Ahojte, od 22.6. som na materskej. Dnes mi dosla nejaka velmi mala ciaska uz na ucet - nemocenska davka. Rozhodnutie zo socialky neprislo zatial a denny zaklad mi cez telefon nechcu povedat. Tak netusim kolko budem dostavat materskej.
Mohla mi ta materska prist iba za dni od 22.6 do.30.6?
@babatkoo áno, je to tvoja materská za jún, teda od 22.6.-30.6.
samozrejme, ked si bola na materskej len 9 dni, tak dostanes zaplatene len za 9 dni...za ostatne dni si mala mzdu, alebo PN, alebo co si mala pred nastupom na MD
@rachel36a ja som na predlzenej rodicovskej zo starsim synom. V roku 2019 so stihla odrobit iba 18 dni. Potom som zial musela nastupit na rodicovsky. Takze mne sa ta materska ratala z tych 18 dni z r. 2019. O rodicovsky som tym padom prisla. Suma materskej mi dosla velmi nizka. Tak preto ma az pot oblial 😁
DAKUJEM VAM. Ukludnili ste moj pred infarktovy stav
@rachel36a ano bola som. Ja ho mam schvaleny do konca novembra 2020. Ako na potvoru maju dovolenky pani na UPSVAR aj na nemocenskych davkach. Rozhodnutie mi trci niekde na poste. Tak sa z toho nevedela vysomarit. Pani z UPSVAR odo mna ziadala scan toho Rozhodnutia aby mi mohla stopnut rodicovsky. Myslela som si preto ze rodicovsky, ktory mi dnes prisiel budem musiet vratit. Aspon ta pani mi to tak vravela. Dnes mi prisla ta nizka materska + rodicovsky + pridavky. Myslela som ze ba rodicovsky uz narok mat nebude. Tak si ma potesila 🙂
@rachel36a to by mi velmi pomohlo. 🙂 ja som sa bala vysky tej materskej. Viem ze som bola speci pripad a posudzovala ma nejaka komisia. Odrobila ,,pretrpela som so synom v nemocnici,, oktober, november a december 2018 a 18 dni z januara. To sa ani neda nazvat ze odrobila lebo som s nim bola PN a OCR. Myslela som ze matersku mi uznaju tu najmensiu moznu. No ked to tak ratam je to nakoniec fajn 🙂 🙏🏻
@babatkoo denný vymeriavací základ sk teraz jednoducho vypočítaš. Sumu vydeľ 9 dňami. Vieš si vypočítať koľko to bude pri celom mesiaci.
Rodičovský príspevok sa vypláca celý, bez ohľadu na počet dni v mesiaci, kedy ti patrí.
Ako je tu už xyz krát napísané, materské sa poskytuje za dni.