Chleca by som sa spýtat som tehotna na pn ke rizikovom lebo ma v práci nemohli zaradit na ine pracovisko budem na pnke do marca 2020 potom nastupim na matersku z pn ky mi budu vypočítat materské?
@amelia000 lebo si nevie nastudovat zakony a takto zbytocne doma sedi a pobera PN :(
materskú ti vyrátajú z odpracovaných mesiacov v ktorých bola za teba zaplatená nemocenská poistenie v roku 2019
@moni1992 btw ako ti mozu pocitat MP z PN?? 🤣🙈😳😳
00ivi00 dakujem
@cocacola3 no ja verim ze to nieje jednoduche a zamestnavatelia tlacia zeny na pn. Ano asi preto ti povedal ze si mas pisat vypoved lebo on ti ju napisat nemohol 🙂 trosku sice z ineho sudka ale mam vo svojom okoli kde clovek nepravom dostal vypoved. Par mesiacov si posedel doma..podal zalobu na byv. Zamestnavatela a uplne s prehladom vyhral a zamestnavatel mu este musel preplatit aj mesiace kedy sedel doma na zadku. Cize ani tie sudy niesu natom tak zle v tomto 🙂
@tmtm no lebo MP sa neplati z PN 🙈
@veronikaszabova no lebo tebe som neodpovedala, tak načo reagujes?
To ze dostávaš PN pri výpočte MD nehrá žiadnu rolu... Ja som tak isto od 20tt PN... Ale odvody či to NP za teba beží rovnaké ako keby si bola v práci.. Rozdiel je v tom, že to neplatí zamestnávateľ ale štát..... Nemocenské ti ide normálne a z toho sa počíta MD... Len PN sa vypláca 55% z platu....aspon tak mi to šéfova vysvetľovala ci co to
Možno som to trochu skomolila.... Ako mi to vysvetľovala ale tak nejak to tuším hovorila... Ze ten plat je vykazany akoby si bola v práci, aj tie odvody sa platia z tej mzdy z toho sa ráta materská aj keď si PN... Len na PN to platí štát a na tej PN dostávaš 55% z príjmu a potom 75% sa z toho ráta materská... Bola som z toho úplný debil keď mi to vysvetľovali ale aspoň tak nejak som to pochopila
@moni1992 a preco si sla na pn ved ak ta nevedia zaradit na ine pracovisko mas narok byt doma a dostavat plat.