Z rodičovskej dovolenky na materskú dovolenku

muca1212
5. nov 2012

Prosím Vás o radu, som na rodičovskej dovolenke, malá má 1,5 roka a za mesiac idem na druhú materskú dovolenku. Je pravda že nemám nárok na materskú? a že mi ostáva len rodičovský príspevok? ďakujem za radu.

sante81
6. nov 2012

@muca1212 posli mail do sociálnej poistovne, opís im kde si pracovala, ako dlho, atd a oni ti odpísu, budes to mat priamo zo zdroja

kvetinqa
6. nov 2012

Ak si zamestnana, tak narok na matersku mas, bde vypocitavana z predpokladanej mzdy..

fanta
6. nov 2012

Ak prechadzas plynule z rodicovskej na dalsiu matersku a stale si zamestnana, mas narok na matersku

muca1212
autor
6. nov 2012

No ono práve firma je v konkurze a dostanem výpoveď asi dohodou teraz v 11/2012, takže to mám rovno ten mesiac že jeden akoby som nebola zamestnana, to vadí? na druhú materskú môžem nastúpiť najskôr asi cca v 12/2012. predpkladaný termín mám 28.1.2012 (ale bude sekcia, takže asi 2 T pred tým) . pomoooc

vicsstef
6. nov 2012

@muca1212 a nebudes vtedy v ochrannej dobe? skus vygooglit, pripadne napis do SP dotaz, odpovedia ti v priebehu niekolkych hodin

muca1212
autor
7. nov 2012

tak som zistila, nárok NEMAM, musím ostať zamestnaná , inak my nebudú vyplávať materskú. Ešte že som sa dohodla že mi dajú výpoveď neskôr. takže to mám v suchu. ale posielam aspoň info 🙂