Zamestnaná počas neplatenej rodičovskej dovolenky

risoriskoveronka
31. máj 2024

Dobrý deň. Pocas neplatenej rodičovskej dovolenky som bola zamestnana ale len jeden deň. Mala som rodinne problemy tak na druhy deň som nešla do práce. A oni mi poslali sms ohľadom ukončenia pracovného pomeru. Vie mi niekto poradit či to treba niekam ohlásiť a ako to je zo zdravotnou poisťovňou budú za mňa hradiť aj naďalej či ako to je. Ďakujem ak sa niekto ozve kto ma s týmito vecami skúsenosti.

petamich
31. máj 2024

neplatenej myslis, ze si bola zaevidovana v zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov?

no v tom pripade si sa po ukonceni PP mala ist opat zaevidovat, aktualne za teba zrejme neplati nikto (kedze stat uz nie a zamestnavatel tiez nie, kedze tam nepracujes)

risoriskoveronka
autor
31. máj 2024

@petamich ja som nebola nikde zaevidovana len som to ohlásila osobne zdravotnej poisťovni že som na neplatenej rodičovskej dovolenky dieťaťa do 6 rokov. Ale som sa zamestnala ako píšem vyššie bola som zamestnaná len jeden deň. No a teraz neviem ako ďalej či stále som na tej rodičovskej dovolenke a či za mňa vlastne budú platiť odvody. V pondelok si to pôjdem preveriť osobne ale bola by som rada keby tu nejaká osoba bola kto v tomto ma jasno.

petamich
31. máj 2024

@risoriskoveronka no tak ako pisem tak si predsa bola zaevidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov - bola si to nahlasit poistovni = zaevidovali ta ako osobu starajucu sa o dieta do 6 rokov a stat za teba platil, nastupom do zamestnania platil zamestnavatel, ktory ta nahlasil do Socialnej poistovne, ukoncenim PP ta zasa odhlasil