Zdravím, kto vie poradiť? O pár dní mi končí rodičovská dovolenka. Myslela som si, že si doberiem ešte 2 mesiace dávky v nezamestnanosti a nájdem nejakú prácu, ale dozvedela som sa, že po 3 rokoch si už nič nedoberiem. Takže moja situácia: 30.6.2013 sa mi skončil pracovný pomer, v decembri sa nám narodila malá, vybrala som si pár mesiacov dávky, keďže som bola v ochrannej lehote, aj nárok na materskú mi vznikol. Od septembra 2014 som pracovala do júna 2015 a potom od septembra 2015 do júna 2016. Bolo to len na dohodu a nejaké smiešne peniaze. Ale chcem sa spýtať. Mám nárok aspoň na tú podporu na 4 mesiace? Ako mi ju budú rátať a dá sa to ešte nejak zvýšiť? Napr. že by som si na pár dní našla prácu a pod. Vďaka za všetky info 🙂
Už som si to pozrela a dopracovala sa k tomu. Je tam ešte aj možnosť na 4 mesiace dávky, keď sa berú do úvahy posledné 4 roky, ale ani tak mi to nevychádza :(
@vianocka555 zamestnat sa na plny uvazok sa ti neda?
veď to by som bola najradšej keby sa nejaká práca našla 🙂
@vianocka555 Nárok na dávku v nezamestnanosti máš vtedy ak si bola v posledných 3 rokoch poistená v nezamestnanosti minimálne dva roky. Nárok na podporu máš rok po skončení pracovného pomeru ak splníš hlavnú podmienku. Tak podľa toho čo píšeš ti nevzniká nárok na podporu. A pozor ešte na akú dohodu si bola zamestnaná - ak na nepravidelný príjem tak tam sa neplatí poistenie v nezamestnanosti tak sa ti tie dohody vôbec nepočítajú do nároku na podporu.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...