Po materskej sa chcem zamestnať späť do prace kde mi trvá PP. Popri poberať rodicak. Viem ze môžem len tu je háčik zevraj je iné ak uzavriete nový PP a ak sa vrátite do prace kde trvá pomer počas materskej. Nikde sa nemôžem dočítať o podmienkach. Treba aj nahlásiť na soc. Poist. kto sa stará o dieťa?? Viem ze po troch rokoch hej ale takto? Milión info som prečítala. Ak niekto viete poradiť ďakujem veľmi pekne.
Aky hacik? Ziadny hacik v tom nie je.
Ak mas PP a nastupis z neho na matersku, tak pocas materskej pracovat mozes, ale na iny PP. Kedze z toho prveho si na materskej, tak nemozes z jedneho cerpat matersku aj mat prijem.
Ale pri rodicovskom prispevku nic take neplati. Ten nie je nijak viazany ani nijak nesuvisi s PP. Cize po materskej sa mozes normalne vratit do povodneho PP a RP ti zostane.
Mozes poberat rodicak ale len vo veku do 3 rokov... Pandemicky nemozes poberat a popritom pracovat. Alebo mozes poberat ak ma tmdieta dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav az do 6 rokov... A pracovat.
Ak chceš robiť počas materskej, tak áno, musí ísť o novú pracovnú zmluvu. Ale ak chceš robiť počas rodičovskej, tak tam môžeš robiť normálne na svojom pôvodnom pracovnom miesta a na svojej pôvodnej pracovnej zmluve.