Dobrý deň, chcem sa poradiť. V novembri čakáme druhé bábätko, starší syn bude mať v tom období 2,5roka. Zhruba v októbri prechádzam na MD a tým pádom sa ruší RD. Chcem sa opýtať. Partner normálne pracuje na TPP neurčito. Čo so starším synom v období keď budem rodiť? Ma si partner vziať dovolenku normálne alebo sa môže ísť so starším na OČR alebo niečo podobné?
Keď sa narodil prvý ešte nebola ani otcovska dovolenka takže sa chcem opýtať ako to funguje , treba nejako požiadať v práci alebo aký tu je postup ?
Mám v pláne ísť sa opýtať aj na UP ohľadom presných termínov kedy mám ísť odhlásiť rodicak a nahlásiť prestup na MD.
Ďakujem za rady
@petra7797 nie to nechceme.
Otcovská ... neviem, ešte nebola, keď sa nás to týkalo.
Ale počas tvojho pobytu v pôrodnici vypíše pediatrička strašieho syna mužovi OČR.
@riamia91 aj keď už na nho nebudem poberať RD? Lebo mne by z toho logicky vyšlo že ošetrenie člena rodiny takže by malému niečo muselo byť 🤷
Môj muž bol so staršou na OČR, keď som bola v pôrodnici. Ešte vtedy nechodila do škôlky. Zavolala som pediatričke a on si len potom vyzdvihol u nej papier a odniesol do práce.
Áno, manžel tak bol so staršou, kým ja som bola v nemocke s mladšou. Je to iba na tie dni, keď matka nie je doma. Je to v podstate ošetrovanie člena rodiny, neviem, čo dr napísala... určite to poriešte s pediatričkou.
@jankka1981
@riamia91 pediatricka s tým nemá nič spoločné, o a môže vypísať očr na choré dieťa,ale toto bude zdravé. Takže nie každý pediater musí byť tak zhovievavý ako ten váš,že vám vypísal v podstate klamlivu očr.
autorka - v tomto prípade vypisuje očr pôrodnice oddelenie, bežne sa to robí. Na tlačive je bod C - osoba, ktorá sa obvykle o dieťa stará je hospitalizovaná. Stačí im povedať, keď tam prídeš
Ďakujem všetkým. Skúsim sa popýtať aj dr mojej , možno mi tiež bude vedieť poradiť.
Ku otázke čo sa týka otcovskej dovolenky už asi odpoved nedostanem keďže mi koník zmenil názov témy 🤷
@riamia91 presne tak aj u nás. Ja som sa jej spýtala, či mi to dá ona, alebo ako to mám riešiť a ona sama povedala, že vypíše OČR
Muž môže ísť na MD zo starším kľudne