamestnaná na tie dva mesiace, taký čas platí štát za teba alebo dobrovoľne si zaplatiť zdravotnú poisťovňu