ahojte,
dieta dovrsilo 3r v auguste, no neuvazene som nakoniec skoncila prac. pomer dohodou, ale cerpala som si 1 den dovolenky, aby som mala co najvyssiu podporu po rodicovskej.
Teraz som na PNke v ramci ochrannej lehoty, za september mi teda ten pandemicky rodicak nedaju.
Z ur.prace mi ale napisali, ze ked skoncim PNku a som bez prijmu, daju mi i pandemicky rodicovsky.
Ale ak by som isla na pandemicky rodicak, a az nasledne na UP, neznizi mi to ten vymeriavaci zaklad, ze? Neviem, ci mam ist po PNke rovno na UP alebo mozem na ten pandemicky rodicovsky a nasledne UP.
Dakujem vopred.
Nebolo by lepšie si nájsť robotu? Z trojročnej rodicovskej na PN v ochrannej lehote (nerobme si ilúzie že nie je fiktívna), z PN zase na pandemicky rodicak a z neho uz vopred plánovať, ze idem na podporu a planujem z toho vytrieskat maximum... Medzitym dúfam dalsie tehotenstvo.
@stary_ujco presne tak. Len chcú takéto typy od**báť štát a sedieť doma na riti za peniaze.
"Pandemicky" rodičáķ ešte nezrušili? Už by bolo snáď aj na čase
@kristiii nezrusia ho, sociálna vláda si pre svoju podporu nebude pilit konár pod zadkom. Občania nech spokojne vegetia doma, tých pár chudakov ochotne zaplati vyššie dane pre blaho všetkých... Pandemicke ocr malo zmysel, keď bolo zavreté všetko. Bude mať zmysel, ak zavrú dietatu škôlku a rodič bude zamestnaný. Ale plošný lockdown už mat nebudeme, tak aplikovať plošné ocr pre kazdeho je antisystemova hovadina.
@stary_ujco šak toto. Zachytila som koniec často zneužívaných pandemickych OCR, tak som to brala tak nejak, že to ide asi ruka v ruke Pritom roboty je dosť. Ale veď neposedí niekto doma, nepokombinuje všetky možnosti dávok? 🙄
@stary_ujco sorry, ale moja PNka (a predstav si, ze som PN po takmer 10 rokoch) nie je fiktivna, mam boreliozu a atb na 3 mesiace, nehovoriac, ze som este aj chora a mam ist na jeden zensky zakrok pod narkozu
@stary_ujco asi keby som chcela byt zamestnana,tak neukoncujem prac. pomer dohodou.
Píšem ip
@stary_ujco to by ma zaujimalo ako sa da dostat fiktivna pn, pretoze ja aj so zdravotnymi problemami som mala sakra problem.
@ateliermm akože ta doktor nevypisal, aj keď si realne mala problémy?
Ako sa da dostať fiktivna PN? Staci sa spýtať v najchudobnejších regiónoch Slovenska, ktoré dlhodobo vedú rebricek dlhodobo chorých. Buď sa poznáš s lekarom, alebo vies kde najdes lekára ktorý berie všimne. Alebo ma lekár sociálne citenie a namiesto pracaku ta posle najprv na peenku.
Ale ako som čítal vyššie, tak som sa mylil a vlada plošné ocr zrušila...
@stary_ujco ano presne tak. Uz od prvej pandemie, napriek odporucaniu internistu, mi moj obvodak odmietol dat pn, lebo maju vraj zakazane a su kontrolovane. A to si s nim tykam. Vies si predstavit tie vysetrenia teraz? A zase je nudzovy stav a ja uz mam problemy so srdcom. A to som bola naposledy pn pred 12 rokmi, a ocr som brala prvy krat teraz pri najmensom prvakovi. Najstarsi ma 16. Fak tak zneuzivame system? A nechci sa dostat do nemocnice, alebo mat problemy. Zdravotnictvo nefungovalo 2 roky dozadu nie to este teraz.
Som zvedava, pripnem sa.