Dobrý deň. Pocas neplatenej rodičovskej dovolenky som bola zamestnana ale len jeden deň. Mala som rodinne problemy tak na druhy deň som nešla do práce. A oni mi poslali sms ohľadom ukončenia pracovného pomeru. Vie mi niekto poradit či to treba niekam ohlásiť a ako to je zo zdravotnou poisťovňou budú za mňa hradiť aj naďalej či ako to je. Ďakujem ak sa niekto ozve kto ma s týmito vecami skúsenosti.
@petamich ja som nebola nikde zaevidovana len som to ohlásila osobne zdravotnej poisťovni že som na neplatenej rodičovskej dovolenky dieťaťa do 6 rokov. Ale som sa zamestnala ako píšem vyššie bola som zamestnaná len jeden deň. No a teraz neviem ako ďalej či stále som na tej rodičovskej dovolenke a či za mňa vlastne budú platiť odvody. V pondelok si to pôjdem preveriť osobne ale bola by som rada keby tu nejaká osoba bola kto v tomto ma jasno.
@risoriskoveronka no tak ako pisem tak si predsa bola zaevidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov - bola si to nahlasit poistovni = zaevidovali ta ako osobu starajucu sa o dieta do 6 rokov a stat za teba platil, nastupom do zamestnania platil zamestnavatel, ktory ta nahlasil do Socialnej poistovne, ukoncenim PP ta zasa odhlasil
neplatenej myslis, ze si bola zaevidovana v zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov?
no v tom pripade si sa po ukonceni PP mala ist opat zaevidovat, aktualne za teba zrejme neplati nikto (kedze stat uz nie a zamestnavatel tiez nie, kedze tam nepracujes)