Ahojte,
Uvažujem nad tým, že by som pocas rodičáku požiadala o podporu v nezamestnanosti (PP mi skončil tesne pred nastupom na MD) a manžel by šiel zatiaľ na materskú, ideálne ak by si vo svojej práci dohodol iný PP na skrátený úväzok.
Riešila niektorá z vás niečo podobné? Funguje to tak ako si to predstavujem?😀
Mne skončil PP na dobu určitú 31.5.2021. Podľa mojich info by som si mala požiadať o podporu najneskôr do 31.5.2023? Poistenie v nezamestnanosti sa skúma za posledné 4 roky od ukončenia PP a musí byť poistenie aspoň 730dní? Ráta sa poistenie v nezamestnanosti aj za dni ked som bola pocas pracovného pomeru PN?
Viem že veľa otázok naraz ale ak by tu bola žienka ktorá to riešila pripadne sa tomu rozumie, budem rada. 🙂
prečítaj tu https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=568 zroluj na Súbeh materského a príjmu v zamestnaní
@54tinka54 nemal brigádu, nič, cely čas doma. Ono je to podľa mna take riskantne tých 60 dni kým sociálna poisťovňa schvaľuje priznanie materskej. Keď už priznajú, podľa mna už nebudú nejak kontrolovať ci potom začne brigádovať alebo čosi.. ale ťažko mi je povedať keď pri žiadosti o materské podpisuje prehlásenie že berie dieťa do starostlivosti. Sociálna poisťovňa si to tak vykladá že proste pracovať ten otec nemá 🤷🏻♀️
počíta sa celé obdobie kým ti trval pracovný pomer (aj počas PN), muž môže ísť na materskú, ale nebude môcť pracovať na plný úväzok teraz to SP veľmi prísne kontroluje