Zabudla som poslať oznámenie o začiatku rodičovskej. Čo teraz?

lys
25. júl 2012

Prosím o radu, zabudla som poslať zamestnávateľovi oznámenie, že z MD idem na rodičovskú dovolenku. Materskú som skončila pred troma dňami a dnes došiel papier z práce Upozornenie na porušenie zákoníka práce, že som si nesplnila oznamovaciu povinnosť /RD som mala oznámiť minimálne jeden mesiac dopredu/, teda som mala nastúpiť do práce pred tými troma dňami a tým pádom poslali papiere do poisťovní a že zamestnávateľ to rieši náhradným spôsobom. Ako sa dá riešiť takáto situácia? Je možné napísať nejaké dodatočné oznámenie k aktuálnemu dátumu, alebo si budem musieť platiť nejaké poistné sama? Prípadne ma môže zamestnávateľ prepustiť za hrubé porušenie povinností? Teoreticky vzaté, môžem za ten čas medzi skončením MD a začiatkom RD, ak by sa to dalo datovať k aktuálnemu dátumu, čerpať dovolenku, keď som už odhlásená z poisťovní? Alebo ako inak sa to dá riešiť? Mám z toho obrovský stres, prosím poraďte mi.

maslenka47
25. júl 2012

Ries to so svojim zamestnavatelom, ak este nejakeho mas. Ak ta zamestnavatel odhlasil z poistovni, pravdepodobne uz nie si ich zamestnancom, to nemozu urobit len tak. A ano mozu ta vyhodit "na hodinu", ked sa bez vysvetlenia nedostavis po materskej do prace a neoznamis im dovod.

nastasja25
25. júl 2012

fúha,tak toto ma ani nenapadlo a to som na rd od apríla,musím vyzistiť,ale mali sme dobré vztahy ,tak to bude hádam oki ☹