Zamestnanie a poberanie rodičáku

2. jún 2021

Po materskej sa chcem zamestnať späť do prace kde mi trvá PP. Popri poberať rodicak. Viem ze môžem len tu je háčik zevraj je iné ak uzavriete nový PP a ak sa vrátite do prace kde trvá pomer počas materskej. Nikde sa nemôžem dočítať o podmienkach. Treba aj nahlásiť na soc. Poist. kto sa stará o dieťa?? Viem ze po troch rokoch hej ale takto? Milión info som prečítala. Ak niekto viete poradiť ďakujem veľmi pekne.

ivkazba
2. jún 2021

Ak chceš robiť počas materskej, tak áno, musí ísť o novú pracovnú zmluvu. Ale ak chceš robiť počas rodičovskej, tak tam môžeš robiť normálne na svojom pôvodnom pracovnom miesta a na svojej pôvodnej pracovnej zmluve.

nafka0483
2. jún 2021

Aky hacik? Ziadny hacik v tom nie je.

Ak mas PP a nastupis z neho na matersku, tak pocas materskej pracovat mozes, ale na iny PP. Kedze z toho prveho si na materskej, tak nemozes z jedneho cerpat matersku aj mat prijem.

Ale pri rodicovskom prispevku nic take neplati. Ten nie je nijak viazany ani nijak nesuvisi s PP. Cize po materskej sa mozes normalne vratit do povodneho PP a RP ti zostane.

derdia
2. jún 2021

Mozes poberat rodicak ale len vo veku do 3 rokov... Pandemicky nemozes poberat a popritom pracovat. Alebo mozes poberat ak ma tmdieta dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav az do 6 rokov... A pracovat.