Zajakávanie a predĺžená rodičovská dovolenka

jasmina16
21. aug 2023

Ahojte maminy, je tu nejaká maminka ktorej dieťa sa zajakava a žiadala o predĺženú rodičovskú? Podarilo sa Vám vybaviť?

Ďakujem.

rachel36a
21. aug 2023

To myslis vazne? Dufam ze nie.
K veci... mam syna autistu a predlzeny RP mi na prvy krat zamietli a ty chces ziadat na to ze sa zajakava? Ja dufam ze neschvalia na toto, su deti co su ozaj chore a je im zamietnute

luliu
21. aug 2023

@jasmina16 nie je šanca, to naozaj nie je dôvod na to, aby dieťa nešlo do skolky a ty si bola na RP

patta89
21. aug 2023

@jasmina16 urcite nie a dufam, ze Ti to neschvalia...to nie je dovod, aby si mala predlzeny RP...niektore deticky su na tom horsie a neschvalia im to, to uz co za dovody si niektore mamy vymyslia ? ze mi nevie dieta papat same a ho musim kojit napr 🙈...zasnem fakt, ja mam tiez 3 rocneho chlapca, ale vobec ma nenapadlo riesit taketo "odrbavanie" systemu...dieta dat do skolky a ist pracovat

deti95060810
21. aug 2023

skús dať dieťa do mš - ak nepríjmu - podáš predĺženie RP...
takto si podalo žiadosť viac ako 920 maminiek...

nyphadora
22. aug 2023

@jasmina16 zajakavanie je potrebne riesit s logopedom a to co najskor

basska_b
22. aug 2023

Zajakavanie nebrani umiestneniu dietata v MŠ... kazdopadne drzim palce v jeho odstranovani, ak vsak trva menej ako 6 mes, este to nezvyknu riesit

nelca0510
22. aug 2023

@rachel36a ale no. Minule ti jedna mama riešila atopický exem,že ho má jej dieťa,že chce predĺžený rodicak. Takže ja už sa tu nečudujem žiadnej diagnóze,ktorou chcú predĺžený rodicak.

kacena4
22. aug 2023

zajamavanie v 3r. je fyziologické mato vela deti je to prirodzene a eieta z toho vyrastie, nie he dovod nedat ho do skolky a uz vobec ziadny dovod na rodicak plateny

katica06
22. aug 2023

@jasmina16 naozaj to myslíš vážne?žiadala som predľžený RP na dieťa onkologického pacienta, a len tak tak sme dostali, to už by chceli mamičky predľžený na hocakú prkotinu?

3009
22. aug 2023

@jasmina16 choď do roboty a nehni doma. To nie je diagnóza na poberanie predĺženého rodičáku.

tomikejt
22. aug 2023

@jasmina16 niektoré deti ktoré nastúpia do škôlky ešte ani nerozprávajú, majú oneskorený vývin reči a keď také môžu chodiť do škôlky prečo by nemohlo tvoje?

iwesska
22. aug 2023

Tak to potom dufam,ze zacnu davat predlzene aj vsetkym detom,co nevedia povedat "r" a dalsie hlasky🙈. Zajakavanie ozaj nie je diagnoza,ktora brani v navsteve MS. Vsak sa prihlas ako osoba starajuca sa o dieta do 6r.a mozes ho nechat doma,az kym nepojde do skoly. Otazka je,ze ako mu to pomoze.

martul
22. aug 2023

@jasmina16 môj má 15, do práce som išla po troch rokoch a on do škôlky a ešte stále to riešme po doktoroch, sused 56 a stále, sesternica 51 a zajakava sa. Na tvojom mieste by som žiadala o opatrovné rovno na celý život a pre dieťa plný invalidný+všetky príspevky od štátu.

rachel36a
22. aug 2023

@nelca0510 a potom to tak vypada...urady su zahltene nezmyselnými žiadosťami , a ten kto ma naozaj chore dieta tak caka ci mu vobec priznaju

nikha2809
22. aug 2023

@nelca0510 atopicky ekzém ale spadá do diagnóz na ktoré schvaľujú rp.Na nete nájdeš diagnózy.A ešte dodám, že nieje ekzém ako ekzém, je rozdiel pár suchých fľakov na ruke a doskriabane dieťa po celom tele s mokvajucim ekzémom.To sa ale posudzuje už samozrejme individualne

katica06
27. aug 2023

@rachel36a presne, žiadosť som podávala v decembri, rozhodnutie došlo až v apríli