Zamestnanie počas rodičovskej + materská

misuliackaa
26. júl 2024

Ahojte som na rodičovskom príspevku a stále zamestnaná. Naskytla sa mi možnosť zamestnať u niekoho iného počas RP s tým že nechcem dať výpoveď terajšiemu zamestnávateľovi. Je to možné že ? A aký by toto druhé zamestnanie málo vplyv na ďalšiu materskú dovolenku +- ďakujem (hľadala by som odpovede aj inde aj zisťovala, ale dostala som málo času na rozhodnutie ) ďakujem za každú odpoveď ♥️

nikoleta999
26. júl 2024

Ja som pred nástupom na materskú pracovala na TPP + polovičný ... Avšak na to, aby sa mi materska rátala z obidvoch príjmov som mala dať na jeden deň výpoveď z TPP a potom sa opäť zamestnať ... Hold, tety zlaté mi neboli ochotné v sociálnej poisťovni povedať, že takýmto spôsobom by sa mi to rátalo z obidvoch príjmov, nakoľko takto som pracovala roky ... Takže som mala iba započítaný iba jeden príjem, teraz som už múdrejšia 🙂 A áno dá sa mať dva pracovné pomery, avšak nesmie to byť to isté zamestnanie akoby konkurencia, bez súhlasu tvojho prvého zamestnávateľa

belle_vie
26. júl 2024

Pokial ti tpp stale potrva a v novom zamestnani odpracujes nad 270 dni, zratavaju sa ti oba zaklady ( cize vyrata sa zo suctu prijmov). Pokial 270 dni nedosiahnes, ide davka z vyssieho zakladu ( pravdepodobne tpp).
Je tam vela moznosti, ale v skratke- pokial tpp potrva, matersku si mozes iba navysit.