Za koľko dni mi dnes prišla materská?

babatkoo
15. júl 2020

Ahojte, od 22.6. som na materskej. Dnes mi dosla nejaka velmi mala ciaska uz na ucet - nemocenska davka. Rozhodnutie zo socialky neprislo zatial a denny zaklad mi cez telefon nechcu povedat. Tak netusim kolko budem dostavat materskej.

Mohla mi ta materska prist iba za dni od 22.6 do.30.6?

draik
15. júl 2020

Ako je tu už xyz krát napísané, materské sa poskytuje za dni.

angela1989
15. júl 2020

@babatkoo áno, je to tvoja materská za jún, teda od 22.6.-30.6.

rachel36a
15. júl 2020

samozrejme, ked si bola na materskej len 9 dni, tak dostanes zaplatene len za 9 dni...za ostatne dni si mala mzdu, alebo PN, alebo co si mala pred nastupom na MD

babatkoo
autor
15. júl 2020

@draik o.k. vdaka ja som uz uplne osprostena. Takze mi dosla materska za 9 dni. Len som si to chcela overit. Vdaka...

lavanda84
15. júl 2020

@babatkoo materská mohla prísť len za dni, ktoré reálne na nej ste.. Čiže za 9 dní, ak teda bola schválená

babatkoo
autor
15. júl 2020

@rachel36a ja som na predlzenej rodicovskej zo starsim synom. V roku 2019 so stihla odrobit iba 18 dni. Potom som zial musela nastupit na rodicovsky. Takze mne sa ta materska ratala z tych 18 dni z r. 2019. O rodicovsky som tym padom prisla. Suma materskej mi dosla velmi nizka. Tak preto ma az pot oblial 😁

babatkoo
autor
15. júl 2020

DAKUJEM VAM. Ukludnili ste moj pred infarktovy stav

rachel36a
15. júl 2020

@babatkoo ak si bola na rodicaku, do 21.6 tak ti pride este cely rodicak...ten sa nekrati

babatkoo
autor
15. júl 2020

@rachel36a ano bola som. Ja ho mam schvaleny do konca novembra 2020. Ako na potvoru maju dovolenky pani na UPSVAR aj na nemocenskych davkach. Rozhodnutie mi trci niekde na poste. Tak sa z toho nevedela vysomarit. Pani z UPSVAR odo mna ziadala scan toho Rozhodnutia aby mi mohla stopnut rodicovsky. Myslela som si preto ze rodicovsky, ktory mi dnes prisiel budem musiet vratit. Aspon ta pani mi to tak vravela. Dnes mi prisla ta nizka materska + rodicovsky + pridavky. Myslela som ze ba rodicovsky uz narok mat nebude. Tak si ma potesila 🙂

rachel36a
15. júl 2020

@babatkoo neboj...nic vracat nebudes..mne koncila MD 29.8 a rodicak som za tie dva dni dostala cely...potesilo...teraz som tiez na predlzenom

babatkoo
autor
15. júl 2020

@rachel36a to by mi velmi pomohlo. 🙂 ja som sa bala vysky tej materskej. Viem ze som bola speci pripad a posudzovala ma nejaka komisia. Odrobila ,,pretrpela som so synom v nemocnici,, oktober, november a december 2018 a 18 dni z januara. To sa ani neda nazvat ze odrobila lebo som s nim bola PN a OCR. Myslela som ze matersku mi uznaju tu najmensiu moznu. No ked to tak ratam je to nakoniec fajn 🙂 🙏🏻

daniela1911
15. júl 2020

@babatkoo denný vymeriavací základ sk teraz jednoducho vypočítaš. Sumu vydeľ 9 dňami. Vieš si vypočítať koľko to bude pri celom mesiaci.
Rodičovský príspevok sa vypláca celý, bez ohľadu na počet dni v mesiaci, kedy ti patrí.