Z materskej na rodičovskú

juliet86
13. dec 2020

baby ktore ste to teraz riesili mam par otazok.
ak materska konci 15.dec. aky datum ma byt na ziadosti? 14. dec? 15. dec? 16. dec a neskor?
tiez ma zaujima museli ste ist na urad prace osobne alebo bola moznost pospat im to naskenovane mejlom? alebo postou doporucene? viem ze sa da elektronicky zial ale nemam overeny elektronicky podpis dakujem moc vopred za rady

jankka1981
13. dec 2020

@juliet86 v tejto situácii sa to dá poslať mailom aj bez overeného elektronického podpisu.

https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/tlaci...

lucka_ke
13. dec 2020

ak je MD do 15.12. tak o RD žiadaš od 16.12., doložoť treba Potvrdenie o poberaní materského zo Sociálnej poisťovne plus ostatné náležitosti

juliet86
autor
13. dec 2020

@jankka1981 super toto presne som potrebovala tesim sa se to ide mejlom bez el. podpisu a tu je super popisane co este k tomu treba. dakujem za pomoc

juliet86
autor
13. dec 2020

@lucka_ke dakujem moc

jankka1981
13. dec 2020

@juliet86 rado sa stalo, ja idem riešiť prídavky na dieťa, tak som zisťovala ako sa to dá. 🙂

qetka
13. dec 2020

akurat teda, to potvrdenie o poberani materskej ti poslu postou po vyziadani. Staci zavolat do SP, aby ti ho poslali, ale nie som si uplne ista, ci ti ho neposlu az po skonceni. Ved skus hned v pondelok zavolat, ci ti ho vedia poslat. Inak nechapem, preco si to nevyziadaju bud sami medzi sebou, alebo to neposielaju automaticky... ved kazdy to potrebuje 🤦‍♀️

lucka_ke
13. dec 2020

@qetka až po skončení, skôr nepošlú

amelia000
13. dec 2020

@lucka_ke mne poslali tento tuzden MD mi konci 24.12

sonnenshein
13. dec 2020

Mne stacilo poslat im rozhodnutie o tom, ze mam narok na materske ktore prislo na zaciatku MD. Nemusela som si nic doziadavat zo socialnej poistovne.

qetka
13. dec 2020

@sonnenshein to u nas nestacilo. Vraj potrebuju potvrdenie s datumom od do 😂 , keby sa tam nieco zmenilo, alebo co. Takze asi zavisi na tom, kto tam sedi a aky ma den 🤷‍♀️ Aj ked podla toho noveho zakona proti byrokracii, by to podla mojho nazoru pytat nemali a pri ziadosti by si to mali zo SP vyziadat sami. No ved raz sa mozno dozijeme aj toho 😂

juliet86
autor
13. dec 2020

@qetka ahoj. volala som sp ze poslu v pondelok. este pred uplynutim ale na tpacive upsvar bolo pisane ze uz toto potvrdenie nepozaduju ze si ho sami overia v sp.... cize informacie rozne ale ja ho pre istotu prilozim. kazdopadne na tpacive ziadosti o rodicak v ramci priloh bolo napisane ze uz netreba... je to chaos a ich stranky ne prehpadne a na moj upsvar sa dovolat neda.. takze mi velmi pomohli rady dievcat tu.

lucka_ke
13. dec 2020

@juliet86 keby si to preposlali to by bolo skvelé, ja nechápem v 21. storočí všetko pýtať v papierovej forme, keď si to vedia úrady preposlať medzi sebou